Meteen naar de inhoud

Makkelijk zelf een WordPress testomgeving opzetten

Gratis wordpress testomgevingSoms kom je van die dingen op het net tegen waarbij je denkt: “Waarom wist ik dit nog niet?!” Dit is er zo één. Al zolang ik mij kan herinneren leer ik mijn lezers dat ze zelf een testomgeving met WordPress moeten opzetten, in plaats van in hun live website te testen. Dat staat  nog steeds overeind. Maar beginners vinden het vaak al lastig om te begrijpen wat Xampp precies is en hoe dat dan allemaal in z’n werk gaat. Die lopen dus al vast terwijl ze nog moeten starten met WordPress. Daar blijkt nu een vreselijk handige oplossing voor te zijn: Instant WordPress. Door deze tool te downloaden heb je direct een complete WordPress testomgeving in handen. Het draait zelfs wanneer je de software op een usb-stick plaatst! Installeren overbodig. Gewoon downloaden en draaien maar. De tool is alleen geschikt voor Windows machines! Maar daar staat tegenover dat je hem gratis kunt downloaden en gebruiken.

Vanaf nu heeft niemand meer een reden om niet over een eigen WordPress testomgeving te beschikken.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 3.8 / 5. Aantal stemmen: 4

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

8 reacties op “Makkelijk zelf een WordPress testomgeving opzetten”

 1. Potverdikkeme, wat jammer.
  Helaas dus WEL een goede reden om geen testomgeving te hebben: werken op een iMac.

 2. Niet helemaal Ger, want natuurlijk kun je gewoon Mamp of Xampp gebruiken. Dat zijn bekende technieken, maar nét iets minder makkelijk dan deze Windows tool inderdaad.

 3. Als ik de WP site local heb opgezet. Hoe krijg ik ‘m dan ‘online’?
  Vroeger met html was het een kwestie van filetjes via FTP uploaden maar hoe zit dat met WP? En dan vooral de database?

 4. Vandaag de plugin Duplicator gezien. Je kan op een eenvoudige manier je site local draaien.
  Op het ogenblik draait het goed. als met een .htaccess bestand een en ander hebt beveiligd dan heb je geen toegang tot je bestanden. Dit even veranderen dus.

 5. Een jaar na dato is deze informatie nog steeds waardevol, want dit is precies waar ik naar op zoek ben! Ik was er zo één die alles live testte maar had inmiddels al in de gaten dat dit niet de handigste manier was. Voor de zekerheid gebruik ik al een plugin die een keer per week mijn WP sites backupt in Dropbox, maar vanaf nu gaat alles eerst door Instant WordPress.

  Bedankt voor de tip, je hebt er een nieuwe fan bij!

 6. Goede tip, ook bijna twee jaar later! ik heb het vandaag geinstalleerd. Het werkt super, beter dan xxamp en dat soort zaken. Deze vergen meer installatiewerk. Dit is installeren en werken, wat iedere (niet technisch geschoolde) blogger nodig heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *