Meteen naar de inhoud

Nieuwe WordPress Twitter plugins en widgets voor 2013

Twitter plugins voor WordPress

Het is op deze site al jaren één van mijn populairste artikelen: de 10 beste WordPress Twitter widgets. Maar dat artikel stamt uit 2010… Nu zou ik hem geheel kunnen actualiseren, maar heb besloten het artikel te laten bestaan en een nieuwe te schrijven. Met daarin de actuele stand van zaken: wat zijn op dit moment de beste Twitter plugins en widgets voor WordPress?

Wat doen we niet?

Voor de goede orde: dit artikel gaat niet over het plaatsen van Twitter share buttons onder of boven je artikelen. Daarvoor zijn veel andere plugins beschikbaar. Meer weten daarover? Lees dan het artikel De beste Sociale media share plugins.

Wat ik hier dan wel bespreek? In dit artikel kijk ik naar plugins en widgets die zich specifiek op Twitter richten. Geen share knoppen dus, maar andere functies om Twitter in je site te integreren. Ze zijn overigens niet allemaal nieuw, maar wel nog steeds actueel of in ieder geval nog functioneel zodat je ze ook echt kunt toepassen.

Advanced Twitter Profile widget

Na installatie van deze plugin kun je de meest recente tweets op je website tonen in een willekeurige widget positie. Dit is de widget die ik op dit moment ook op mijn eigen site gebruikt. Je ziet hem rechts onderin de footer. De instelmogelijkheden maken deze widget lekker flexibel. Je kunt kleuren instellen, het aantal berichten, gebruik van hashtags in- of uitschakelen, etc. Maar let op! Deze plugin is al erg lang niet meer bijgewerkt. Mijn vaste lezers weten dan dat zo’n plugin normaal gesproken ontraden moet worden. Edit: – juni 2013 – en inderdaad, de plugin is ermee gestopt bij mij! tijd voor een alternatief!

Twitter mentions as comments

Heb je voldoende fans op Twitter die je blogberichten delen? Dan geeft deze plugin je net dat beetje extra. Tweets van Twitter gebruikers die een link naar jouw artikel bevatten worden als reactie onder je artikel geplaatst. Daarbij kun je de nodige instellingen verrichten om de plugin naar je hand te zetten.

WP To Twitter

WordPress to Twitter Plugin
Deze vraag krijg ik wel vaker: hoe kun je automatisch je nieuwe artikelen op Twitter (of andere social media) laten plaatsen? Deze plugin regelt dat voor je, maar uiteraard wel alleen voor Twitter. Ik ben zelf nooit zo’n voorstander van al die automatische berichten, ik doe het liever zelf. Maar goed, het kan dus…

Twitter Widget Pro

Omdat de Twitter Widget Pro wel nog steeds goed onderhouden wordt, is deze plugin wellicht een betere keuze dan diegene die ik tot nu toe steeds zelf gebruikt heb. Qua functionaliteit komt het vrij aardig met elkaar overheen. Vroeger wilde deze plugin bij mij nog wel eens dienst weigeren, maar dat lag toen waarschijnlijk meer aan Twitter dan aan deze plugin!

JM Twitter Cards

Twitter Cards WordPress Plugin
Twitter Cards, wat zijn dat? Het gebruik van Twitter cards levert je interessante mogelijkheden op om je content extra onder de aandacht te brengen op het moment dat jouw berichten/pagina’s getweet worden. Je moet er wel even wat moeite voor doen, wat je moet je site verifiëren bij Twitter om de Twitter Cards te kunnen gebruiken. Ik ben dat proces zelf ook maar even gestart en het schijnt een paar weken te duren. Ik plaats nog wel eens een vervolgartikel hierover binnenkort!

Twitter Plugin

Dit is een erg eenvoudige plugin die ervoor zorgt dat er bij je berichten een ‘Twitter volg mij’ button wordt geplaatst. Dat is alles! Nu heb je eigenlijk geen plugin nodig om zo’n volg mij knop op je website te plaatsen, maar voor veel gebruikers in het gebruiken van een plugin nou eenmaal de enige manier.

Nextend Twitter Connect

Login with Twitter WordPress Plugin
Soms wil je graag dat je bezoekers zich bekend maken / inloggen of registreren op je website voordat je ze bijvoorbeeld toegang geeft tot bepaalde delen van de site. Dat kan met deze plugin. Laat je gebruikers zich registreren en vervolgens inloggen door middel van hun Twitter Account! De plugin is er ook in versies voor Google+ en Facebook en je kunt bovendien eenvoudig een paar mooie knoppen maken om de functie te gebruiken.

Twitter Like Box

Twitter Like Box voor WordPress plugin
We sluiten de rij met een functie die we eigenlijk alleen veel voor Facebook zien: de like box! Maar waarom ook niet? De Twitter like box is een leuke toevoeging voor de sidebar van je blog!

Ruim voldoende mogelijkheden dus om Twitter een prominente plaats in je website te geven. Maar het volgende wil ik je nog wel mee geven:

 • Gebruik je Twitter en wil je het ook op je site plaatsen? Zorg dan wel voor voldoende ‘beweging’ op je Twitter account. Ziet een bezoeker van je site de meest recente tweets en de nieuwste is van 4 maanden geleden? Dan is dat anti-reclame voor jezelf.
 • Het onderhouden van Social Media is vaak een arbeidsintensieve klus. Het is daarom beter je te richten op één netwerk en dat echt goed te doen, dan dat je overal aanwezig bent maar nergens tijd voor hebt om het goed te doen!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

3 reacties op “Nieuwe WordPress Twitter plugins en widgets voor 2013”

 1. Dag Robbert,

  Welke plugin gebruik je nu? Twitter Widget Pro?
  Ik heb die geinstalleerd, app gemaakt, keys ingevuld maar krijg hem niet geauthenticeerd.

  mvg

  Jos Houben

 2. Hallo Jos,
  Inderdaad, dat is een wat lastig proces. Ligt aan Twitter overigens, niet zo zeer aan de plugin. Zorg er in ieder geval voor dat je de callback url hebt ingevuld. Hier kun je het domein van je eigen site invullen. Maar als je hem leeg laat werkt het niet.

 3. Leuk artikel. Ik ben op zoek naar een plugin die posts maakt van tweets en dan met name tweets van accounts in een Twitter list. Heb je daar een suggestie voor?
  -Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *