Meteen naar de inhoud

Plugin-tip: Nieuwsbrief inschrijven via reacties

Inschrijven op je nieuwsbrief met wp-leadEens in de zoveel tijd kom je een plugin tegen en vraag je je af waarom je die zelf niet eerder ontdekt hebt. Dit is er zoeen. De plugin Wp-Lead plaatst een extra veld op de plek waar bezoekers een reactie achter kunnen laten. Schrijf ze direct in voor je nieuwsbrief!

Zo langzamerhand weet iedereen wel hoe belangrijk het is om een goede lijst met e-mailadressen op te bouwen. Natuurlijk, deze techniek is lang zo effectief niet meer dan tien jaar geleden. Maar het werkt nog steeds en is zelfs bijzonder effectief als je je volgers maar zinvolle informatie biedt. Sorry beste lezers, mijn volgende nieuwsbrief komt eraan, maar door de werkzaamheden voor 2 (!) nieuwe WordPress-boeken ontbrak het even aan voldoende tijd.

Terug naar onze plugin. Wp-Lead voegt een extra veld toe aan de plek waar je bezoeker een reactie kan plaatsen. Met behulp van een simpel vinkje schrijft je bezoeker zich in voor je nieuwsbrief. Je zou dat vinkje standaard ook ‘aan’ kunnen zetten, maar dat soort technieken worden tegenwoordig echt als ‘not done’ beschouwd.

De plugin laat zich eenvoudig koppelen aan bijvoorbeeld Mailchimp of Constant Contact. Ook Aweber zou zich moeten laten koppelen, maar als ik het zo lees is dat wat minder makkelijk. Ervaring hiermee iemand?

Ik laat de plugin voorlopig eens even ingeschakeld om te zien wat het oplevert.
Oh ja, op mijn blog past de plugin overigens niet goed. Wanneer ik een wat langer label voor de checkbox gebruik ziet het er niet goed uit. Voor mij is dat geen probleem, want het design van deze website wordt binnenkort toch gemoderniseerd. Maar mocht je hier tegenaan lopen dan zul je wellicht wat aanpassingen moeten doen aan de CSS code van je theme.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *