Meteen naar de inhoud

Kun je op WordPress.com plugins gebruiken?

WordPress.com plugins
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een gratis blog starten op WordPress.com is een fluitje van een cent. Account aanmaken, theme kiezen en beginnen maar. Maar is dat ook slim? Een veel gestelde vraag die ik bijvoorbeeld krijg is: kun je op WordPress.com plugins gebruiken? En nee, dat kan dus niet. Wat dan? Lees onze tips en suggesties voor een mogelijk vervolg.

Geen Plugins op WordPress.com

WordPress.com is een op WordPress draaiend platform waar je gratis gebruik van kunt maken. Gratis tot op zekere hoogte, want er zijn ook functies waarvoor betaald moet worden. En ik zie veel gebruikers op die manier starten. En op een zeker moment gaan ze toch tegen beperkingen aanlopen. Dat komt doordat WordPress zelf bepaalt welke functies er voor je beschikbaar zijn. Je kunt zelf dus geen plugins toevoegen.

Nu is dat niet altijd direct een ramp. Zeker nu er op WordPress.com tegenwoordig ook goede, commerciële themes worden aangeboden (tegen betaling) zijn de mogelijkheden behoorlijk toegenomen.

Persoonlijk vind ik WordPress.com prima geschikt voor elke beginnende hobby-blogger. Bouw je een website voor je bedrijf? Of voor je activiteiten als zzp-er? Bedenk dan dat gratis niet altijd handig is. Als bedrijf of zelfstandige zijnde is je website tegenwoordig ontzettend belangrijk. Véél belangrijker dan een visitekaartje of briefpapier, waarvoor je het wel normaal vindt dat je ervoor moet betalen. Besluit je toch te starten op WordPress.com voor je commerciële activiteiten, dan is het goed om te weten dat je later altijd nog kunt overstappen naar een volwaardige, op WordPress.org gebaseerde website. En je meeste gegevens kun je dan wel meenemen.

Wat ook goed is om rekening mee te houden is dat, wanneer je je website bouwt op WordPress.com, je snel afhankelijk wordt van een organisatie die je niet zo maar even kunt bellen en om hulp kunt vragen als er iets mis gaat.

Een website gebaseerd op WordPress.org breng je onder bij een hosting provider. Dat kost wat geld en dat geldt ook voor je domeinnaam. Maar daarmee begin je wél direct goed en ben je veel flexibeler bij het bepalen van het uiterlijk van je website. En kun je extra functies toevoegen door plugins te installeren.

Wanneer wél WordPress.com?

  • Voor een blog of website voor je Hobby
  • Bij budget nul

Voordelen van WordPress.com

Het is echter echt niet allemaal slecht. WordPress.com is een prima platform en biedt zelfs een aantal voordelen ten opzichte van WordPress.org. We noemen er een aantal:

  • Vanaf Gratis. Voor sommige functies moet betaald worden.
  • Supersnel platform
  • Geen last van zogenaamde ‘comment spam’. Dat zijn reacties die spammers op je website achter laten in de hoop zo links te genereren naar dubieuze websites. WordPress.org gebruikers moeten hier nadere maatregelen voor nemen.
  • Direct beginnen, je hebt géén technische kennis nodig om dat te kunnen doen.
  • Geïntegreerde, eenvoudige statistieken

Kortom, de kracht van WordPress.com zit hem in de eenvoud. Wie zelf controle wil, en als bedrijf of zelfstandige zou je dat moeten willen, is beter af met WordPress.org en een eigen WordPress installatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_message color=”alert-info” style=”rounded”]Wil je meer weten over een eigen WordPress website? Voor een klein bedrag per maand heb je al een op WordPress.org gebaseerde website ter beschikking, inclusief een .nl domeinnaam. En de installatie verzorgen wij gratis voor je! Neem Contact op voor meer informatie.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Heb je een WordPress.com website die je wilt overzetten naar een eigen WordPress installatie? Lees dan verder in dit artikel over de overstap naar WordPress.org.

Ga je het liefst zelf aan de slag? Het boek Kickstart WordPress is actueel en biedt je een hele goede inleiding in het gebruik van jouw eigen WordPress website.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][mpc_vc_products_slider type=”sellers” number=”2″ category=”4″ tag=”all”][/vc_column][/vc_row]

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *