Meteen naar de inhoud

Video’s: Hoe moet je WordPress installeren?

Er zijn op internet verschillende video’s te vinden die de installatie van WordPress stap voor stap laten zien. Nadeel is dat deze video’s vaak in het Engels zijn. Natuurlijk is dat niet voor iedereen een bezwaar. Ik zal eens kijken of ik in de komende periode zelf een aantal video’s voor beginners kan plaatsen in het Nederlands.


Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

2 reacties op “Video’s: Hoe moet je WordPress installeren?”

 1. Hi Robbert,
  Met veel plezier heb ik je boek gelezen. Ik vroeg me af of je mij kan helpen met het volgende: Ik heb een site draaien op een bepaalde url, via de ftp maak ik een mapje aan zodat ik daar, in die map m’n nieuwe wp-site klaar kan stomen. Op het moment dat deze klaar is dan wil ‘m in een keer op de plek van de oude zetten.

  dien ik dan eerst opnieuw een wp instal te doen en daarna mijn klaargestoomde site erop te zetten? Of kan ik alles straffelloos vanuit mijn mapje in een keer op de juiste plaats zetten? Welke bestandjes moet ik nog aanpassen evt.? Ik heb nu het idee dat de database en de nieuwe site elkaar niet meer zie na het verplaatsen. wellicht een moeilijke vraag met een gemakkelijk antwoord?

  MVG. Jeff Konings

 2. Hallo Jeff,
  Allereerst bedankt voor je compliment.
  Ik heb een tegenvraag nav die van jou: wordt het een hele nieuwe site: dus zowel qua design als inhoud of is het de bedoeling dat het nieuwe design gaat werken met de oude inhoud (en dus met de ‘oude’ database?)

  In het laatste geval moet je namelijk inderdaad wat aanpassen.
  In het eerste geval zou het zo moeten werken, maar afbeeldingen en andere media vormen wel een gevaar. Verwijzingen daar naartoe kunnen namelijk ‘hard’ zijn. Wanneer je de zaak dan verplaatst kun je de verbinding naar die media verliezen.

  Heb je de gewenste methode getest? Want je kunt het beste een keertje ‘droog’ oefenen op een lokale server, zoals bijvoorbeeld met Xampp. Dan weet je daarna vrij goed wat je wel en niet kunt verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *