Meteen naar de inhoud

De beste WordPress knoppen voor Facebook, Twitter en Linkedin

WordPress Plugins voor Social Media buttons

Uren kun je er mee zoet zijn. Er zijn zó veel verschillende mogelijkheden om social media knoppen op je WordPress site te integreren dat ik zelfs door de bomen het bos niet meer zie. Zag bedoel ik, want ik heb e.e.a. hier voor je op een rijtje gezet. Wil jij ook een Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest of Google knoppenbalk bij je WordPress artikelen plaatsen? Lees dan verder en bekijk de beste WordPress Social Media plugins.

De beste Social media plugins?

Valt er wel zoiets te kiezen als de beste plugin? Want wat bepaalt of een plugin wel of niet goed is? Inderdaad, zoiets is namelijk ook afhankelijk van je persoonlijke keuze. Maat er zijn wel degelijk wat zaken waar we op zullen letten:

  • Is de plugin recent nog bijgewekrt? Plugins waarvoor al meer dan een jaar geen update heeft plaats gevonden kun je beter links laten liggen
  • Ondersteunt de plugin de voor Nederland belangrijkste sociale netwerken? We verwachten minimaal Twitter, Facebook en Linkedin. Google+ en Pinterest zijn ook meegenomen. Hyves of delen per e-mail mag, maar deze mogelijkheden worden echt minder toegepast door bezoekers tegenwoordig
  • Het laten zien van aantallen (hoe vaak is je bericht of pagina al gedeeld?) is een plusplunt, want bezoekers zijn eerder geneigd een bericht te delen wanneer ze zien dat anderen dat ook al hebben gedaan.
  • Wij analyseren geen code. Op code valt namelijk vrijwel altijd wel wat aan te merken en het zou deze top-lijst met social media plugins een wekenlang durend project maken.

Tenslotte: er zijn erg veel plugins in omloop die een oplossing bieden voor integratie met één bepaald sociaal netwerk. In dit overzicht kijken we echter alleen naar plugins waarmee alle bekende Sociale Netwerken ondersteund worden.

Really simple Facebook Twitter share buttons

Simple Facebook Share buttons for WordPress
We beginnen met de plugin die ik zelf op dit blog gebruik. Waarom juist deze? Tja, daar komt de persoonlijke keuze in beeld. Ik vind de eenvoud van de knoppen én het tonen van de aantallen een groot voordeel. En ik wil mijn knoppen alleen onderaan mijn artikelen zien, netjes naast elkaar. De plugin zou wellicht op details nog wat verbeterd kunnen worden, want nu moet je de breedte per knop vooraf instellen. Daardoor sluiten ze niet altijd netjes op elkaar aan. Maar door wat te spelen met de instellingen lukt het om het eruit te laten zien zoals ik wil. Test hem zelf!

Sociable

Twitter Facebook knoppen Sociable
Ben je op zoek naar een veel gebruikte plugin met héél veel mogelijkheden? Dan is Sociable misschien wel de juiste keuze voor jou. Met deze plugin kun je zowel een knoppenbalk onder/boven je artikel weergeven als ook een zwevende balk aan de zijkant van je pagina. Zo’n zwevende balk – hier de Skyscraper genoemd – heeft als voordeel dat deze met je gebruiker mee scrolt en dus continu de aandacht erop vestigt.

Socializer!


Een eenvoudige knoppenbalk wordt gegenereerd door Socializer! Voor veel gebruikers wellicht te eenvoudig, maar wie op zoek is naar plug-en-play kan prima bij deze plugin terecht. Je kunt de knoppen boven en onder je berichten plaatsen en ook weergave op WordPress pagina’s is mogelijk. Maar dat is het dan ook. Een klik op de balk brengt de gebruiker altijd naar de Socializer pagina om daar pas te kunnen delen. De knoppenbalk zelf op jouw site is namelijk niets anders dan een afbeelding. Onnodig en gebruikers zullen door deze extra stap vaak alsnog afhaken. Niet de beste keuze.

Digg Digg

Social media button plugin Digg Digg
Een veel gebruikte verticaal zwevende bar is de Digg Digg plugin. Doordat de balk met knoppen links met de gebruiker mee kan scrollen blijven de knoppen continu om aandacht vragen. De Digg Digg plugin geeft je trouwens ook de mogelijkheid om een meer conventionele (horizontale) knoppenreeks te tonen aan je bezoekers. En natuurlijk kun je ook bepalen welke Sociale Netwerken er getoond worden. Tenslotte is ook het tonen van het aantal likes/tweets een sterk punt van deze plugin.

AddThis

AddThis Social Buttons
Op zoek naar veel netwerken? En dan bedoelen we écht veel Sociale Netwerken? Dan is de AddThis plugin wellicht iets voor jou. Natuurlijk begin je ook hier met de standaaard grootste netwerken, maar je kunt een keuze maken uit meer dan 300 verschillende netwerken!

ShareThis

Social Media buttons voor Twiiter Facebook en Linkedin
Nog zo’n grote plugin wanneer we kijken naar de populariteit. Al meer dan 1 miljoen downloads voor de ShareThis plugin. Het is niet mijn persoonlijke favoriet, maar eigenlijk werkt de plugin best goed en worden aantallen shares ook netjes weergegeven.

Shareaholic Sexybookmarks

Shareaholic Social media buttons
Als laatste in dit overzicht bespreken we Shareaholic Sexybookmarks, ook weer een veelzijdige plugin, die direct herkenbaar is door de tekst ‘Sharing is Sexy’ boven de knoppen. Andere teksten zijn trouwens ook mogelijk. Wat ik niet handig vind aan deze plugin is dat je de aantallen niet ziet en dat de knoppen in de standaard weergave slechts voor de helft zichtbaar zijn. Maar wél 1,8 miljoen donwloads, dus je kunt er zeker van zijn dat hier inmiddels de nodige ervaring is opgebouwd.

Welke plugin gebruik jij? En waarom is die juist zo goed? Er zijn zó veel plugins in omloop als het om social media gaat, dat we graag je mening horen!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 2 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

1 reactie op “De beste WordPress knoppen voor Facebook, Twitter en Linkedin”

  1. Kijk dat is nou fijn, een overzichtje van de meest gebruikte plugins voor social media. Heel handig, dank voor het field werk!

    Groet,

    René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *