Meteen naar de inhoud

Een Nederlands boek over WordPress themes?

Inmiddels zijn er ruim tweeduizend exemplaren verkocht van Kickstart WordPress. De eerste editie was na een maand of acht dan ook helemaal uitverkocht. De tweede, nieuwe editie van het boek is bijgewerkt tot WordPress 3.0 en daarmee weer helemaal actueel.

Nu is echter de vraag in hoeverre er behoefte is aan een uitgave die je meer vertelt over het maken van WordPress themes. Inclusief Php en CSS tips en trucs? Ik wil het graag weten, want ik ga niet iets schrijven waar geen behoefte aan is natuurlijk. In de 2e editie van Kickstart WordPress is er weliswaar een hoofdstuk over dit onderwerp geschreven, maar eigenlijk ontbrak daar de ruimte om er eens goed op in te gaan. Bij genoeg reacties hieronder, retweets, vermeldingen op Facebook en dergelijke zal ik er eens serieus over na gaan denken. Dus het woord is nu aan jullie…

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

32 reacties op “Een Nederlands boek over WordPress themes?”

 1. Als er ook uitgebreid in komt te staan hoe je bestaande templates goed kan aanpassen dan ga ik het boek zeker kopen.
  Je eerste boek heeft me goed geholpen, een aanrader voor iedereen die met wp begint, maar loop kwa het aanpassen van bestaande themes nog tegen dingen aan.
  Heb zelf geen uitgebreide html/css kennis, vandaar ook mischien (maak websites altijd in flash of wysiwyg programma’s)..

 2. Pingback: Tweets die vermelden Boek over WordPress themes « Robbert over WordPress -- Topsy.com

 3. Ik denk dat er zeker wel behoefte is aan een (nederlandstalig) boek dat specifiek ingaat op WordPress themes. Ik heb Kickstart WordPress niet gekocht, omdat er weining/geen aandacht wordt besteed aan themes. Mocht je een WP themes boek gaan schrijven, dan gaan mijn interesses uit naar: Hoe pas ik een bestaand theme aan en hoe bouw ik vanuit het niets een complete theme die alle mogelijkheden van de laatste versie van WP ondersteund. Vergeet dan niet ook iets te zeggen over de verschillende WP Theme Frameworks die beschikbaar zijn. Als het een boek wordt met veel code (HTML/PHP/CSS), dan ben ik één van de kopers.

 4. Hey Robbert,
  Ik heb kickstart WordPress aangekocht en zeer tevreden over. Volgens mij moet je niet twijfelen en begin maar te schrijven, want er is volgens mij zeker behoefte aan boeken in het nederlands over wordpress! Ga maar lekker diep in de leerstof en laat maar komen!

 5. Ik sluit me aan bij Marco en Hans!
  (Quote Hans: “Hoe pas ik een bestaand theme aan en hoe bouw ik vanuit het niets een complete theme die alle mogelijkheden van de laatste versie van WP ondersteund. Vergeet dan niet ook iets te zeggen over de verschillende WP Theme Frameworks die beschikbaar zijn. Als het een boek wordt met veel code (HTML/PHP/CSS), dan ben ik één van de kopers.”)

 6. Zeker doen en dan zou het idd erg mooi zijn als er een hoofdstuk komt met “Hoe zelf een design omzetten in een nette WP Theme”.

 7. Ik kan het alleen maar toejuichen, en ga het boek zeer zeker kopen. Je schrijft erg toegankelijk, wat mij erg geholpen heeft met het opzetten van mijn eigen blogsite. Volgend jaar wil ik een site gaan beheren voor de eenvrouwszaak van mijn echtgenote, dus alle handleidingen zijn welkom!
  Het is me alleen nog niet gelukt om een lokale testsite op te zetten met behulp van Xampp, dus daar worstel ik deze kerstvakantie nog mee…

 8. Is het boek al af;)? Kan ik m gaan kopen:) Ik denk echt wel dat er veel vraag naar is zo’n boek in het nederlands. Het zou een mooie aanvulling zijn op Kickstart.
  Een lokale testsite opzetten met xampp btw is mij ook nog niet gelukt..

 9. Ik heb alletwee de versies van Kickstart gekocht en zal zeker jouw boek over templates kopen, het zal mijn leidraad worden, ik kan bijna niet wachten. Had al een oproep geplaatst welke php-html-csskenner met mij op projectbasis samen wil werken betreft het (ver)bouwen van templates voor WP naar volledige wensen van opdrachtgevers. Heb niet eens tijd om mijn eigen site om te zetten in WP!!! Ook bij mij lukt het nog niet om een testsite in Xampp te laten draaien. Succes met schrijven! en dank!

 10. Ik ben al tijden op zoek naar een duidelijk beginnersboek omtrent het aanpassen en bouwen van themes. Tot nu toe alleen nog maar boeken tegengekomen die te grote stappen nemen in dit proces. Voor mensen met weinig html/css/php kennis is er wat dat betreft te weinig aanbod. Ik zou dus zeggen: schrijven maar! 😉

 11. Hallo,

  Als je een boek maakt over WordPress en wat er allemaal verder nog bij komt kijken zo als themes maken en zeker de php & css tips.
  Dan koop ik het boek zeker.

  Groeten,
  Tim

 12. Hoi Robbert, zeker de moeite waard ik koop ‘m ook 2x. Ben druk bezig met het laatste hoofdstuk van Kickstart. Goed boek.

 13. Er is nog helemaal geen nederlandstalige documentatie over het maken van een wordpress theme. Ik zou het boek zeker kopen, ik ben al heel lang op zoek naar zo’n boek die het duidelijk in het Nederlands uitlegt.

 14. Ok even een update van mij omdat er inmiddels al best wat positieve reacties zijn binnen gekomen: dit boek komt er, dat staat inmiddels vast. Ik werk momenteel echter aan ‘Kickstart Magento’, dus het zal na de zomer worden voordat ik ermee kan starten. Reken ergens op een release eind dit jaar, afhankelijk van het enthousiasme van mijn uitgever 🙂

 15. Hoe je een bestaand wp theme aanpast, geschreven voor beginners die van Php , CSS nog vrijwel niks weten.
  De engelstalige ‘lessen’ bij wordpress.org zelf werken voor mij iig niet genoeg omdat ze toch meer zijn voor mensen voor wie het geen chinees is;-
  Dus; Graag!!!

 16. Zou heel graag een Nederlands boek hebben met een inleiding en verdieping in het maken van templates voor WordPress! Staat de release nog steeds in december gepland?

 17. Als je je als kleine ondernemer serieus wil presenteren, dan dien je te beschikken over een goede en aantrekkelijke website. Dat kun je bereiken door goede templates. Mijn site schiet daarin te kort.
  Ik zou daar dus graag meer over willen weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *