Meteen naar de inhoud

De beste WordPress themes voor je Webshop met Woocommerce

Met de komst van het nieuwe e-book ‘WordPress Webshop – bouw hem zelf! – heb ik ook beloofd om vaker te gaan schrijven over het runnen van een webwinkel met behulp van WordPress. Woocommerce is op dit vlak momenteel mijn favoriet. In korte tijd hebben de bekende bouwers van Woothemes de markt met hun plugin kunnen veroveren. En dat is natuurlijk niet voor niets. In dit artikel kijken we naar themes die je kunt gebruiken voor jouw WordPress webwinkel.

Waarom een apart Woocommerce theme?

In principe werkt Woocommerce binnen elk theme. De lezers van mijn e-book hebben bijvoorbeeld gezien dat Woocommerce er binnen het standaard Twenty Twelve theme heel aardig uit ziet. Maar op sommige punten kom je dan toch ‘styling’ te kort. Woocommerce kent natuurlijk een groot scala aan extra functies die allemaal op een goede manier weergegeven moeten worden. Als de maker van het theme daar geen rekening mee houdt zullen sommige onderdelen er gewoon niet goed uit zien. Daarmee werkt je shop nog steeds, maar schort het aan een goede opmaak van alle elementen. Om die reden heb je een voor Woocommerce geschikt theme nodig. Of je maakt je theme zelf natuurlijk, maar hou dan wel rekening met veel uren die je nodig zult hebben om alles uit te zoeken en de benodigde CSS code te schrijven.

Woocommerce 2.0 themes voor WordPress

Een E-commerce theme is nog geen Woocommerce theme

Mijn vaste lezers en de lezers van het e-book weten dat er verschillende plugins in omloop zijn om een webshop te maken met WordPress. Let daarop bij de aanschaf van een theme, want je moet echt een theme hebben dat geschikt is voor Woocommerce. Woocommerce versie 2.0 (en hoger) wel te verstaan, want oudere themes zullen ook weer problemen krijgen met de styling. Omdat Woocommerce 2.0 nu nog erg nieuw is, is het aanbod nog wat beperkt. Oh ja, natuurlijk zijn er ook gratis Woocommerce themes in omloop, maar daarbij speelt het versieprobleem zeker. Gratis themes worden namelijk lang niet altijd bijgewerkt dus let er goed op dat het theme van jouw keuze geschikt is voor Woocommerce 2.0. Mijn mening hierover is overigens: wanneer je een webwinkel gaat starten dan verwacht je daar ook iets te gaan verkopen. Wees niet té zuinig en kies voor een goed, commercieel theme. Daarbij een goede WordPress hoster, de nodige tijd en doorzettingsvermogen en je bent al een heel eind. Niet dat Woocommerce zelf zo moeilijk is, maar het zal je toch de nodige tijd kosten om zowel je theme als Woocommerce zelf goed te leren kennen.

De beste themes voor Woocommerce 2.0

In onderstaand overzicht zie je een selectie van commerciële themes. Niet gratis dus, maar wel allemaal met veel functionaliteit en al geschikt voor Woocommerce 2.0.

The Retailer

Woocommerce 2.0 theme The Retailer for WordPress
The Retailer is een zeer veelzijdig theme doordat zowel kleuren als fonts volledig aan te passen zijn. Door de flexibiliteit niet alleen geschikt voor een fashion website.
Prijs: 55$
Download

Canvas

Canvas Woocommerce 2.0 theme voor WordPress
Canvas is een theme van de makers van Woocommerce zelf. Je mag dus verwachten dat het goed werkt. Wat minder opties dan in andere themes, maar wel van hoge kwaliteit. Het voordeel is dat het theme al lang bestaat en ooit zelfs is begonnen zonder Woocommerce ondersteuning. Het is waarschijnlijk dat Woo het theme zal blijven ondersteunen, waarmee je ook voor de toekomst goed zit. Te koop bij Woo zelf voor $70 (prijs is voor drie themes!) en ook op Themeforest. Daar koop je alleen het Canvas theme voor $60.
Prijs: $60
Download

Mystile


Ok, tóch een gratis theme dan. Mystile is één van de gratis themes die aangeboden wordt door de makers van Woocommerce zelf. Het theme is recent gewijzig en geschikt gemaakt voor Woocommerce 2.0. Het theme is in vergelijk met de commerciële varianten wat beperkt natuurlijk, maar dat verschik mag er natuurlijk zijn bij een gratis theme. Desondanks is het theme wel responsive voor gebruik op smartphones en tablets. Oh ja, je moet wel een (gratis) account aanmaken om het theme te kunnen downloaden.
Prijs: €0
Download

Bonanza

Responsive Woocommerce 2.0 theme voor WordPress
Dit commerciële theme is uiteraard ook weer volledig Responsive, wat je goed kunt zien in de demo omgeving. Het theme biedt een flexibele homepage die je zelf in kunt richten en onbeperkt kleurgebruik!
Prijs: $55
Download

Razzo

WordPress Webshop Theme Razzo
Nog een populair commercieel theme dat te koop is op de Themeforest markt is Razzo. Ook dit theme is responsive en bied je de mogelijkheid zelf je kleuren te kiezen. Het theme wordt bovendien geleverd inclusief de populaire Revolution Slider en Demo data voor een snelle setup.
Prijs: $55
Download

Resort

Responsive Webshop theme WordPress Resort
Resort is het nieuwste theme van de makers van Woocommerce zelf. Natuurlijk is het theme responsive en flexibel als het gaat om de homepage en kleurgebruik. Een aardigheidje in dit theme dat het zelfs mogelijk is om een filmpje te tonen ín de homepage slider. Het theme is op dit moment alleen te koop bij Woothemes.com zelf, waar je voor 70 dollar 3 themes aan mag/moet schaffen.
Prijs: $70
Download

Camy

WordPress webwinkel theme Camy
Camy sluit de rij en is een zeer populair theme op Themeforest. Niet voor niets, want het theme is geschikt voor vele toepassingen. Bovendien is het erg flexibel qua kleurgebruik en ook het Camy theme beschikt over videomogelijkheden in de slider. Inclusief Demo data voor een snelle setup.
Prijs: $55
Download

[box color=”green”]Geïnspireerd geraakt? Wil je aan de slag met je eigen webshop? Het e-book WordPress Webshop – Bouw hem zelf! is nu beschikbaar in onze shop en leert je alles wat je weten moet. Inclusief een stap voor stap instructie voor het regelen en instellen van iDeal in jouw webwinkel. Met dit e-book kun je het zelf![/box]

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *