Meteen naar de inhoud

Nieuwe gratis WordPress thema’s

Tijd voor een update over gratis WordPress theme’s. We zijn weer een paar maanden verder sinds mijn vorige bericht over gratis WordPress templates en er zijn weer mooie exemplaren verschenen aan het begin van dit jaar. Ik pik er hier een aantal uit die ik persoonlijk de moeite waard vind. Overigens krijg ik regelmatig vragen van lezers over Nederlandse WordPress themes. De themes die hier besproken worden zijn zonder uitzondering allemaal Engelstalig en wanneer je deze inzet op een Nederlandse website dan blijken er altijd nog zaken vertaald te moeten worden. Ik heb hierover onlangs een artikel geschreven, waarin je kunt lezen hoe je een WordPress theme moet vertalen. Dat is niet erg moeilijk, maar wel even wat uitzoekwerk. Mocht je dat niet zelf willen dien of het toch te lastig vinden dan bied ik je een vertaling aan tegen een scherp tarief.

Ok, genoeg reclame voor mezelf. Hoog tijd voor het overzicht van nieuwe themes!

Glory

Glory is een gratis theme dat met een aantal extra’s geleverd wordt, waaronder een geïntegreerde twitter functie en jQuery gebruik voor een geavanceerde ‘featured post’.

DesignPile

Van de mensen van SmashingMagazine verwachten we inmiddels hoge kwaliteit en dat wordt ook deze keer weer waargemaakt. Designpile is een donker theme dat in 3 kleuren wordt geleverd en waarbij je de homepage naar wens kunt inrichten.

Keko

Het gratis WordPress theme Keko is alweer van vorig jaar, maar ik heb hem nog niet eerder opgenomen in mijn overzichten. En daar hoort hij wel thuis, want met uitgebreide opties en geïntegreerde twitter functies is dit ook weer een prima theme.

Obscorp

De makers van WpCrunchy leveren regelmatig WordPress themes van een goede kwaliteit, maar realiseer je dat hier in feite sprake is van (ongewenst) linken naar andere websites. Het nieuwste them Obscorp is ook weer de moeite waar, maar je doet er verstandig aan de footer eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Masugid

Dit splinternieuwe Masugid theme komt met veel verschillende opties. Zo is ht instelbaar in verschillende kleuren en worden er direct een aantal extra’s meegeleverd. So is er bijvoorbeeld een ‘content gallery’ bovenaan de homepage, maar ook featured foto, featured video en social media functies.

Minori

Tenslotte nog twee wat afwijkende themes. Minori is niet alleen een gratis minimalistisch wordpress theme, het is ook een tutorial waarmee je leert hoe je zelf zo’n theme maakt.

Under construction

Ben je bezig met een nieuwe website en wil je dat al graag laten zien? Vroeger zag je ze erg veel, de ‘under construction’ pagina’s. Maar tegenwoordig is het eigenlijk ‘not done’. Echter, met dit wordpress theme blass je de under construction pagina nieuw leven in en ziet het er direct goed uit!

Dat was het weer voor deze ronde. Heb ik nog goede nieuwe themes gemist? Geef ze dan door, dan bespreek ik ze de volgende keer.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *