Meteen naar de inhoud

Nieuwe gratis WordPress themes

Lang geleden. Dat is het in ieder geval. De laatste keer dat ik een ‘roundup’ van nieuwe gratis WordPress themes heb gegeven stamt alweer van begin dit jaar. De hoogste tijd om te kijken welke themes er recent beschikbaar zijn gekomen!
Iedereen die mijn blog al wat langer volgt weet dat ik een voorstander ben van het gebruik van commerciële themes. Maar dat is niet voor elke hobbyist haalbaar. Daarom zijn gratis themes ook zo populair. Het lijkt er wel op dat er tegenwoordig meer commerciële themes op de markt komen dan gratis versies, maar die markt wordt dan ook steeds meer volwassen. In dit overzicht kijk ik naar nieuwe gratis WordPress themes, die in de afgelopen maanden zijn uitgebracht.

1. Twenty twelve

Deze mag hier natuurlijk niet ontbreken! Twenty twelve is het nieuwe standaard WordPress theme, dat met WordPress 3.5 meegeleverd zal worden. In mijn vorige artikel over Twenty Twelve lees je er meer over! En hoewel het het meest ‘standaard’ theme zal worden dat je je maar voor kunt stellen, geeft het wel een goede indicatie van de huidige stand van zaken als het gaat om theme ontwikkeling. Kwalitatief zonder meer een goed theme!
Downloaden

2. Minimalistique


Minimalistique is een fraai, minimalistisch en gratis WordPress theme. Het theme is ook nog eens responsive en doet het dus ook goed op mobiele telefoons en tablets.
Download

3. Shutterloop


Nog een minimalistisch theme, met een wel erg ruime header. Ook het Shutterloop theme is responsive.
Download

4. Newspaper


En nóg een gratis responsive theme. We zien de ontwikkelingen op dit vlak dus snel gaan. Waar je voorheen moet kiezen voor premium themes, hebben ook de gratis themes een flinke stap vooruit gemaakt bij het ondersteunen van mobiele apparaten. Het Newspaper theme is bij uitstek geschikt om een online magazine of krant mee te maken.
Download

5. Solio


Solio is een ‘single page portfolio theme’, wat betekent dat je er een eenvoudige 1-pagina website mee maakt om je portfolio mee te presenteren.
Download

6. Oxygen

Gratis WP Theme Oxygen
Wil je dit theme downloaden dan moet je vlug zijn. Theme marktplaats Themeforest stelt elke maand een gratis theme beschikbaar en deze maand is dat een WordPress theme. Gratis te downloaden tot en met eind oktober 2012. En dit theme biedt echt veel mogelijkheden, dus wees er snel bij!
Download

7. Gavern


Dit theme komt uit de stal van Gavick, een bedrijf dat groot geworden is in de Joomla markt. Met dit gratis theme hopen ze ook een stukje mee te pikken van de inmiddels veel grotere WordPress markt.
Download

8. Ari


Ook Ari is een responsive theme. Met een minimalistische uitstraling bij uitstek geschikt voor een persoonlijke website of blog.
Download

9. Grid

Grid Gratis WordPress theme
Als tegengas voor de eenvoudige minimalistische themes levert het Grid theme al weer wat meer visueel geweld. Dit theme is prima geschikt om je werk / portfolio mee te presenteren.
Download

10. vFlex


Nog een staaltje fraai ontwerp-werk vinden we bij het vFlex theme, responsive en gebaseerd op het skeleton CSS3 framework.
Download

11. Nexus


Het Nexus theme is van Nederlandse bodem! De ontwikkelaars hebben gekozen voor een model waarbij het theme gratis is, maar waar er voor extra’s betaald moet worden.
Download

En dat maakt dit overzicht van Nieuwe WordPress themes compleet. Heb jij ook ergen een goed, gratis theme gezien? Laat het ons even weten!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

6 reacties op “Nieuwe gratis WordPress themes”

 1. Wat een inspirerend overzicht! Voor onze website ThemeThumbs hebben we de laatste maanden enkele honderden gratis WordPress themes verzameld. Dit overzicht however zitten diverse themes bij die we nog niet kenden. Bedankt!

 2. Hallo Robbert,

  Heb n.a.v. jouw post het Nexus Theme geprobeerd. Nou kan het aan mij liggen hoor, maar dat maakt WP er niet gemakkelijker op. Zelfs Thesis 2.0 is eenvoudiger dan dit. En dat wil wat zeggen.

  Ziet er bijzonder goed uit, en de voorbeelden van websites die ermee gemaakt zijn, vind ik echt mooi. Maar man, wat een onduidelijke en niet intuïtieve user-interface is dat zeg.

  Heb helaas geen handleiding of hulpvideo kunnen ontdekken.

  Jammer, want ik was blij verrast toen ik het in je post zag.

  ps. Heb je het zelf geprobeerd?

 3. Hoi Eric,
  Documentatie is bij heel veel WP themes een probleem.
  Ik heb dit theme zelf nog niet gebruikt. Dat is ook niet te doen, om alle themes die ik noem ook zelf te gaan testen. Maar dank voor je opmerking, daar kunnen anderen weer hun voordeel mee doen.
  Ik weet dat de makers van het nexus theme mijn blog ook volgen, dus wellicht volgt er mbt de documentatie een zinvolle reactie van hun kant hier.

 4. Het leek me wel leuk om een premium theme te proberen. En zodoende te kunnen ontdekken wat het verschil is tov een gratis theme. Nu heb ik WP lokaal draaiend mbt Webmatrix. Als ik dit thema probeer te installeren krijg ik een foutmelding die zegt “The request filtering module is configured to deny a request that exceeds the request content length”

  Volgens mij kan dit opgelost worden door de maximale content lengte hoger in te stellen. Ik vond dat ik dan in de command prompt het volgende moet typen:
  “appcmd set config /section:requestfiltering /requestlimits.maxallowedcontentlength:30000000”
  Maar dat doet helemaal niets.

  Al met al lijkt dit thema voor een beginner al niet eens te installeren (misschien gaat het beter als je WP op/voor een echte website draait?). De gouden tipgever wordt beloond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *