Meteen naar de inhoud

5 Top Woocommerce plugins voor een betere Webshop!

top woocommerce plugins

Woocommerce is binnen enkele jaren dé marktleider geworden binnen de groep Webshop plugins voor WordPress. Een jaar of 3 geleden worstelden we nog met Wp-ecommerce en al haar nukken en bugs. En hoewel er recent een nieuwe versie van Wp-ecommerce is uitgekomen is het niet meer dan logisch dat Woocommerce het stokje heeft over genomen.

Woocommerce is de WordPress webshop plugin

Even afgezien van de fouten waar Wp-ecommerce nogal eens last van had, werkt Woocommerce gewoon handiger. Je begrijpt het sneller en hebt echt in heel korte tijd een volwaarige webshop aan je WordPress site toegevoegd. Maar toch blijkt dat nog niet altijd voldoende te zijn. En zijn er extra plugins nodig. Dat geldt bijvoorbeeld voor het toevoegen van iDeal aan je Woocommerce winkel. Maar dat is wel het minimum dat je moet kunnen bieden. Er is echter nog véél meer mogelijk. Soms heb je dat nodig, soms ook niet. En onthoud: minder plugins komt de snelheid, veiligheid en onderhoudbaarheid van je WordPress webshop ten goede. Dus gebruik het als je het nodig hebt. En niet anders.

Hieronder vind je mijn selectie van handige, nuttige en leuke Woocommerce plugins!

Waar vind je Woocommerce plugins?

Dat is vrij eenvoudig. Natuurlijk is er de plugin director op WordPress.org. Hier heb je de meeste kans op gratis plugins, maar in het geval van Woocommerce geldt dan meestal wel dat je een uitgekleden basisversie gratis kunt gebruiken. Voor de volledige versie moet betaald worden.

Daarnaast kun je op twee andere plaatsen goed terecht:

Er zijn andere resources waar je tegen betaling van een klein bedrag veel duurdere plugins kunt aanschaffen. In feite is het een soort wederverkoop. En hoewel strikt genomen niet verboden is het in ieder geval niet ethisch dat te doen en adviseren we je de bovenstaande websites te gebruiken.

WPAllImport

Ik heb deze plugin recent mogen gebruiken voor een klant van mij. En echt, er zijn meerdere plugins in omloop om producten te importeren, maar het werken met deze is een feest. Heb je veel producten te onderhouden dan loont het zich al snel om te investeren in deze plugin. Want niet alleen kun je er producten mee aanmaken, je kunt ze ook bijwerken, prijzen wijzigen, voorraad updaten, uitschakelen, etc. De plugin ondersteunt ook variabele producten en kan zelfs omgaan met zogenaamde ‘custom fields’ (extra velden die je aan je producten hebt toegevoegd). Natuurlijk, de exacte werking is even wat uitzoek- en testwerk, maar daarna gaat deze plugin je veel tijd besparen. Niet goedkoop, maar de investering waard voor wat grotere shops met meer dan 30 producten.
Meer informatie

PDF Facturen verzenden

woocommerce facturen
Een functie die standaard in Woocommerce ontbreekt is het aanmaken en verzenden van een factuur. Soms doen bedrijven de facturatie buiten Woocommerce en dan is het geen probleem. Maar voor een gemiddelde webshop is het kunnen aanmaken van een (netjes opeenvolgende) factuur een must. Hier een een officiële, goed werkende facturatie plugin voor beschikbaar via de Woocommerce site zelf. Deze kost $79 voor een single-site licentie. Ik gebruik deze plugin zelf ook en het werkt feilloos. Wil je liever iets minder uitgeven? Kijk dan eens naar deze vergelijkbare facturatie plugin verkrijgbaar via CodeCanyon voor een derde van de prijs van de officiële plugin.

Social Coupons for Woocommerce

woocommerce social coupons
Soms zie je een plugin en weet je direct dat het een gouden idee is. Waar zit je als webshop eigenaar nou echt op te wachten? Dat je klanten aan hun sociale netwerk laten weten wat ze bij je gekocht hebben. Deze plugin doet precies dat. Jouw klant geeft een tweet of share over jouw product en krijgt in ruil daarvoor een korting aangeboden. Vanwege de vaste boekenprijs kan ik het hier niet zo goed toepassen. Hoewel, bij mijn e-books kan het natuurlijk wel. Toch maar eens kijken…
Meer informatie

Woocommerce One Page Checkout

De meningen verschillen er nogal over onder de Online marketing experts. Geeft een one-page-checkout nou een hogere conversie of juist niet? De standaard Woocommece checkout is niet heel erg complex vind ik persoonlijk. Maar de One Page Checkout extensie gaat een hele stap verder. Hiermee kun je een product selecteren en betalen, allemaal op 1 pagina. Ook goed geschikt om landingspagina’s mee te maken waarop je de klant direct .
Meer informatie

Request a Review

woocommerce review plugin
Reviews zijn een belangrijk onderdeel van elke webwinkel. Met behulp van deze extensie automatiseer je dit proces en vraag je je klanten automatisch om het plaatsen van een review, enige tijd na aankoop. Bewijst zijn waarde vooral op de langere termijn, omdat het kunnen tonen van reviews belangrijk is voor je conversie.
Meer informatie

Bonus: Woochimp

Tenslotte een extraatje: een kleine, maar waardevolle plugin. Geef je bezoekers de mogelijkheid om direct bij de checkout in te schrijven op je Mailchimp nieuwsbrief. Daarmee verhoog je toch weer op eenvoudige wijze het aantal inschrijvers.
Meer infomratie

Deze plugins zorgen voor net dat beetje extra in je shop of leveren je eenvoudigweg een tijdsbesparing op.
Welke Woocommerce plugins helpen jou om je shop te verbeteren?

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

2 reacties op “5 Top Woocommerce plugins voor een betere Webshop!”

  1. Ik zoek een plugin voor mij website om producten per stuk en per doos van 7 stuks aan te bieden, dit lukt mij helaas nog niet via Variable products, ik heb dan wel beide mogelijkheden, alleen voor 1 hiervan de mogelijk om het id winkelwagen te plaatsen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *