Meteen naar de inhoud

Eindelijk: Nederlandse WordPress themes

WordPress theme vertalingJe kent het wel: heb je ergens een leuk WordPress theme op de kop getikt, zie je overal Engelse termen terug op je website zodra je het WordPress theme hebt geïnstalleerd. En dat terwijl je WordPress installatie zelf toch echt in het Nederlands is! Hoe komt dat eigenlijk?

Het antwoord hierop is redelijk eenvoudig: de maker van een theme moet er rekening mee houden dat alle tekst die er vanuit het theme geplaatst wordt in meerdere talen weer gegeven moet kunnen worden. De theme bouwer moet hier enkele voorzieningen voor in het theme opnemen en zeker geen ‘vaste tekst’ in de html output van het theme plaatsen. En daar gaat het meestal mis. Zelfs bouwers die rekening houden met deze situatie vergeten het op sommige plaatsen, waardoor die teksten dan in het Engels op je website getoond worden. De oplossing is dan om zelf in de php bestanden van je theme te duiken en de nodige aanpassingen te verrichten.

En tja, ik weet het, dat is niet voor iedereen weggelegd. Er is een behoorlijke groep WordPress gebruikers die het systeem goed weet te gebruiken, maar af moet haken zodra er code aan te pas komt. Ik ga je helpen. En nog gratis ook! Je kunt je theme door mij laten aanpassen – gratis en voor niets.

Gratis? Is er dan geen addertje onder het gras? Nou jawel. Dat wil zeggen, ik bied deze dienst gratis aan, maar alleen onder een aantal voorwaarden, dus lees even mee:

  • De gratis vertaling is bedoeld voor gratis WordPress themes. Het lijkt me dat wanneer je bereid bent om te betalen voor een mooi commercieel theme, dat dan een vergoeding voor de benodigde tijd voor het vertalen ook wel op zijn plaats is. Dus: gratis themes vertalen we gratis. Voor een commercieel theme betaal je 95 euro excl. btw.
  • Het vertaalde theme ontvang je van mij retour, maar deze wordt ook ter download aangeboden hier op deze website aan alle andere Nederlandse WordPress gebruikers. Zodat iedereen kan profiteren van het resultaat. Wil je dat niet? Prima, maar dan betaal je ook de hierboven genoemde vergoeding.
  • Tenslotte: allemaal leuk, deze gratis dienst, maar ik zou het niet doen als ik er zelf helemaal geen voordeel uit zou kunnen halen. Voor wat hoort wat. Als tegenprestatie voor de geleverde uren neem ik een link op in de footer van het theme naar één van mijn eigen websites. Zo heb ik er zelf ook nog wat aan. Wil je dat niet? Zie bovengenoemde vergoeding 😉

Dat is alles. Ik zal op korte termijn beginnen met het beschikbaar stellen van het theme dat ik hier zelf gebruik in een Nederlandse versie. Er zitten nu nog enkele foutjes in zag ik. Enthousiast geworden en direct profiteren van dit aanbod voor een gratis Nederlands WordPress theme? Neem dan hier contact op en geef de naam door van het theme dat je wilt laten vertalen.

Download gratis WordPress theme Cleanr NL!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

3 reacties op “Eindelijk: Nederlandse WordPress themes”

  1. Hi Robbert, wij zijn precies op zoek naar dergelijke dienstverlening, tenminste, precies zoals je het beschrijft, maar dan andersom; wij hebben een theme gemaakt in het NL-s, en willen een Engelse variant maken. Ik hoor graag of je dat ook doet, mvg, Gert-Jan (twitter: @barkgj). Het gaat om de GPL / gratis te downloaden “Nexus” theme; http://nexusthemes.com (site is reeds in het Engels, maar de theme is nog in het NL-s)

  2. Hallo Gert-Jan,
    Ik zie dat jullie theme gratis is, maar dat er wel degelijk een commerciële bedoeling achter zit dmv het verkopen van upsells. Daar is niets op tegen natuurlijk, maar dat betekent in zo’n geval wel dat je in een andere ‘categorie’ gebruikers valt en ik je mijn diensten alleen tegen betaling aan kan bieden. Bovendien, wanneer jullie het theme zelf gebouwd hebben, dan is het voor jullie ook een kleine moeite om zelf te zorgen voor de vertaling, toch?
    De dienst die ik hier aanbied is vooral bedoeld voor gebruikers die niet beschikken over de kennis om een theme zelf te kunnen vertalen.

  3. Hi Robbert. We zouden het inderdaad zelf kunnen doen (een van de widgets in de commerciele extensie ondersteunt reeds Engels en Nederlands), maar aangezien jij het vertalen van WordPress themes hier concreet aanbiedt als dienst lijkt ons dit een goed idee (nogmaals; mits dit past in je straatje). Het betalen van de genoemde vergoeding voor het betaalwerk is geen probleem. Als je interesse hebt om het op te pakken hoor ik graag wat de vervolgstappen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *