Meteen naar de inhoud

De beste WordPress Magazine Themes

WordPress Magazine themes zijn erg populair. En dat is niet voor niets. Want dit soort themes zijn erg veelzijdig en voor veel verschilldende websites inzetbaar. Dus wat zijn de beste WP Magazine themes die er momenteel verkrijgbaar zijn? Na het recente overzicht van nieuwe WordPress themes zetten we deze keer de beste WordPress Magazine themes voor je op een rijtje!

In dit overzicht trouwens zowel gratis als commerciële themes (met affiliate link). Zijn de commerciële themes echt zoveel beter? Mijn ervaring is dat dat over het algemeen inderdaad op gaat. Maar ik ben de laatste tijd ook enkele commerciële themes tegen gekomen die technisch door de mand vielen. Kijk dus altijd even wat andere gebruikers erover schrijven en of er door de ontwikkelaar ook daadwerkelijk gereageerd wordt op vragen en problemen.

Waaraan moet een WordPress Magazine theme voldoen?

Dit soort themes moeten minimaal een aantal functies bieden die je niet in elk theme tegen komt:

  • Een homepage met veel (korte) content
  • Een slider op de homepage, maar wel met de mogelijkheid om titel en introtekst van het artikel te tonen.
  • Overzichtelijke navigatie, ook bij veel verschillende categorieën en niveaus. Geschikt voor een wat grotere website met veel content.
  • Een homepage die naar eigen inzicht is in te delen.
  • Het liefst ook responsive, zodat de artikelen ook goed leesbaar zijn op een mobiel toestel.

Andere voor de hand liggende functies worden vaak wel geboden, maar kun je net zo goed – en misschien zelfs wel beter – met plugins oplopssen. Het delen op social media, een foto- of video gallerij zijn allemaal functies die niet in het theme hoeven te zitten.

Newsroom

WordPress Magazine template newsroom

Om direct maar met een hele fraaie te beginnen: Newsroom is een premium magazine theme dat jouw WordPress site omtovert tot een echte nieuwssite. Waar je overigens ook  heel goed een straks vormgegeven Magazine mee kunt maken, want het verschil tussen een nieuws- en magazine site zit hem meer in de inhoud. Het theme is overladen met functies, pagina templates en shortcodes. Hiermee kun je je inhoud bijvoorbeeld netjes indelen in kolommen, eenvoudig kaders toevoegen en knoppen maken. Het theme is ook responsive, dus hiermee ben je direct helemaal klaar!

80/20
WordPress Magazine theme 80/20
Nog een premium magazine template, genaamd 80/20. Dit theme is wat eenvoudige van opzet, maar biedt toch een solide (en lichte) basis. Themes zoals we hierboven zagen zitten zo vól functies dat ze nog wel eens wat ‘zwaar’ willen worden. Je moet je dus afvragen of je dat echt allemaal nodig hebt. Het 80/20 magazine theme biedt alles dat je nodig hebt om goed te starten, is responsive en biedt goede ondersteuning voor het vertalen van je theme. En dat is ook niet onbelangrijk.

Permanent

Gratis is lang niet altijd écht gratis online. Er zit altijd wel ergens een addertje onder het gras. Althans, de echte hobbyisten daar gelaten. Permanent is een leuk theme in Magazine stijl dat je gratis kunt downloaden. Het theme bevat echter reclame (spam naar andere websites) in de footer en wil je daar vanaf dan moet je alsnog het theme kopen. Ik geloof best dat er gebruikers zijn die het niet uitmaakt en vooral gratis willen, maar persoonlijk ben ik geen voorstander van deze techniek. Het theme is bovendien al weer wat ouder en niet Responsive.

Hotnews
Responsive WordPress magazine theme
Nee, wat dat betreft doet het volgende commerciële magazine theme het echt weer een stuk beter. Hotnews is weer echt een theme voor een nieuws website met veel artikelen. Het theme bevat veel functies, waaronder de mogelijkheid om artikelen een rating te geven (zo’n waardering in max 5 sterren, of een waardering met een cijfer, kan ook). Aangevuld met de nodige extra widgets en een Responsive design en je begrijpt dat dit geen gratis theme is.

VideoZone Magazine theme
Gratis WordPress magazine template voor video
Het gratis WordPress magazine template ‘VideoZone’ is bij uitstek geschikt voor een online magazine over films of videogames. Maar ook dit theme kent in de gratis versie de zogenaamde ‘link spam’, waarbij je in feite adverteert voor anderen. En ik wil niet eens weten wat voor sites het zijn… En anders wordt het ook voor dit theme een betaalde versie, waar natuurlijk ook niets mis mee is, want voor amper 25 euro krijg je een aardig theme, dat zich qua functionaliteit echter niet kan meten met de premium themes in dit artikel.

Max Magazine theme
Max Free WordPress magazine theme
Is er dan helemaal geen gratis theme te vinden zonder die ellendige links? Jawel, daarvoor moeten we op de WordPress.org site zijn. Gratis themes met links worden daar geweerd. En jawel, een splinternieuwe: het Max Magazine theme biedt de functies die je zoekt, maar dan in een fatsoenlijke gratis versie. Is nét uit dus bevat wellicht nog wat foutjes. Volg de reacties op de website van het theme. Oh ja, het theme is nog responsive ook, dus probeer hem gewoon eens uit en test de kwaliteit zelf.

Origin Mag
Clean WordPress magazine template
Op zoek naar een strak design voor je magazine website? Het Origin magazine theme heeft een fijn, ‘clean’ ontwerp, is responsive en biedt een slider die zowel foto’s als video kan verwerken.

Gamepress
WordPress gratis game theme
Gamepress is een gratis magazine theme, dat door de donkere kleurstelling ook weer erg geschikt is voor een website over games of films. Dit theme heeft een plekje veroverd in de WordPress.org theme gallerij, dus hier geen gevaar voor link spam.

Inspiration
WordPress Fashion Magazine theme
We sluiten of met twee splinternieuwe commerciële themes. Inspiration is een fraai magazine theme dat er net wat anders uit ziet dan andere themes. Het trekt de aandacht zonder té overheersend te worden. Een theme bij uitstek geschikt voor een online magazine in de fashion en lifestyle hoek. Het theme is bovendien responsive en ondersteunt het vertalen van het theme middels Poedit

[box color=”green”]Let op bij nieuwe WordPress themes! Het lijkt leuk, zo’n splinternieuw theme, maar het betekent ook dat het zich nog niet heeft bewezen. Houd rekening met wat bugs én je bent daarbij afhankelijk van de support van de ontwikkelaar. Heeft dezelfde ontwikkelaar wellicht al andere themes op de markt gebracht? Bekijk dan de reacties bij die themes om een idee te krijgen over de kwaliteit van themes en support. [/box]

Bold WordPress Magazine theme

Bold is het laatste theme dat de rij sluit. Het Bold Magazine theme is óók helemaal nieuw en de opmerking hierboven geldt dus ook voor dit fraaie theme. Het theme is ook weer responsive en klaar om vertaald te worden naar het Nederlands. Verder is dit theme lekker flexibel qua kleurgebruik, want dat kun je eenvoudig zelf instellen.

Keuze te over in fraaie en goede WordPress Magazine themes. Heb jij nog een tip? Een goede gratis variant wellicht? Laat het even weten hieronder!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

3 reacties op “De beste WordPress Magazine Themes”

  1. zelf gebruik ik snapwire van gabfire. Dat is het gratis theme van deze partij. Een mooi strak theme. Deze is ook responsive. Het bevat erg veel opties en het is even puzzelen voor het is ingericht, maar zeker de moeite waard.

  2. Je site ziet er netjes uit hoor en dit is ook zeker een Magazine theme. Maar het theme is al wat ouder en is absoluut niet responsive. Dat voor de volledigheid voor iedereen die het gratis theme wel ziet zitten 🙂 Hier is de link trouwens voor geïnteresseerden:
    Snapwire download

  3. Nadeel van veel thema’s vind ik dat ze niet altijd onderhouden worden. Ik gebruik gewoon twentyeleven, voldoet prima. Misschien wat eenvoudig maar ik heb over lezers niet te klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *