Meteen naar de inhoud

De Beste WordPress Gallery Plugins

Beste WordPress Gallery Plugins

Fotograaf of niet? Ook als je een reguliere business runt heb je soms veel beeldmateriaal te delen op je website. Hoewel WordPress een standaard gallery (of fotogallerij) aan boord heeft, kom je al snel functionaliteit tekort. Maar natuurlijk zijn er vele WordPress gallery plugins in omloop die je kunt inzetten. Maar welke kies je dan? Een overzicht van de beste gallery plugins.

Gelukkig geldt voor alle genoemde gallery plugins hieronder dat ze Responsive zijn. Dus als jouw WordPress theme dat ook is, dan zal het eindresultaat ook op smartphones en tablets prima zijn. En dat is tegenwoordig echt een must-have.

NextGEN Gallery

WordPress Gallery pluginÉén van de oudste WordPress Gallery plugins die er is. De plugin is maar liefst 11 miljoen (!) keer gedownload. En nog eens gratis ook!. Keuze gemaakt? Misschien, maar er zijn veel alternatieven die ook het bekijken waard zijn. Bovendien geldt ook bij de NextGEN plugin dat je in de gratis versies niet alle functionaliteit ter beschikking krijgt. Uiteindelijk is het ook hier de bedoeling dat je een (betaalde) upgrade uitvoert. En die upgrade kon wel eens duurder uitvallen dan andere commerciële gallery plugins die je hieronder vindt. Desondanks is de NextGEN plugin een interessante en heel goede kandidaat.
Download

Gallery

wordpress fotogallerijNog een gratis Gallery plugin. Met de eenvoudige naam Gallery. En wat eenvoudiger is deze plugin ook daadwerkelijk. Verwacht geen wonderen. Maar goed de plugin is gratis en is steeds netjes onderhouden. Bovendien is er een Nederlandse vertaling beschikbaar en dat is ook wat waard.
Download

Justified Image Grid

wordpress image gridDe best verkochte WordPress gallery plugin is de Justified Image Grid. Vrij recent bijgewerkt en geschikt gemaakt voor WordPress 4.0. Maar man, wat een mogelijkheden biedt deze plugin! Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit er in. Je kunt zelfs de uitsnede van de kleine thumbnails bepalen, zodat het er foto voor foto uit komt te zien zoals jij wilt. Met zoveel functies is het natuurlijk wel ook een wat zwaardere plugin. En moet je rekening houden met een leercurve om al die functies te leren kennen. Maar voor nog geen 25 euro krijg je echt veel waar voor je geld.
Download

Photo Gallery

wordpress photo gallery
Voor de Photo Gallery plugin geldt hetzelfde als voor NextGEN. Er is een gratis versie die behoorlijk wat functionaliteit biedt. Maar een masonry weergave of het delen van foto’s via social media zit in de betaalde versies. En die zijn dan weer duurder dan wat er voor commerciële plugins gevraagd wordt. Maar Photo Gallery kun je hierdoor natuurlijk wel gratis testen en dat is prettig.
Download

Global Gallery

global photo gallery wordpress
Als laatste in de rij nog een commerciële gallery plugin, die ook erg goed verkoopt. Vergelijken we deze plugin met de betaalde versies van de overige plugins dan is deze eigenlijk het voordeligst. Voor ca 18 euro is de plugin van jou en krijg je ook hier een schat aan mogelijkheden beschikbaar.
Download

Stuk voor stuk prachtige plugins in deze selectie om jouw beeldmateriaal weer te geven op je website.
Gebruik jij nog een andere plugin? Een minder krachtige, maar snelle, eenvoudige variant? Dan horen we het graag van je.
En vergeet ook de standaard in WordPress aanwezige gallery functie niet! Wellicht is die zelfs voldoende voor je.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

4 reacties op “De Beste WordPress Gallery Plugins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *