Meteen naar de inhoud

10 Top WordPress Themes voor Fotografie – 2018 Editie

wordpress fotografie themes 2018

Een paar jaar geleden schreef ik al eens een artikel met de beste WordPress themes voor fotografen. Het was toen een schot in de roos, want de fotograaf is toch een wat specifieke doelgroep. De vorm gaat hier echt voor de functie. Hoewel, het moet wel lekker werken natuurlijk. Inmiddels zijn we een paar jaar verder. De hoogste tijd voor een update. Wat zijn momenteel de beste WordPress themes voor Fotografie?

Waar let je op bij een WordPress theme?

Een WordPress theme installeren of aanschaffen is op zich zo moeilijk niet natuurlijk. Maar je kunt uren en weken zoet zijn met het maken van een keuze. Op een gegeven moment moet je een keuze maken en dat moet je ook vooral durven doen. Het is daarbij wel handig om op de volgende zaken te letten, want dat voorkomt teleurstellingen.

  • Kies je een gratis theme of kies je voor een commercieel/betaald theme? Natuurlijk gaat het niet altijd op, maar bij gratis themes komt het vaker voor dat de support beperkt is. Ook gaat zo’n theme niet altijd even lang mee. Het is belangrijk dat een WordPress theme ook de nieuwe versies blijft ondersteunen. Garanties heb je vrijwel nooit, maar het zal duidelijk zijn dat, wanneer een ontwikkelaar verdient aan het theme, de kans op langdurige ondersteuning gewoon wat groter is. Gebruik je je website voor je bedrijf? Dan zou ik persoonlijk niet snel voor een gratis theme kiezen. Of dat ene gratis theme moet precies doen wat je op het oog had natuurlijk.
  • Wat zeggen andere gebruikers over het theme? Vaak kun je zien welke waardering anderen hebben gegeven. Zijn er veel positieve reacties of zijn er juist veel problemen die gemeld worden?
  • Is er een support mogelijkheid en wordt daarop goed en binnen redelijke termijn gereageerd door de ontwikkelaar? Soms krijg je pas toegang tot het supportforum na aankoop van het theme.
  • Google eens op de thema naam en kijk wat je zoal tegen komt aan reacties. Wellicht zie je ook andere websites die met dat theme gemaakt zijn.

 

En voor een fotografie theme dan?

Het bovenstaande blijft ook dan gewoon gelden. Maar bij een WordPress theme voor een fotograaf komen er nog een paar andere belangrijke elementen kijken:

  • Welke mogelijkheden zijn er voor presentatie van je foto’s? Logisch, maar dit is voor jou misschien wel het belangrijkste argument.
  • Hoe flexibel is het theme? Deze is lastiger te beoordelen, maar de theme demo’s kunnen je vaak wel een goed idee geven van de mogelijkheden. Je wilt niet vast zitten in een starre indeling.
  • Wil je zelf ook foto’s online kunnen verkopen? WooCommerce biedt de nodige mogelijkheden, maar kies dan wel een theme dat geschikt is voor gebruik met WooCommerce.

Let op: doe je een aankoop via de links op deze website dan ontvangen wij daarvoor mogelijk een vergoeding. Dat kost jou niets extra. Wij geven daarnaast gewoon onze mening over de producten die we bespreken op basis van onze eigen ervaringen.

De 10 beste WordPress Fotografie themes van 2018

We willen wel wat te kiezen hebben, dus laten we snel kijken naar de beste WordPress fotografie themes van dit moment!

Divi theme
wordpress fotografie theme divi

Misschien niet het eerste theme dat je hier verwacht. Het Divi theme is namelijk een ‘all purpose’ theme en niet speciaal geschikt voor fotografen. Maar het Divi theme moet je niet onderschatten. Het is een alleskunner en ook zeker geschikt voor jouw fotografie website. Wil je meer lezen over Divi? Ik schreef hier eerder al een uitgebreide review. Het Divi theme is niet gratis, maar biedt zeer zeker waar voor z’n geld. Let er wel op dat het bedrag dat je betaalt jaarlijks terug keert.
Download het Divi theme hier

 

Oshine theme

wordpress fotografie theme oshine

Het Oshine theme is ook een zogenoemd  ‘multipurpose’ theme. Voor veel toepassingen geschikt dus. Maar het is wel bij uitstek geschikt voor creatievelingen zoals fotografen, kunstenaars of bijvoorbeeld een model portfolio. Er zijn veel verschillende demo voorbeelden beschikbaar die je eenvoudig kunt importeren. De full screen opties en de fraaie mogelijkheden van de portfolio sectie maken dit WordPress theme tot een echte bestseller.
Download Oshine theme

 

Photoblogster

fotoblog wordpress theme

Leuk, die commerciële themes, denk je misschien. Maar zijn er ook gratis varianten? Natuurlijk zijn die er ook en sommigen zien er ook echt goed uit.  Een gratis theme biedt meestal wel minder mogelijkheden en is minder flexibel. Maar dat kan ook een voordeel zijn. Ze zijn vaak wat ‘lichter’, wat de snelheid en eenvoud ten goede komt. Is Photoblogster precies wat je zoekt? Dan kun je het gratis fotografie theme hier downloaden:
Download Photoblogster

 

Photography

photography thema voor wordpress

Met zo’n naam is het wel duidelijk wat de doelgroep is van dit WordPress thema: de fotograaf! Ook dit commerciële thema zit boordevol opties, die in dit geval allemaal gericht zijn op de fotograaf. Het theme biedt zo veel mogelijkheden dat je hier als fotograaf vrijwel altijd wel mee uit de voeten moet kunnen.
Download Photography hier

 

Origin

wordpress theme fotograaf origin

Origin is een thema van de makers van Divi: Elegant themes. Hoewel het hier niet gaat om een puur fotografie theme, is het uiterlijk van de homepage interessant genoeg om daarmee een fraai fotografie portfolio te bouwen.
Download Origin hier

 

Transcend

transcend foto thema wordpress

Transcend is er in een gratis (‘light’) versie, waarmee je het theme even kunt proberen. Maar uiteindelijk is het de bedoeling van de makers dat je de pro versie aanschaft. Ben je echt op zoek naar een gratis thema, let dan even goed op of de gewenste functies wel aanwezig zijn in de gratis variant.
Download Transcend hier

 

Whizz

fotografie thema whizz

Whizz is een commercieel theme. Maar echt een WordPress theme voor fotografie, met recht! Het zit boordevol mogelijkheden, dus beginners opgelet! Een theme met veel opties betekent namelijk ook dat het wat tijd en moeite kost om het goed te leren kennen. Laat je daarbij ook niet misleiden door het screenshot hierboven. Deze weergave is maar 1 van de vele opties die er zijn om invulling te geven aan je WordPress foto website!
Download Whizz hier

 

Pixgraphy

wordpress foto website pixgraphy

Wederom een gratis theme voor je foto website. Met een best aardige lay-out en de nodige mogelijkheden. Niet te vergelijken met de opties van de commerciële themes, maar goed de prijs is er dan ook naar.
Download Pixgraphy hier

Aurel Photography

wordpress thema voor fotograaf aurel

Het fraaie van het Aurel thema is dat het in principe een donkere achtergrond als basis kiest. Dat ziet er fraai uit, maar moet ook wel passen bij je foto materiaal. Ook dit theme zit weer vol mogelijkheden en het hierboven getoonde screenshot is dus slechts een voorbeeld. Van harte aanbevolen!
Download Aurel hier

 

Napoli Photography

fotograaf website thema wordpres

Als laatste in de rij, maar niet de minste! Het Napoli theme bied je ook weer veel verschillende mogelijkheden. Net als bij de andere commerciele themes kost het daardoor wat tijd om alle opties te leren kennen. Maar die tijd is goed besteed, want je krijgt een fraaie oplossing om je foto’s te tonen en je portfolio uit te bouwen.
Download Napoli hier

Conclusie?

Voorop gesteld: er bestaat niet zoiets als het beste theme voor de fotograaf. Vooral de hier genoemde commeriële themes bieden zó veel mogelijkheden, dat het gek moet gaan wil je daar niet mee uit de voeten kunnen. Het nadeel kan de leercurve zijn. Test en experimenteer en verwacht niet dat je die fotografie website in een halve dag hebt staan.

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Kijk dan eens rustig verder in dit overzicht met nog veel meer goede WordPress fotografie themes!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *