Meteen naar de inhoud

Nieuw boek: De essentie van Joomla 1.6

Joomla 1.6 boek: de essentie van door Robbert RavensbergenJa, ik weet het: dit is een website over WordPress en niet over Joomla. WordPress-fans en Joomla-gebruikers zijn vaak net water en vuur. Je bent of helemaal pro WordPress of je bent een fanatieke Joomla gebruiker. Iets er tussenin komt niet zo veel voor. Of… Ja, ik ben zelf wel enthousiast gebruiker van beide systemen. Dat heeft geleid tot een nieuw boek: de essentie van Jo0mla 1.6. Met een begrijpelijke uitleg over hoe je met Joomla je eigen website kunt maken. Tot een niveau dieper, waarbij je de beginselen van het maken van een template leert. Ik denk ook interessant voor enthousiaste WordPress gebruikers die ook wel eens willen zien welke oplossingen er nog meer op de markt zijn. In een eerder artikel op mijn andere blog schreef ik al eens uitgebreid over de voor- en nadelen van WordPress, Joomla en Drupal.

Nieuwsgierig geworden naar het nieuwe Joomla boek? Je kunt hem hier bestellen:
Bestel Kickstart WordPress

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

5 reacties op “Nieuw boek: De essentie van Joomla 1.6”

 1. Ik sta helemaal verbaasd over hoe een ervaren wordpress gebruiker Joomla kan aanprijzen. Zelf heb ik Joomla 1.6 ook een kans gegeven maar kwam daarbij tot de conclusie dat Joomla nog net zo’n puinhoop is als het altijd al was.

  Zou je ons misschien in een beknopt betoog kunnen uitleggen waarom we toch aandacht aan Joomla moeten besteden. Daar ben ik heel benieuwd over.

 2. Hallo Mike,
  Dank voor je reactie. Ik heb er geen enkel probleem mee wanneer jij een fan bent van WordPress, dat ben ik zelf ook. Als het om bloggen, eenvoud en gebruikersvriendelijkheid gaat is WordPress onovertroffen. Maar op andere punten laat het als CMS echt nog wel steken vallen. De vraag of WordPress of Joomla beter is kan eigenlijk niet beantwoord worden. Dat is namelijk helemaal afhankelijk van de situatie en wat je met je website wilt bereiken. Er zijn legio voorbeelden te noemen waar de functionaliteit van WordPress nog tekort schiet. Ik schreef eerder een artikel over een vergelijking tussen WordPress, Joomla en Drupal.

  Ik sluit niet vooraf een mogelijke oplossing uit. Net zoals een Audi rijder ook heel goed kan genieten van de eigenschappen van een Mercedes. Iedereen zal en mag zijn of haar eigen voorkeur hebben. Maar dat betekent niet per definitie dat die oplossing dan ook in alle gevallen ‘beter’ zal zijn.
  Wat mij betreft hoef je dus geen aandacht aan Joomla te besteden. Kortom, als WordPress in jullie situatie volledig voldoet en goed bevalt: prima, houden zo!

 3. Mooie website Robbert.
  Volg je sinds vandaag op Twitter
  Zal eens wat lezen hier, ook over Joomla. Heb je vast wel wat over te zeggen.
  gr Rob

 4. Dat zie ik als een compiment, Robbert! Zelf was ik de afgelopen 4 jaar (en nu nog steeds) één van de trotse miljoenen gebruikers van WordPress, maar ben zelf sinds een half jaar geleden ook nog een beetje Joomla gaan gebruiken. Ik gebruik het echt om mijn fantasie erop te testen en te kijken wat er uit de bus komt. Overigens, over het boek, ik ben wel heel erg benieuwd wat het boek mij te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *