Meteen naar de inhoud

Nieuw WordPress Twenty Twelve theme nu al beschikbaar

WordPress levert ons gedurende de afgelopen jaren trouw elk jaar een nieuw standaard theme. Dit is ooit ontstaan omdat er vrij veel kritiek kwam vanuit de gebruikers op het destijds verouderde standaard theme. Sinds 2010 is daarom met het Twenty Ten theme een nieuwe koers ingeslagen. Dit jaar dreigde dat nog bijna mis te gaan, want het jaar is immers al in de laatste fase belandt. Maar hij is er: 2012, of Twenty Twelve, is het nieuwe standaard theme.
 
Het 2012 theme zal meegeleverd worden met WordPress 3.5, die we in december mogen verwachten. Wat dat betreft dus inderdaad op het nippertje. Maar het nieuwe theme kun je nu al gratis downloaden en werkt ook onder WordPress 3.4.2.

Wat je van het ontwerp vindt is altijd persoonlijk, maar ik vind het er wel weer fris en opgeruimd uit zien.

Wat het nieuwe theme bijzonder maakt is dat het de eerste keer is dat er een apart template voor de homepage wordt meegeleverd. In plaats van je blog berichten of een ‘platte’ pagina, is er nu dus een speciaal pagina template, dat je kunt kiezen bij het aanmaken van de – inderdaad pagina – voor je homepage.
WordPress Twenty Twelve homepage template

Het theme is responsive en zal er zowel goed uit zien op mobiele telefoons, tablets en apparaten met een Retina beeldscherm (met zeer hoge resolutie) zoals de Apple iPad3.

Wat ook gewijzigd is, is dat je na activatie van het theme geen standaard header meer te zien krijgt. Dat zorgt er in ieder geval voor dat iedereen daar zelf mee aan de slag gaat in plaats van de standaard te laten staan.

Meer informatie over het Twenty Twelve theme vind je op de WordPress site.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *