Meteen naar de inhoud

Kies je eigen WordPress Portfolio theme

Best Wordpress Portfolio Themes

Voor veel bedrijven, van ZZP-er tot webdesignbureau of bouwbedrijf, is het tonen van voorbeelden van eigen werk een belangrijke functie op hun website. Een specifieke WordPress-functie als een blog is dan veel minder van toepassing. Hoewel, daar kunnen we nog wel eens een apart artikel over schrijven… Hoe dan ook, het portfolio, zoals we dat noemen, is een onderdeel dat zeker aanwezig moet zijn. In een standaard / kaal WordPress theme is het niet altijd mogelijk om je portfolio er goed uit te laten zien. Een plugin kan dan wel uitkomst bieden. 

Voordat jullie enthousiast aan de slag gaan is een waatschuwing nog wel op z’n plaats. In veel themes wordt het Portfolio gedeelte opgenomen als ‘Custom post type’. Dat betekent dat wanneer je ooit van theme wijzigt, de kans erg groot is dat je je data verliest! Vanuit dat punt gezien zou een WordPress portfolio plugin eigenlijk een betere keuze zijn!

WordPress Portfolio themes

In commerciële themes zien we een uitgebreide portfolio functie steeds vaker terug en langzamerhand zijn er ook steeds meer gratis themes die een dergelijke functie aan boord hebben. In dit overzicht een aantal interessante gratis en premium WordPress themes mét een portfolio functie.

Touchfolio


Portfolio WordPress theme touchfolio
Dit minimalistische theme ziet er fraai uit en legt de nadruk op grote visuele elementen. Daarmee is het niet geschikt voor elk portfolio. Maar het theme is wel gratis én responsive. Dus ook op je tablet of mobiele telefoon zal jouw site er met behulp van dit portfolio theme goed uitzien.
Dowload

Grid


Grid Free Portfolio theme
Als je net naar een volledig responsive theme hebt gekeken op een breed scherm en je kijkt dan naar grid (dat gewoon 960 pixes meet) dan ziet zo’n theme er toch wel direct wat iel uit. Ook nu een gratis theme met een minimalistische design. Grid is trouwens deels wel responsive, want schaalt netjes mee bij lagere resoluties. De oplettende lezer heeft dit theme trouwens al eens eerder gezien op deze site!
Download

Depth


Premium WordPress Portfolio Theme Depth
Depth is een premium WordPress portfolio theme met vele mogelijkheden. Dit theme focust erg op fotografie en zou dus bijvoorbeeld goed kunnen passen voor een modellenbureau of fotograaf. Je foto’s worden full screen weergegeven en ook dit WordPress theme zal het weer goed doen op smartphones en tablets. Het theme is erg flexibel, je kunt andere lettertypes kiezen en wordt geleverd met veel shortcodes om je eigen opmaak te bepalen.
Meer info

Singular


Single Page portfolio theme
Singular is een bijzonder (commercieel) portfolio theme, want het bestaat in feite uit één lange, scrollende pagina. Desondanks biedt het theme veel flexibiliteit als het aankomt op indeling en kleurgebruik. Doordat je als gebruiker in feite één lange scrollende beweging maakt is het theme erg goed geschikt voor tablets en smartphones.
Meer info

Imbalance 2


Portfolio WP theme Inbalance2
De voorganger van dit gratis theme bespraken we al eens in een eerder artikel. Deze nieuwe versie is weer zeer minimalistisch van opzet en daardoor erg geschikt voor bijvoorbeeld een kunstenaar of gallerij.
Donwload

FullscreenHet fullscreen theme legt de nadruk weer op het beeldmateriaal. Dit theme is gratis te downloaden, maar vereist wel registratie. De bouwer levert namelijk ook premium versies met meer mogelijkheden.
Download

Identify


WordPress Responsive Portfolio theme Identify
Indentify is niet gratis je betaalt iets meer dan 30 euro voor dit theme, dat vooral geschikt is voor de kleine zelfstandige die zijn/haar werk wil presenteren. Prima voor (web)designers of tekenaars.
Download

Kw.po


Kwpo Free Portfolio Theme
Kw.po is wel weer een gratis theme en heeft een wat andere homepage. Toch ook hier de nodige mogelijkheden om een mooi portfolio te maken.
Download

Roya


Portfolio WordPress theme Roya
Het Roya theme is een vrij populair commercieel theme dat de nadruk geheel legt op het portfolio. Met het menu aan de linkerzijde is het weer eens een keer iets anders. Het theme komt standaard in 8 kleuren. Wil je iets anders dan moet je zelf in de weer met CSS.
Meer informatie

SimplekeyHet laatste, commerciële theme in dit overzicht is Simplekey. Ook deze levert je een ‘one page’ website, maar wel een hele fraaie! Met ruim voldoende mogelijkheden voor het presenteren van je portfolio. Het theme is natuurlijk responsive en doet het goed op tablets en smartphone. Netjes geleverd met uitgebreide documentatie.
Meer informatie

Hiermee beëindigen we ons theme overzicht met portfolio functies. Hoe los jij het op? Op welke manier presenteer jij je projecten in je WordPress site? Met een plugin of dmv je theme? Oh ja, en nu moet ik zelf maar eens aan de slag met het samenstellen van mijn eigen portfolio hier!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *