Meteen naar de inhoud

De beste kalenders en event managers voor WordPress

Voor één van de blogs van mijn huidige werkgever is een event manager of kalender nodig. Het betreft hier een gesloten blog waarbij de leden informatie met elkaar delen, maar elkaar ook op de hoogte houden van acties en events binnen de onderneming. Maar welke plugin gebruik je dan? Snel aan de slag om verschillende gratis WordPress plugins te beoordelen. Lees hier meer over mijn bevindingen.

1. Event Manager

Om maar met de deur in huis te vallen: de Event Manager biedt uitgebreide mogelijkheden voor het vastleggen en tonen van Events. Bovendien is er een mogelijkheid om locaties toe te voegen, inclusief het gebruik van Google Maps!

wordpress event manager plugin

Verder heb je de mogelijkheid om bezoekers van je site te laten inschrijven op event. Je kunt daarbij ook het maximaal aantal beschikbare plaatsen bepalen. Het is echter geen complete ‘reserveringsmanager’, het gaat niet zover dat je bijvoorbeeld ook kunt laten betalen voor deelname aan een event. Maar voor het bijhouden van een lijst met events of weergave van events in een kalender is dit een prima plugin! Misschien gebruik ik hem wel. Toch even kijken wat de concurrentie te bieden heeft.

2. Calendar

WordPress plugin Calendar

Deze Plugin is eenvoudiger dan de Event manager en biedt minder opties. Zo is er geen mogelijkheid om te werken met locaties en/of de Google Maps. Ook kun je je niet inschrijven op Events. Maar ja, hebt je dat niet nodig, dan werkt deze plugin lekker snel en simpel. Wat ik persoonlijk vreemd vind is dat ik geen eindtijd kan opgeven voor het event.

3. Google Calendar Widget

Er zijn een aantal verouderde plugins in omloop die eenvoudig een lijst met events uit je Google kalender/agenda laten zien. De Google Calendar Widget is echter nieuw en ondersteunt de laatste WordPress versie wel.  Eenvoudig, maar doet wat het moet doen. De echte functionaliteit zit hier in het gebruik van de Google kalender zelf natuurlijk. Het zou mooi zijn wanneer de ontwikkelaar ook nog andere aanzichten zou toevoegen i.p.v. alleen de standaard lijst-weergave.

4. Booking Calendar

Dit is een commerciële plugin die gebruikt kan worden voor het verrichten van reserveringen. Daardoor meer een reserveringstool dan een kalender of event manager, hoewel je het daar ook voor in kunt zetten.  De pro versie biedt uitgebreide functionaliteit voor een bedrag vanaf 99 dollar. De gratis versie is al snel te beperkt, want je kunt maar 1 afspraak/event per dag plaatsen. Nu weet ik wel dat we het liefst alleen gratis plugins gebruiken, maar ook die hebben nadelen. Denk aan de continuïteit bijvoorbeeld. Bij een commerciële plugin is de kans in ieder geval groter dat nieuwe WordPress versies ondersteund zullen worden.

WordPress Booking calendar

5. Events calendar

Deze plugin is (nog) niet getest met de meest recente WordPress versie en op dit moment compatible tot en met versie 2.8.4. Maar gezien de kleine wijzigingen zal het tot en met versie 2.8.6 ook nog werken. Bij mij werkte het in ieder geval probleemloos.

WordPress Events Calendar Widget

Leuke plugin dit, met zelfs een kalender weergave in je widget zijbalk, zoals je hierboven ziet.

De winnaar uit deze selectie? Wat mij betreft de Event Manager die ik als eerste beschreef. Gebruik je zelf een andere plugin en heb ik die echt over het hoofd gezien hier? Laat het me weten!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

34 reacties op “De beste kalenders en event managers voor WordPress”

 1. Mooi lijstje van kalenders voor evenementen. In een van mijn WP-sites gebruik ik RS-Event (http://wordpress.org/extend/plugins/rs-event-multiday/) Een eenvoudige plugin die in de sidebar een aankondiging doet van een event. Het gebruik vind ik lekker makkelijk: je maakt een post met de beschrijving van het event en met deze plugin heb je onder de post de optie om het event te definiëren voor begin- en einddatum en uit de lijst verwijderen als het is afgelopen. Het is een echte KISS plugin.

 2. Ben ik wel een beetje met je eens ja. Misschien zijn er wel commerciële plugins die kwalitatief beter zijn? Ik ken ze echter (nog) niet.

 3. Hoi Rudolf
  Aan de screenshots kun je al zien dat dit standaard niet goed gaat. Sommige termen staan in het Nederlands en andere in het Engels. Omdat het hier om een commerciële plugin gaat heb je een goede kans dat er rekening is gehouden met vertalingen, en vaak hoef je dan alleen zelf een taalbestand om te zetten, wat dan niet erg veel werk is. Maar dat ligt dus aan de kwaliteit van het programmeerwerk. Als je serieus overweegt om de plugin aan te schaffen dan zou ik als ik jou was daar even een vraag over stellen bij de ontwikkelaars.

 4. Hallo Robbert, Ik heb net je Kickstart gekocht en ben er wel enthousiast over.
  Hoe zet je nu de menustructuur boven aan je blog?

  Ik ben een complete newbee wat blogs betreft.

  Groetjes,
  Ruud
  Antwerpen

 5. Hallo Ruud, bedankt voor je reactie!
  De wijze waarop het menu gevuld wordt, wordt bepaald door het theme dat je gebruikt. Zo zijn er themes die in het menu alleen de categorieën laten zien. Maar vaak is het een combinatie van categorieën en pagina’s. Als gebruiker hoef je dus het menu niet ‘aan’ te zetten. Het wordt automatisch gevuld als je je artikelen maar netjes indeelt in categorieën. Er zijn overigens ook themes die meer geavanceerde opties bieden op dit punt en met de komst van WordPress 3.0 (binnenkort) zullen er veel uitgebreidere mogelijkheden in WordPress zelf zijn opgenomen.

 6. Hallo Robbert,
  Ik ben aan de slag gegaan met de Events Calender. Zeker een mooie widget, maar voldoet qua functionaliteit nog niet helemaal aan mijn behoefte. Ik zoek nl. een kalender die ik kan laten doorzoeken op categorieën en tags. Weet jij (of iemand anders) wat daarvoor een bruikbare widget kan zijn?
  Martin

 7. Een welkome aanvulling, ik kende hem niet. Ben benieuwd in hoeverre het ook meer algemeen inzetbaar zou zijn. Ik zal deze eens aan een nader onderzoek onderwerpen, dank voor je tip!

 8. Een eigen installatie, dus wordpress.org. Bij WordPress.com kun je alleen datgene gebruiken dat door WordPress.com zelf wordt aangeboden en daar zitten dit soort zaken niet tussen.

 9. Hoi Robbert,

  Kom ik je weer tegen, nu in m’n google zoektocht 😉 Ik zocht naar informatie over event managers in WordPress voor een nieuw project waar ik aan werk.

  Heeft iemand ervaring met Event Espresso? http://eventespresso.com/
  en dan met name of de ideal support die ze aanbieden ook goed werkt en of de layout goed aan te passen is?

  Bovenstaande plugins heb ik ook allemaal getest en sommige zijn ook wel goed, maar ze missen allemaal iets voor mijn doeleinde.

  Hoor het graag!
  Marjon

 10. Hoi Marjon, het is het dat je zover weg woont, anders gingen we een keer koffie drinken samen 😉

  Ik kende deze plugin eigenlijk helemaal niet! Dus dank voor de tip. Ik zie dat iDeal wel kan, maar alleen met Mollie, ben ik zelf niet zo’n fan van. De transactiekosten liggen nogal hoog.

  Wat heb je precies nodig? Ik heb zelf zoiets een keer gemaakt met WP-ecommerce en de trainingen daarin gedefinieerd als producten. Dat werkt prima, maar niet als je per training automatisch een bepaalde aantal maximum deelnemers hebt, want dat weet het systeem dan niet. Ik kan me voorstellen dat met een plugin als diegene die jij noemt dat beter voor elkaar is.

  En anders is wellicht Gravityforms icm een iDeal plugin ook een optie?
  gr Robbert

 11. Hi Robbert, inderdaad, koffie was wel leuk geweest anders. Dus mocht je ooit in de buurt zijn 😉

  Ben uiteindelijk ook voor WP E-commerce gegaan, eigenlijk hetzelfde als jij gedaan hebt dus, het is inderdaad ook voor trainingen. We zaten uiteindelijk ook met het feit dat iDeal via Mollie moest, liever niet inderdaad. Op zich wel jammer, want verder leek het me een handige plugin. Wel wat meer werk om het naar wens vorm te geven denk ik. Maar wie weet voor een volgend project.

  Grafityforms is ook een goed idee inderdaad, thanks voor het meedenken!

 12. Ik zoek voor een praktijk een afspraken plugin.
  Meerdere locatie’s meerdere artsen die op vaste dagen op één van de locaties werken. Alleen afspraken maken geen betalingen.

 13. Hallo Marco,

  Heb jij al iets gevonden van een agenda die op die van Frankwatching lijkt? Blijkt lastiger te zijn dan dat ik dacht namelijk.

  Gr, Paul

 14. Ik heb die events manager geprobeerd maar dat is werkelijk een drama… Hij slaat vooral de boekingsdetails niet op en maakt er zijn eigen verhaal van. Niet mee te werken.
  Ik ben op zoek naar een gratis plugin die vergelijkbaar is met ai1ec… die wil mijn klant graag hebben maar die werkt niet met alle browsers. Ze wil een lijstweergave omdat ze maar 4 evenementen per maand heeft, er moeten foto’s in kunnen worden weergegeven en liefst een boekingssysteem, waarbij een betaalfunctie niet echt hoeft. Nog tips?

 15. Hallo Robert, Event Manager is precies de plugin die ik nodig heb voor een website. Hoewel ik het bookings gedeelte niet nodig zou hebben. Ik kan de plugin installeren maar als ik ‘m activeer gaat alles op wit. Doet niets het meer dus. Ik heb een test site aangemaakt met Mamp / Dreamweaver / WordPress. Zou het kunnen zijn dat het daarom niet werkt. En wellicht wel als ik het direct via een externe provider installeer? Heb zo’n beetje alle forums afgezocht maar kan voor dit probleem geen oplossing vinden.

  Groet, Wim.

 16. Hallo Wim

  In zo’n geval de plugin altijd eerst even testen met het standaard WordPress theme (2012 op dit moment). Werkt de plugin dan wel? Dan zit het probleem in je theme.
  Succes
  Robbert Ravensbergen

 17. Beste Robbert,
  Ik ben met een website aan het bouwen om pokertoernooien te organiseren. Ik maak gebruikt van events manager. Het aanmaken van events etc geeft geen problemen. Ook qua reservering heb ik geen problemen. Wat ik echter zou willen maar weet niet of dat mogelijk is, is het volgende:
  Kan ik bij een evenement laten zien wie zich ingeschreven heeft? (bijvoorbeeld naam) Als de website klaar is dan hebben alleen members toegang.

 18. Hallo Paul
  Ik denk dat dat wel kan, maar als het standaard niet beschikbaar is dan lijkt me dat een stukje programmeerwerk in php om het geregeld te krijgen.

 19. Beste,

  ik ben aan het experimenteren met events manager maar toch is het niet wat ik zoek. ik zoek een eenvoudige plugin waarbij ik een kalender aan kan maken. het lastige is, is dat ik op onze site met verschillende groepen ga werken die hun eigen pagina hebben op de pagina http://www.paxxglobalcycling.nl deze groepen moeten hun eigen kalender kunnen gebruiken/invullen/beheren weet iemand hier iets voor?

 20. Goedendag allen,
  Wie kan mij helpen?
  Ik zoek een plugin waarin zichtbaar wordt welke evenementen er georganiseerd worden en tevens dat er mensen moeten zijn die na het inloggen zelf evenementen kunnen toevoegen.
  Dat is eigenlijk alles. Wellicht een extra optie geef je direct op en dat die dan naar een specifieke url gaat. Ik hoop dat iemand een geweldige tip heeft.
  Groeten,

  Bart

 21. Beste Robbert,

  Voor onze personeelsvereniging willen we op de WordPress website ook e-tickets aanbieden. Eerst hadden we ticketscript in gedachten. Op zich een mooie dienst. Echter, ze vragen 1,50 per ticket en dan komen nog de transactiekosten bij. Dit wil de personeelsvereniging niet. We zijn op zoek naar een combi plugin van een event kalender, waarbij je dan tickets kan bestellen en via iDeal kan betalen. Wij dachten aan Mollie als betaaldienst, maar ik lees daar nu wisselende berichten over.

  Met vriendelijke groet,
  Sandra

  Wat kan jij ons adviseren?

 22. Hoi Sandra,

  Neem even contact op met onze sales mensen op +31(0)20 528 90 68. Wellicht dat wij nog wat voor elkaar kunnen betekenen en je een aanbod kunnen doen waar jij tevreden over bent.

  Met vriendelijke groet,

  ticketscript

 23. Hallo Robert ,

  Ben hier voor de eerste keer een website aan het opzetten voor onze motorclub waar we dus ook evenementen aankondigen, de inhoud van de website is enkel voor de leden die dus worden ingelogd en niemand anders zaken mee geeft .
  Nu wil ik dat er wel evenementen kunnen worden toegevoegd door bezoekers van de website die niet ingelogd zijn en dus geen lid zijn van onze club of website, echter vind ik niet de mogelijkheid dit te verwezenlijken.

  Ook werken bij mij de google maps afbeeldingen niet door een of andere api sleutel die ik zou moeten invullen in askimet of zo , graag daarover ook wat meer info ,

  Bedankt alvast

 24. Hallo
  Ik ben op zoek naar een goed boekingssyteem voor wordpress . Ik heb een goed gezien op masflores66.com , een wordpresswebsite met plugings, maar weet niet welke plugings er daarbij nodig zijn. Iemand een idee ? dank je wel bij voorbaat

 25. Hoi Robbert,

  Is er ook een kalender waarbij je meerdere evenementen op dezelfde datum kunt plaatsen.

  Ik beheer een site die regelmatig in het kader van een landelijk evenement lokale evenementen deelt.

  Namaste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *