Meteen naar de inhoud

10 Goede gratis WordPress themes

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik mijn eerste WordPress artikel plaatste over goede gratis WordPress templates. Hoog tijd voor een update! Wekelijks komen er interessante en goede nieuwe themes beschikbaar. Ik heb er weer tien verzameld hier. Klik op de afbeeldingen om de themes te downloaden!

1. Arras

arras gratis wordpress theme

Dit template kun je behoorlijk aanpassen naar je eigen wensen. Bovendien kun je de lay-out van je homepage variëren, afhankelijk van je wensen. Speciaal geschikt voor een nieuws of review site.

2. TypoPrint

typoprint gratis wordpress template

TypoPrint is een gratis theme, maar je kunt het alleen downloaden wanneer je je abonneert op de (gratis) e-mail nieuwsbrief of RSS-feed. Het theme is beschikbaar in verschillende kleuren. Deze aanbiede biedt overigens nog meer leuke en goede themes aan.

3. Glassical

glassical gratis template

Ook deze keer kan Smashing Magazine natuurlijk niet ontbreken. Naast regelmatige kwaliteitsthemes leveren de medewerkers vrijwel dagelijks goede artikelen af voor iedereen die zich bezig houdt met webdesign.

4. CopyBlogger

copyblogger gratis theme

Van de maker van Thesis, één van de beroemdste commerciële WordPress themes die er is. Copyblogger is echter gratis en eenvoudig aan te passen naar je wensen.

5. Channel

channel free wordpress theme

Nog een commerciële aanbieder die één van de themes gratis ter beschikking stelt: Channel van Theme-Junkie is geïnspireerd op het Gazette theme van WooThemes, eveneens een zeer goede commerciële WordPress theme bouwer.

6. Thrilling Theme 1.0

Thrilling Theme free wordpress template

De medewerkers van ThrillingHeroics.com geven hun eigen blog design weg. En die ziet er niet slecht uit!

7. Guerilla

Guerilla free wordpress theme

Het Guerrilla theme is ook eenvoudig in verschillende kleuren te gebruiken. De maker geeft overigens expliciet aan dat het theme niet goed zal werken in Internet Explorer 6. Iets om rekening mee te houden. Overigens geldt ook voor de andere themes dat ik adviseer om er altijd even op te letten of het theme compatible is met oudere browsers.

8. Techified

Techified gratis wordpress theme

Techified is een theme met een professioneel uiterlijk en biedt een ‘featured gallery’ om belangrijke artikelen extra aandacht te geven op je homepage.

9. Moi Magazine

Moi Magazine gratis wordpress template

Dit is een kolom met twee kolommen dat verder weinig flexibiliteit biedt in de vormgeving. Maar het theme heeft wel een originele manier om berichten te presenteren op de homepage, zodat je website er niet uit ziet zoals zo veel anderen.

10. CleanPress

cleanpress gratis wordpress theme

Als laatste theme heb ik CleanPress gekozen. Ook deze kent vaste kleurstellingen, maar heeft in de ‘backend’ behoorlijk wat mogelijkheden om het theme naar je hand te zetten. Dit theme zorgt voor een opgeruimd en professioneel uiterlijk van je blog.

Dat was het weer voor deze keer. Laat even een reactie achter als je wilt dat ik deze serie nog lang zal blijven voortzetten. Dat geeft mij tenminste het idee dat ik het voor iemand doe. :p

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

9 reacties op “10 Goede gratis WordPress themes”

 1. Een mooi lijstje, Robert, maar ik kom hier eigenlijk terecht in mijn zoektocht naar Nederlandstalige WP-themes. Weet jij wellicht waar ik iets (recents) kan vinden?

  groeten
  Herman

 2. Hallo Herman,
  Voor zover ik weet zijn er niet veel. Al zullen er best her en der dienstverleners zijn die iets vertaald hebben. In veel Engelstalige themes zit regelmatig vaste tekst opgenomen. Die je dan in het Engels ziet staan op een Nederlandstalige site. Dat bedoel je toch? Op mijn theme is dat ook het geval. Ik ben er nog niet aan toegekomen om dat aan te passen, maar moeilijk is het niet. Een kwestie van de php bestandjes aflopen en de tekst wijzigen. Dus ik zou zeggen: zoek een theme dat bij je past en pas gewoon zelf een vertaling toe of laat dat even door iemand doen. Ik verleen die dienst ook. Kost je niet veel, maar gratis werken doe ik niet. Laat het even weten als ik iets voor je kan betekenen. groet, Robbert

 3. Hoi Robbert en Herman,

  Robbert eerst even mijn complimenten, ‘Je Boek’ > Kickstart< Ik kom hier later op terug bij je.

  Wat betreft Nederlandse WP themes, Het Arras theme heeft een originele Nederlandse .mo file. kijk eens op http://www.werkgroepen.net Kom je er helemaal niet dan heb ik wel een Zip bestand voor je.

 4. Robbert, ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen website via wordpress en maak dankbaar gebruik van je boek. Ik zag een coole gratis theme via je site die ik wilde gebruiken maar het kopje: Nieuwe theme’s toevoegen staat helemaal niet in mijn lijst? Komt dat doordat ik gratis wordpress gebruik? Heb je dan deze mogelijkheid niet?

  Mireille

 5. Gebruik je een blog op WordPress.com? Zo ja, dan kun je inderdaad zelf geen themes uploaden. De enige optie die je hebt is het aanpassen van de css code van een bestaand theme. Dat is niet eenvoudig en bovendien niet gratis.
  Dat is ook precies de reden waarom ik adviseer om zelf te starten met een installatie van de software (via WordPress.org) bij een provider. Dan ben je veel flexibeler, maar heb je inderdaad wel te maken met wat kosten voor het plaatsen van je website.

 6. Sinds vandaag, vaderdag 🙂 , heb ik je boek kickstart. Top! Ook al ben ik al aardig lang met wordpress bezig, direct een aantal toepassingen gevonden die ik niet wist.

  Ik gebruik meestal atahualpa voor mijn websites. Wat mij betreft een van de betere themes.

  Rene

 7. Dank je Rene! Ik zal hem eens bekijken, er volgt op korte termijn weer een nieuwe post met de meest interessante themes van dit moment. Misschien zet ik hem erbij! gr, Robbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *