Meteen naar de inhoud

5 Handige WordPress Plugins uit 2014 die je nog niet kende

5 nieuwe WordPress plugins

De belangrijkste en meest gebruikte WordPress plugins kennen we zo’n beetje allemaal wel inmiddels. Destijds heb ik ook eens zo’n top tien met onmisbare WordPress plugins gemaakt en eigenlijk is daar nog maar weinig aan gewijzigd. Maar er is nog zó veel meer beschikbaar. Een overzicht met 5 handige WordPress plugins. Je kende ze vast nog niet…

Widgets as Shortcode

Widget in WordPress pagina plaatsen
De Widgets as Shortcode plugin stelt je in staat om widgets, die je normaal in je sidebar of ander widget gebied gebruikt, te plaatsen in een normale pagina of bericht. En heel eenvoudig in het gebruik bovendien.
Download

Easy Table

wordpress tabel plugin
Ken je dat? Je wilt informatie netjes onder elkaar en uitgelijnd opnemen in je bericht of pagina. Een tabel dus, als ware het een deel van een excel bestand. Natuurlijk kun je een HTML tabel maken met behulp van de reguliere editor. Maar makkelijk? Nee, dat is het niet, zeker wanneer je niet thuis bent in HTML. De Easy Table plugin maakt het je heel makkelijk. Er zijn meerdere plugins op de markt met vergelijkbare functies, maar deze springt er qua gebruiksgemak echt uit. Het is ook mogelijk om je tabel te genereren vanuit een CSV bestand, die je dan weer met behulp van Excel kunt aanmaken.
Download

Events registration calendar plugin

WordPress Event Registratie
Event en kalenderplugins zijn altijd al populair geweest. Er zijn een aantal gratis plugins op de markt waarmee je dit soort dingen kunt doen, maar deze commerciële variant mag er zeker ook zijn. Voor twee tientjes koop je een flexibele plugin, die ook responsive is en dus goed werkt op mobiele apparaten. Ook de kleuren kun je aanpassen, zodat de plugin mooi integreert in je bestaande WordPress site. Een probleem waarmee vrijwel al dit soort plugins kampen: wil je direct afrekenen dan lukt dat niet met iDeal, alleen met PayPal. Heb je een afreken functie nodig dan zul je voor de Nederlandse markt dus toch naar andere alternatieven moeten kijken.
Download

CWX Project

WordPress Project management
Voor project management worden vaak de meest complexe tools gebruikt die in de praktijk niemand begrijpt. Heb je niet zulke hoge eisen dan van CWX Project wel eens een interessante keuze zijn. De plugin is gratis en bied je veel functionaliteit. Ideaal voor bijvoorbeeld websites waar met meerdere gebruikers tegelijkertijd aan gewerkt wordt. Of voor ontwikkelaars/designers die hun klanten toegang willen geven tot de actuele projectstatus.
Download

WPFront

WordPress toolbar plugin
De laatste in de rij is een notificatie bar, die zich bovenin het scherm van je bezoeker nestelt na enige (instelbare) seconden. Handig voor iedereen die wel een duidelijke call-to-action wil, maar geen popups wil gebruiken om bezoekers te verleiden. Simpel maar doeltreffend.
Download

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *