Meteen naar de inhoud

Boek WordPress themes maken

Boek WordPress themes makenJullie hebben er vaak om gevraagd en er lang op moeten wachten. Maar inmiddels is de kogel door de kerk en ben ik hard bezig met mijn volgende boek: WordPress themes maken. Vandaar dat er vermoedelijk wat minder updates zullen zijn gedurende de komende paar weken op deze website.Ik heb een harde deadline nu en bovendien wil ik het zelf ook zo spoedig mogelijk gaan afronden. Wat mogen jullie verwachten aan onderwerpen in het boek WordPress themes maken?

 • Ontwerp een theme met Photoshop
 • Zet je ontwerp om naar een WordPress theme
 • Hoe maak je aanpassingen op een theme dat je hebt gekocht of gedownload?
 • Wat is een framework en hoe maak je er gebruik van bij het maken van je theme

Het boek zal in april van dit jaar verschijnen en kan al besteld worden bij computerboek.nl. Let wel: de genoemde datum van eind februari zal dus niet gehaald worden, het wordt echt iets later.

Ik hoor graag van jullie als je suggesties hebt voor het boek of bepaalde onderwerpen graag besproken zo zijn.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

11 reacties op “Boek WordPress themes maken”

 1. Ik kijk uit naar dit boek. Ik heb Kickstart WordPress 2e editie & ben er erg over te spreken. Ondanks dat ik zelf al aan het experimenteren was geslagen, heb ik door het boek de puntjes op de i kunnen zetten.

 2. Hallo,

  Het boek zou een mooie uitkomst bieden!
  Ik ben net zoals “Macblogster” ook al aan het experimenteren geslagen.
  Het PDF van hoofdstuk 9 is al een aardig begin. Mooi stap voor stap.
  Zo moet het boek ook zijn.
  Ik wil graag een soort van blog/portfolio website maken voor mijn fotografie. Nu ben ik eerst bezig met de xhmtl/css. Ik zat al te prutsen in WordPress en php maar ik heb al door dat dit een stap te ver is.

  Groetjes

 3. Dat is vaak een beetje het punt. Iemand die een theme wil leren aanpassen of maken moet over bepaalde basiskennis html, css en php beschikken. Je hoeft geen expert te zijn, maar dat soort code wel op z’n minst willen begrijpen. Veel gebruikers slaan de basis van deze technieken én WordPress zelf over en duiken direct de diepte in om zelf een theme te gaan maken. Zo werkt het helaas niet. Maar goed, fijn dat jullie zo positief zijn – ik schrijf weer even verder 🙂

 4. 1:Zijn er ook afbeeldingen in het boek te zien,visueel leert beter dan een wall van tekst vind ik.
  2:Zijn er ergens demo’s van bladzijden uit je boek te bekijken?
  3: Heb je de vorige boeken ook nodig om van een nul wordpress thema naar een toeters en bellen thema te gaan?

 5. 1. Uiteraard. In overvloed, maar ook veel code voorbeelden met daarbij de uitleg.
  2. Nog niet, want dit boek is nog in de maak. Het ligt over een week of 8 in de winkels.
  3. ‘Wat is een toeters en bellen’ thema? Dit boek zal je uitleggen hoe je een WordPres thema van nul af aan zelf bouwt. Daarna zal er nog voldoende te leren over blijven. Met het doornemen van één boek ben je nog geen expert. Maar een goede basis vormt het wel. En ja, natuurlijk zul je over de nodige basis-kennis van WordPress moeten beschikken.

 6. Hallo,
  Kan ik dit boek ook in België kopen als het uit komt?
  Computerboek.nl verzend niet naar België jammer genoeg 🙁
  Alvast bedankt.
  Vriendelijke groeten,
  Tim

 7. Hoi Tim, ja hoor. Het boek zal ook in België te koop zijn bij de wat grotere boekhandel en online. Bol.com levert ook en zij verzenden wel naar België zover ik weet.

 8. Hallo Robbert,
  als laatste digibeet uit het dorp ben ik er toch in geslaagd een aardige site te maken. Ben helaas niet snel tevreden en ook een echte doe-het-zelver, op alle gebied: zie site. Daarom heb ik je boek besteld zodat ik de site op mijn eigen manier “aan kan kleden”. Is dat iets wat ik ook daadwerkelijk terug ga vinden en als leek ook voor elkaar kan krijgen (werk met photoshop elements).
  Mvg, Mieke

 9. Hallo Mieke,
  Als je je eigen site al netjes in de lucht krijgt zoals jij dan ben je volgens mij al geen digibeet meer. Er zijn er velen die er niet eens aan durven te beginnen.
  Het nieuwe boek ‘WordPress themes maken’ doet wat het belooft: je leer om van de grond af aan je eigen WordPress theme te bouwen. Ik denk dat je met die technieken ook heel goed een bestaand theme kunt wijzigen. Als ik je goed begrijp is dat tenminste je bedoeling. Gaat het je meer om het vullen van je site met teksten, afbeeldingen en plugins dan is Kickstart WordPress in eerste instantie de betere keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *