Meteen naar de inhoud

De beste WordPress business themes voor je Bedrijfswebsite

De beste Business WordPress themes

Dat WordPress alleen een tool is om mee te bloggen is inmiddels wel achterhaald. Je kunt met WordPress prima een website voor je bedrijf bouwen. Natuurlijk verschillen de eisen en wensen van bedrijf tot bedrijf. Toch zijn er wel een aantal kenmerken waarop je een goed theme voor je bedrijf kunt selecteren.

In dit artikel vertellen we je meer en zie je diverse voorbeelden van goede WordPress themes voor je bedrijswebsite.

WordPress theme laten maken?

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om met een standaard WordPress theme te werken. Soms wil je dat ook helemaal niet. Vooral de iets grotere bedrijven laten graag een website op maat ontwerpen en ontwikkelen. Daar is ook helemaal niets mis mee. Sterker nog, dat heeft zelfs de voorkeur, want alleen dan kun je je echt onderscheiden. Maar dit soort trajecten kosten nou eenmaal veel tijd en dus zijn ze gebonden aan wat grotere budgetten. Voor startende, kleine bedrijven en zzp-ers is de mogelijkheid om voor een beperkt budget een website te kunnen (laten) maken juist ideaal. Dat er andere sites in de wereld zijn die er qua uiterlijk op zullen lijken moet je dan maar op de koop toenemen. Er zijn echter voldoende WordPress themes in omloop die zó veel mogelijheden bieden qua indeling, dat het haast niet meer te zien is dat hetzelfde standaard theme is gebruikt.

We bekijken een voorbeeld. Het Fortis7 theme is bijvoorbeeld zo’n flexibel theme, waarmee je alle kanten op kunt:

Business WordPress theme

Ja, natuurlijk, deze sites lijken nog steeds erg op elkaar, omdat de inhoud ervan hetzelfde is. Maar ook die indeling kun je naar hartelust aanpassen. Gebruik een ander logo, een iets andere header en andere fonts en je ziet, je kunt er echt alles mee maken.

Waar let je nog meer op bij het kiezen van een business WordPress theme?

Eerder al schreef ik dit wat meer algemene artikel over het kiezen van een goed WordPress theme. De criteria zijn bij het kiezen van een theme voor je bedrijfswebsite niet veel anders natuurlijk. Wel is er in de meeste gevallen een wat meer zakelijke uitstraling nodig. Onze selectie hieronder helpt je met het tonen van een aantal goede mogelijkheden. Eerst nog even een aantal belangrijke criteria. Bepaal daarbij zelf wat voor jou wel of niet belangrijk is:

  • Support. Is de ontwikkelaar of het bedrijf erachter al langer op de markt? Zijn er garanties voor ondersteuning in de toekomst? Bedenk dat je bij het gebruik van standaard themes nooit 100% garantie zult hebben dat het theme over enkele jaren nog ondersteund wordt.
  • Flexibiliteit. Kun je zaken zoals de indeling, kleurgebruik en fonts eenvoudig aanpassen? Of zijn daar direct code wijzigingen voor nodig?
  • Responsive. Ondersteuning van mobiele apparaten is tegenwoordig echt essentieel. Zelfs in B2B (Business to Business) begint het steeds meer gemeengoed te worden om een goede, responsive website te ontwikkelen. Denk niet dat het voor jou doelgroep niet belangrijk is. Je vergist je.
  • Meertalige website. Veel bedrijven doen internationaal zaken en willen hun website in meerdere talen kunnen aanbieden. Er zijn meerdere mogelijkheden om dat te realiseren, maar de WPML plugin is echt de oplossing hiervoor. Veel WordPress themes ondersteunen WPML, waarmee je er van verzekerd bent dat e.e.a. ook zal werken.
  • Browser support. Een website ziet er niet op elke browser hetzelfde uit. Werkt jouw doelgroep nog veel met Windows XP en kun je Internet Explorer 8 dus nog niet vergeten? Hou daar dan rekening mee bij de keuze van je theme!

Wellicht valt je op dat prijs in mijn overzicht niet direct een rol speelt. Dat komt doordat je, wanneer je een theme koopt, je altijd vele malen goedkoper uit zult zijn dan bij maatwerk ontwikkeling. Of het nu twee tientjes is of honderd euro, een goed theme is z’n geld waard.

WordPress Business themes

Op naar ons overzicht.

MX Multipurpose theme

MX WordPress Business theme
Het MX theme zit vol met ‘goodies’, zoals bijvoorbeeld ook ondersteuning voor de WooCommerce webshop plugin. De Visual Composer plugin maakt het daarnaast makkelijk om zelf de indeling van je pagina’s volledig te bepalen. Bedenk echter ook dat een theme vol met functionaliteit ook te zwaar kan worden (en dus zorgt voor een tragere website). Het MX theme is echter wel fraai uitgevoerd, responsive en WPML ready. Kortom, alles dat je van een goed business WordPress theme mag verwachten.
Meer informatie

Executive theme

Genesis Business theme
Sommige theme ontwikkelaars mogen in vrijwel geen enkel overzicht ontbreken. Dat geldt zeker voor het veel geprezen Genesis Framework. Het Executive theme is gebaseerd op dat framework. Een wat meer klassiek business theme met minder opties dan de zeer uitgebreide themes die we elders zien. Maar meer is niet altijd beter. En je kunt er vanuit gaan dat het met de kwaliteit van dit theme wel goed zit. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen het Genesis Framework aan te schaffen en op basis daarvan zelf de stijl van je site aan te passen. Maar daarmee zit je in een wat andere categorie themes (de frameworks), die we in een volgend artikel nader zullen bespreken.
Meer informatie

Elisium

Gratis WordPress Business theme
Zijn er ook gratis WordPress themes voor je bedrijfswebsite op de markt? Natuurlijk wel. Maar daar moet je je keuze niet op bepalen. Toch pikken we er hier ook een gratis theme uit: Elisium. Het is goed om te zien dat ook de gratis themes zo langzamerhand allemaal Responsive worden. Je moet je wel registreren om dit gratis theme te kunnen downloaden.
Meer informatie

Sidious

WordPress scrolling business theme
Sidious is weer een ‘all-in-one’ theme dat ook ondersteuning biedt voor WooCommerce en BBPress. Met een fraaien scrollende homepage, waarbij het bovendien mogelijk is om video’s in de achtergrond af te spelen. Natuurlijk responsive, retine ready en ook met ondersteuning van WPML.
Meer informatie

Divi

Divi Elegant Business theme
Divi is het nieuwste theme van de ontwikkelaars van Elegantthemes. Het theme wordt ook geleverd met een flexibele page-builder en ondersteuning voor WooCommerce. Wat Elegantthemes interessant maakt is de prijs. Voor 39$ krijg je toegang tot alle themes. Zit je toch mis met je keuze? Dan heb je nog ruim 80 andere alternatieven om uit te kiezen!
Meer informatie (affiliate link – koop je bij Elegantthemes dan ontvang ik daarvoor een vergoeding)

Quasar

Flexibel WordPress Business theme Quasar
De laatste in de rij is een theme dat ik recent voor een project gebruikt heb en dat mij goed bevalt. Het wordt niet geleverd met de Visual Composer (zoals veel andere themes doen), maar het komt met een eigen page builder en een eigen, fraaie slider. De opties en mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Met dit theme zet je je site zo in elkaar als jij wilt zonder ook maar een regel code te hoeven wijzigen. Prima geschikt voor een degelijke, zakelijke website, maar daarmee doe je het theme eigenlijk tekort. Er kan nog veel meer mee en ook nu is ondersteuning van WooCommerce tbv je webshop direct al aanwezig.
Meer informatie

Je ziet dat er zeer veel keuze is in de markt, want dit is nog maar een hele kleine selectie. In de hierop volgende artikelen gaan we in op Theme Frameworks, in het geval dat je je theme toch zelf wilt bouwen. En er volgt binnenkort ook weer een wat groter overzicht van nieuwe, gratis WordPress themes. Niets missen? Schrijf je dan hier in voor de gratis WordPress nieuwsbrief!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *