Meteen naar de inhoud

De 10 beste WordPress Pinterest Plugins

WordPress Pinterest Plugins

Ik heb zelf wel een Pinterest account, maar eigenlijk doe ik er nog maar vrij weinig mee. Nu ben ik momenteel bezig met een Website waarin we Pinterest wél willen opnemen omdat de producten zich daar goed voor lenen. En dus is de vraag: wat en hoe dan precies? Kortom: Wat zijn de beste WordPress Pinterest plugins?
Er zijn op dit WordPress Blog al veel verschillende plugins voor social media langs gekomen de laatste tijd. Maar aandacht voor Pinterest was er tot nu toe onvoldoende. Vandaar dit overzicht, waarin we kijken naar de 10 beste exemplaren.

My Pinterest Badge

Pinterest Widget
Deze plugin doet precies wat je zou verwachten. Net zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Facebook levert deze plugin je een widget met daarin opgenomen een knop om jouw Pinterest board te volgen en een overzicht van je meest recente pins. Doe je veel met Pinterest dan is dit bijna een must-have.
Download My Pinterest Badge

WordPress Pinterest Feed

Pinterest Feed voor WordPress
Deze plugin is weliswaar niet gratis, maar het geeft je wel de mogelijkheid om veel meer te laten zien van jouw Pinterest pagina op je WordPress site. De feed wordt met een eenvoudige shortcode op een WordPress pagina geplakt. En voor een euro of 7 heb je daarmee toch een mooie integratie tussen beide systemen bereikt. Let op: de plugin ondersteunt oudere versies van Interenet Explorer niet.
Download WordPress Pinterest Feed

We maken even een klein zijstapje. De plugin WordPress Social Stream doet hetzelfde, maar maakt een gecombineerde pagina met Pins, Tweets, Facebook berichten, etc. Ideaal voor wie veel actief is op verschillende sociale netwerken!
WordPress Social Media feed plugin

Pinterest Follow Button

Terug naar Pinterest zelf. Wil je alleen maar een eevoudige ‘volg mij op Pinterest knop’ op je website tonen? Dan is deze gratis plugin voor jou. Bepaal hoe je knop eruit moet zien en plaats hem in een widget positie in je sidebar of footer.
Download Pinterest Follow Button

Pinterest RSS Widget

Deze plugin toont een overzicht van je meest recente pins (of dat van een specifiek board) in je sidebar d.m.v. een widget. De plugin is officieel nog niet getest op de meest recente WordPress versie, maar dat zou met een dergelijke plugin eigenlijk geen probleem mogen geven.
Download Pinterest RSS Widget

WP Pinner

Wil je je eigen WordPress berichten rechtstreeks op Pinterest plaatsen? Dan is WP Pinner de juiste plugin. Je kunt vanuit je WordPress backend bij je bericht kiezen of je je bericht – de afbeelding daarin – wilt pinnen en in welk board je dat wilt doen. Het is ook mogelijk om je pins in te plannen voor latere plaatsing. Verder kun je ook nog de nodige statistieken zien van je pins.

WP Pinner verkeert nog in beta, dat wel. Je kunt je inschrijven en de plugin vooralsnog gratis gebruiken.

Pinterest Verify

Op Pinterest kun je je website in je profiel tonen. Met behulp van de Pinterest Verify plugin kun je je website verifiëren. Zodra dat is gedaan komt er in je Pinterest account een rood vinkje bij je website te staan, waarmee bezoekers zeker weten dat je de eigenaar bent van de genoemde website. Simpel, maar doet precies wat het zegt. Met een klein beetje code in je theme heb je geen plugin nodig om dit resultaat te bereiken, maar dat durft niet iedereen aan natuurlijk.
Download Pinterest Verify

Pinterest “Pin It” Button

Er zijn meerdere plugins in omloop waarmee je de social media share knoppen op je WordPress site plaatst. Wil je alleen maar een Pinterest knop met flink wat mogelijkheden om de plugin in te stellen naar je eigen wens? Dan is deze plugin wellicht de juiste voor jou. En gratis ook.
Download Pinterest “Pin It” Button

jQuery Pin it button for Images

Pinterest jQuery Image Pin
Natuurlijk is het goed wanneer bezoekers je posts (berichten) kunnen delen, maar gaat het bij Pinterest juist niet om de afbeeldingen? Deze plugin plaatst een Pin It button bij elke afbeelding in je bericht.
Download jQuery Pin it button for Images

Pinterest Pro for WordPress

Pinterest Pro WordPress plugin
Deze commerciële plugin kost een paar euro, maar het heeft wel een voordeel: het biedt een aantal van de hierboven genoemde functies verzameld in één plugin. En dat is ook wat waar, want waarom 3 plugins installeren als je het ook met één kunt doen?
Download Pinterest Pro

Pinterest Master

Pinterest Master is ook een plugin die verschillende functies combineert in één plugin. Zo kun je bijvoorbeeld shortcodes gebruiken om de Pinterest inhoud op elke gewenste plaatst in je pagina’s te tonen. Maar alleen de light versie is gratis en die is dan toch wel weer erg beperkt. De uitegbreidere versie kost 25 dollar en dat is aan de hoge kant vergeleken met de andere commerciële plugins in dit overzicht. Pinterest Pro hierboven lijkt dan toch een betere optie.
Download Pinterest Master Lite

Hiermee is onze top tien compleet. Maar zoals altijd met dit soort lijstjes heeft ieder zijn/haar eigen voorkeur. Missen we nog een WordPress Pinterest Plugin die in dit overzicht niet mag ontbreken? Laat het dan hieronder even weten!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

2 reacties op “De 10 beste WordPress Pinterest Plugins”

  1. Hallo!

    Ik heb de plugin Pinterest Verify geïnstalleerd. Als de ik de code heb ingevoerd en deze vervolgens bevestig op Pinterest krijg ik steeds de foutmelding: API method not found/ Kon geen verbinding maken met uw website. Probeer later opnieuw. Helaas is het na diverse pogingen nog steeds niet gelukt. Wellicht kunt u mijn aangeven wat er mis is?

    Bedankt alvast!

  2. Hallo Manuela,
    Dit artikel is al wat langer geleden geschreven. Het is daarom altijd goed om even te controleren of een plugin nog wel onderhouden wordt door de makers. Wanneer je kijkt op wordpress.org voor deze plugin dan zie je dat de plugin geen updates meer heeft ontvangen. En zie je ook dat andere gebruikers met hetzelfde probleem kampen. Met andere woorden: deze kun je op dit moment beter links laten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *