Meteen naar de inhoud

De beste Photoshop webdesign tutorials

Wanneer je goed met Photoshop overweg kunt en wat kennis hebt over (web)design kun je dit tooltje 😉 gebruiken om de meest fantastische websites te ontwerpen. Maar wat als je nog een beginner bent en eigenlijk niet zo goed weet hoe je zo’n webproject aanpakt? Gelukkig zijn er dan op het web veel webdesign tutorials te vinden die je de weg wijzen. Wel vrijwel zonder uitzondering in het Engels inderdaad. Wil je wel eens een Nederlandstalige tutorial zien hierover? Dan hier onderaan maar even reageren! Ik heb de beste Engelstalige Photoshop tutorials hier in ieder geval voor je verzameld, daarmee ben je wel een paar uurtjes bezig…

Psd.tutsplus.com
We beginnen met een wat oudere tutorial voor het maken van een Cartoon website in een Grunge-achtige stijl. Maar ja, als je al zo kunt tekenen – en je doet dat met Photoshop – dan lukt het maken van die website layout ook wel. Toch de moeite waard voor wat handige Photoshop technieken. Bovendien vind je op dezelfde site nog meer webdesign tutorials, stuk voor stuk van goede kwaliteit.

PsdFan.com
Een iets meer zakelijke layout dan maar. Deze is van PsdFan.com en leert je de basics over layer styles en gradients. Maar ook deze tutorial is alweer wat ouder.

Vooshthemes.com
Een iets nieuwere dan maar? Deze tutorial noemde ik onlangs al bij het reguliere overzicht van WordPress themes. Het voordeel is hier dus dat het niet alleen gaat om het maken van het ontwerp, maar dat ontwerp is ook daadwerkelijk omgezet in een WordPress theme. En daar kun je veel van leren door de Php- en Css-code goed te bestuderen.

Net.tutsplus.com
Niet alleen bij de Photoshop-tak van tutsplus.com maar ook bij hun blog over webdevelopment komen regelmatig goede tutorials voorbij. Dit fraaie ontwerp is weer prima geschikt voor het maken van een business website.

Devisefunction.com
Een echt WordPress ontwerp, deze tutorial door DeviceFunction. De bronbestanden worden meegeleverd, zodat je ze verder kunt aanpassen aan je wensen en je er eenvoudig je eigen unieke variant mee maakt.

Psd-coder.com
Deze uitgebreide en nieuwe tutorial is bedoeld om een ontwerp te maken voor een moderne business website.

Grafpedia.com
De ontwerpers van Grafpedia bieden regelmatig nieuwe Photoshop webdesign tutorials waar je veel van kunt leren. In de laatste leer je hoe je een donkere business layout maakt.

SixResvisions.com
Ook de ontwerpers van SixRevisions.com mogen niet ontbreken in dit overzicht. In het vervolg op deze tutorial leer je ook nog hoe je je ontwerp omzet in een werkende (x)html website.

Al deze tutorials al doorgenomen en nog steeds op zoek naar meer? Ok, hier komen nog een paar bonus links.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

5 reacties op “De beste Photoshop webdesign tutorials”

 1. Hallo Robbert,
  Ik heb je artikel gelezen over de tutorials in photoshop, graag wil ik een tutorial ontvangen in het nederlands.
  Ik hoop dat het gaat lukken, alvast bedankt en vriendelijke groet,
  Marjon Molenaar

 2. Hallo Robbert

  Graag zou ik ook een tutorial krijgen in het Nederlands.
  Ik wil namelijk tegen 1 januari een nieuwe eigen layout online zetten.
  Ik weet helemaal niet hoe ik eraan moet beginnen.
  Dus als je nog extra tips hebt stuur me zeker een mail 😉

  Alvast bedankt

 3. Hoi Jolien
  Dit onderwerp zal worden behandeld in mijn volgende WordPress boek over themes. Het zal echter nog wel een paar maandjes duren voordat deze in de winkels ligt.

 4. Hallo ik zou ook heek graag een tutorial in het nederlands ontvangen… Voor mij net iets makkelijker

  Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *