Meteen naar de inhoud

10 Nieuwe gratis WordPress themes

Het is weer tijd voor een ‘rondje WordPress themes’. Ook dit keer nog een overzicht van gratis themes. Binnenkort volgt een overzicht van goede commerciële themes. Vaak bieden die net wat meer functies en flexibiliteit. Maar er zijn ook heel veel goed ontworpen gratis themes in omloop. Deze keer een overzicht van tien gratis WordPress thema’s, waaronder enkele splinternieuwe exemplaren.

Designe

Designe gratis wordpress theme

We beginnen met Designe, een netjes ontworpen theme met de nodige functies. Geschikt voor WordPress 3.1 en het draait ook nog op IE7. De demo is wat schreeuwerig door de vele advertenties, maar de kwaliteit van Designe zal je opvallen als je hem even helemaal bekijkt.

Splendido

Gratis wordpress theme van Smashing Magazine

Af en toe verschijnt er bij het mega webdesign blog Smashingmagazine een gratis WordPress theme. En daarmee ben je dan direct verzekerd van goede kwaliteit, maar ook een grote schare gebruikers. Het goede nieuws van dit design theme is dat je de Photoshop psd’s ook kunt downloaden, waarmee het aanpassen van het theme naar eigen smaak eenvoudiger wordt.

Imbalance

Gratis template voor WordPress: imbalance

Imbalance is een design-achtig theme, voor een sterke visuele website. Het uiteindelijke resultaat is sterk afhankelijk van het beeldmateriaal dat je ter beschikking hebt.

Portfolio Press

Ook dit theme kent een sterke visuele weergave en is daardoor niet voor elke website geschikt. Als fotograaf of kunstenaar kun je er echter prima mee uit de voeten.

Pressure

De ontwikkelaars van 177themes.com leveren weer een knap staaltje werk af met dit theme dat voor veel toepassingen geschikt is. Bovendien krijg je hem ook nog met verschillende kleurenschema’s.

Diminishing

Diminshing is een splinternieuw theme van freewpthemes.net. De website biedt nog meer gratis themes aan.

Notion

Ook op de website newwpthemes.com vind je een grote collectie gratis themes. Let er bij sites als deze wel op dat er zich relatief vaak (spam) links in de footer bevinden. Het enige doel van het plaatsen van gratis themes is dan namelijk het verkrijgen van links naar de eigen website. Meestal lukt het overigens vrij eenvoudig om zo’n link te verwijderen als het echt om een linkje gaat dat niet door de beugel kan.

Newsplus

Newsplus is een algemeen toepasbaar gratis theme van ThemePix. Inclusief de Photoshop psd voor het aanpassen van het theme naar eigen smaak.

Palutonis

Een fraai vormgegeven nieuw en gratis theme van Simplewpthemes.com. Inclusief behoorlijk wat extra functies en widgets.

Midas Magazine

De laatste van  dit overzicht is een theme in de combinatie zwart/wit met geel. Door het gebruik van de vele foto’s is ook dit weer een visueel thema, geschikt voor bijvoorbeeld fotografie, kunst of een productpresentatie.

Weet jij een goed gratis theme voor WordPress dat je wellicht zelf ook gebruikt? Je website kan terecht komen in onze volgende showcase, dus geef je op via het contactformulier of leg even contact via Twitter, Linkedin of Facebook. En inderdaad, je kunt hiermee zelfs een linkje verdienen naar je website. Maar alleen de beste WordPress websites komen in aanmerking en voor deze showcase is het gebruik van een gratis WordPress theme een absolute voorwaarde. Vermeld dus ook het theme dat je gebruikt!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *