Meteen naar de inhoud

Eenvoudig WordPress en Facebook koppelen

WordPress is een ideaal systeem om aan de verschillende social media kanalen te koppelen. Plugins voor WordPress en functies binnen de verschillende social media systemen zijn vrijwel altijd voorhanden en gratis te gebruiken. Vandaag gaan we aan de slag met Facebook!

De integratie met Facebook kan op verschillende manieren plaats vinden:

 • Stuur je WordPress blog artikelen automatisch door naar je persoonlijke Facebook profiel.
 • Doe hetzelfde, maar stuur je artikelen door naar je Fanpage voor je bedrijf of vereniging.
 • Plaats een Facebook ‘vind ik leuk’ badge als Widget in je zijbalk.
 • Voeg een ‘Vind ik leuk’ knop aan je blog artikelen toe, zodat bezoekers je artikelen eenvoudig kunnen delen met vrienden.

WordPress koppelen aan persoonlijk Facebook profiel

In deze eerste stap laat ik je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je WordPress blog artikelen zichtbaar worden op je Facebook wall (prikbord). Er zijn verschillende methodes om dit te doen, maar zelf gebruik ik momenteel RSS grafitti. Dat ziet er als volgt uit in je Facebook tijdlijn als je een nieuw artikel plaatst:

Doordat deze tool gebaseerd is op het lezen en tonen van RSS feeds is het ook inzetbaar voor andere systemen dan WordPress. Klik op ‘Toepassingen’ vanuit je profielpagina.

Je krijgt dan een lijstje met Toepassingen te zien die je al gebruikt, gevolgd door een overzicht van toepassingen die je vrienden gebruiken. Ik vond het zelf lastig om nu de link te vinden om een toepassing toe te kunnen voegen. Dat doe je echter onderin bij ‘Lijst met toepassingen’.

Je komt nu op een overzichtpagina, van waaruit je door alle Facebook toepassingen kunt bladeren en zoeken. Zoek op RSS, en blader door totdat je RSS Grafitti tegenkomt (een andere RSS tool zou net zo goed kunnen voldoen trouwens, maar RSS Graffiti werkt gewoon goed).


Voeg RSS Grafitti toe aan je profiel. Vervolgens moet je de applicatie nog laten weten welke RSS feed je wilt importeren.


Voeg je wordpress feed toe. Vrijwel altijd is dat je eigen domeinnaam gevolgd door /RSS. Alleen als je blog meerdere feeds produceert zal dat anders zijn, maar dat is al meer iets voor gevorderde WordPress gebruikers. Daarna klik je erboven op de ‘preview link’ om te zien of het werkt. Ok? Vergeet dat niet om bovenin op Save te klikken. Dat is alles! Vanaf nu zullen nieuwe artikelen van je blog automatisch ook in je Facebook prikbord (wall) verschijnen.

Stuur je WordPress artikelen door naar je fan page
Je kunt deze toepassing  ook gebruiken om Fan Pages bij te werken. Daarbij is het natuurlijk mogelijk om voor elke fan page een aparte feed te publiceren. In de afbeelding hierboven zie je hoe eenvoudig het is. Onder je eigen profiel in de balk aan de linkerzijde zie je de Fan Pages die je beheert. Het is vervolgens eenvoudig een kwestie van op de gewenste Fan Page te klikken en daarna de RSS feed die je wilt opnemen in te voeren.

Er is nog een applicatie die je in zou kunnen zetten met ongeveer hetzelfde resultaat: NetworkedBlogs.

Voeg een Fan Page box toe aan je sidebar
Het is ook erg eenvoudig om een ‘Fan Page box’ aan je sidebar toe te voegen, zodat je meer fans zal krijgen. Je ziet hem hier in mijn eigen sidebar al staan. Hoe doe je dit? Ga wwer naar Fecebook, kies Account en Pagina’s beheren. Kies de Fan Page die je wilt opnemen in je site. Kies onderin voor ‘Knop vind ik leuk toevoegen’.


Je komt nu in het Facebook gedeelte voor ontwikkelaars terecht. Vul hier eenvoudig de link in naar je fanpage en kies wat je wel en niet wilt laten zien.

Klik vervolgens op de knop ‘Get code’. Kopieer het stukje tekst dat je ziet in het bovenste (iframe) gedeelte.

Schakel nu terug naar WordPress en voeg daar een tekst-widget toe. Plak de zojuist gekopieerde tekst erin en sla je widget op. En klaar is de koppeling tussen je Fan page en WordPress!

‘Vind ik leuk’ knop aan je artikelen toevoegen
Tenslotte nog een eenvoudige actie om een ‘Vind ik leuk knop’ toe te voegen aan je berichten. Met hetzelfde resultaat als je onder aan dit artikel ziet. We doen dit eenvoudig met een plugin, maar wel eentje met wat extra’s. De plugin ‘Facebook like for tags’ zorgt er namelijk voor dat je bezoeker de ‘tag set’ leuk vindt en niet alleen het betreffende artikel.

Het voordeel hiervan is dat je bezoeker ook het volgende artikel te zien zal krijgen in Facebook als je dezelfde tag set gebruikt. Dat is in ieder geval het testen waard, want dat kan je natuurlijk op eenvoudige wijze extra aandacht opleveren. Na installatie van de plugin vind je de instellingen terug in het Plugin-menu, wat niet zo vaak voorkomt. Je kunt instellen waar en wanneer de ‘Vind ik leuk’ knop getoond moet worden. Je kunt verder het lettertype instellen en aangeven of de knop alleen bij artikelen of ook op pagina’s getoond moet worden.

Dat is het voor nu! Met deze stappen heb je Facebook en WordPress aan elkaar gekoppeld. Gebruik jij beide systemen nog op een andere manier? Gebruik je juist andere plugins en waarom? Laat het even weten!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 1 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

20 reacties op “Eenvoudig WordPress en Facebook koppelen”

 1. Pingback: Tweets die vermelden Hoe koppel je Facebook en WordPress aan elkaar? « Robbert over WordPress -- Topsy.com

 2. Bedankt voor de tip. Ik heb de laatste methode gebruikt uit het rijtje. De “vind ik leuk” knop staat nu mooi onder al mijn artikelen op mijn blog.

 3. Goede post. Vraag: enig idee hoe ik mijn face calender kan autofeeden op een pagina van mijn WP site?

  Dus de bezoek van de website (WP) kan een pagina bekijken waarop de calender uit facebook zichtbaar is. Ik kom er zelf niet uit, tips welkom. vgr Bram

 4. Bedankt! Weet er iemand ook een tool om berichten vanuit WordPress door te plaatsen met afbeelding? Nu krijg ik het als saaie tekst met een streep ervoor op Facebook te zien, maar ik zou het graag als ‘normale’ tekst inclusief de afbeelding die ik op de website bij het bericht heb geplaatst te zien krijgen.

 5. Hallo Marlijn – als je je berichten met de hand op facebook plaatst zou dat al goed moeten gaan. Maar ik vermoed dat je bedoelt dat je elk WordPress bericht automatisch inclusief afbeelding op Facebook wilt plaatsen? En wil je dat het terecht komt op je persoonlijk profiel of op een fanpage die je beheert?

 6. In linkedIn onder More > My applications > Events – kun je bijvoorbeeld workshops en cursussen plaatsen. Die komen dan te staan bij de andere events van mensen uit je netwerk.

 7. Pingback: Hoe koppel je Facebook en WordPress aan elkaar? « Robbert over WordPress | cvovanpuymbroeck

 8. Goedendag ik heb het gelezen alleen snap het nog steeds niet, moet je een speciale fb account aanmaken voor je website? zo ja hoe koppel je deze 2 samen? heb al van alles geprobeerd alleen het wilt niet echt lukken…:(

 9. Hoi Robbert,


  17 augustus 2011 om 14:18
  Hallo Marlijn – als je je berichten met de hand op facebook plaatst zou dat al goed moeten gaan. Maar ik vermoed dat je bedoelt dat je elk WordPress bericht automatisch inclusief afbeelding op Facebook wilt plaatsen? En wil je dat het terecht komt op je persoonlijk profiel of op een fanpage die je beheert?

  Ik reageer even op dit bericht. Ik zou graag hetzelfde willen als Marlijn, dat het automatisch van de WordPress blog wordt doorgelinkt naar facebook fanpagina (incl. foto, titel en eerste stukje tekst), hoe doe ik dit? Ik heb al vanalles geprobeerd maar het wordt niet mooi 🙁

  Grt. Ellen

 10. Hoi Robert,

  Het gelukt om wordpress en facebook te koppelen met Networkedblogs, echter herkent hij niet mijn Picasa foto’s, is dit op te lossen?

  Grt. Ellen

 11. goeiedag,
  is er ook een manier om facebook wall/feed juist op een wordpress site te laten zien. ipv andersom.
  (ook nog van een ‘tweede’ fb account)?
  bvd

 12. Is het mogelijk om een Facebook bericht te maken die automatisch op een website verschijnt?

 13. Hoe kan je je Facebookpagina volledig integreren in je WP-pagina of blog; zodat alles wat je in je FB zet ook op je website te zien is?

 14. Hoi!
  Mijn wordpress updates verschijnen mooi op fb maar met de hele tekst! Ik wil enkel titel en/of eerste stukje tekst, niet de hele doorlopende tekst (erg lang op fb)… Of gewoon een informatie op fb dat er een nieuwe update is is in feite genoeg. Zoek me te pletter naar een antwoord, kan het helaas niet vinden! Kan iemand helpen? Tx!

 15. Hallo.
  Even kort ter info op dit moment deel ik een blog op Facebook fan page. Dit blog krijgt iedere dag een update (voor 1week) ik zou graag willen dat deze updates op Facebook gedeeld worden als nieuw bericht. Zo kunnen fans de updates makkelijker volgen.
  Maar ik heb geen idee hoe ik dat moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *