Meteen naar de inhoud

RobbertoverWordPress mag niet meer

WordPress in domein mag niet meerRobbertoverWordPress.nl is het eerste blog dat ik ooit begon, ter illustratie en ere van het boek Kickstart WordPress. Inmiddels zijn er vele, vele exemplaren over de toonbank gegaan, maar zit ik wel met een probleem. Mijn domeinnaam mag niet meer. WordPress is een beschermde merknaam en dat mag je dus niet zo maar gebruiken. Dus wat nu?

Nee, ik ga er niet mee ophouden. Ik zou wel gek zijn, daar is de website inmiddels te succesvol voor. Wat dan wel? Ik heb twee mogelijkheden:

 1. Ik wijzig de domeinnaam naar RobbertOverWP.nl. Dat mag namelijk wel. Verder blijft dan alles zoals het nu is.
 2. Ik voeg de inhoud samen met Joomblocks.nl, mijn andere blog over andere Open source toepassingen, e-commerce en social media.

Mijn voorkeur gaat uit naar optie twee, want dat biedt mij meer mogelijkheden. Bovendien kost het onderhouden van elke blog serieus tijd als je het goed wilt doen. Eentje minder zal de kwaliteit doen toenemen. Maar ik wilde het niet ‘zo maar’ uitvoeren zonder jullie te raadplegen. Dus zeg het maar. Optie 1 of 2? Of nog iets anders? Reageer even en ik neem dat zeker mee bij het nemen van een besluit. Bedankt!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

8 reacties op “RobbertoverWordPress mag niet meer”

 1. Mijn voorkeur gaat uit naar de aparte blog, omdat het onderscheid tussen beide mij wel uitkomt. Meer kwaliteit spreekt me natuurlijk aan. Ik volg je keuze. Veel succes nog met je interessante werk online.

 2. Tja; ook ik heb last van deze nieuwe regel … Stom he!?

  Ga voor optie 2, maar registreer daarvoor wel een nieuwe domein, ziet er denk ik een stuk professioneler uit.

  Ook zal ik als ik jou was een nieuwe thema installeren, eentje die meer past bij het onderwerp van je blog.

 3. Hoi Marijn, waarom ziet een nieuw domein er professioneler uit? Wat bedoel je precies? Omdat joomblocks.nl te veel ‘Joomla’ in zich heeft?
  Maar zo heet mijn bedrijf, dus op zich mag dat best. Wat vind jij niet goed aan het theme? Want ik krijg juist vaak opmerkingen over de goede leesbaarheid. Dat is blijkbaar toch ook wel van belang voor veel bezoekers. Dank voor je reactie!

 4. mijn voorkeur gaat uit naar optie 1, omdat ik niet met joomla werk.
  Als je het op een andere manier helder en duidelijk kunt scheiden, vind ik het ook goed.

 5. Hey Robbert,

  Ik had ook last van dit probleem en heb toen mijn eigen naam als domeinnaam genomen.

  Als ik jou was zou ik sowieso voor optie 1 gaan omdat ik aanneem dat je wel over WordPress wilt blijven bloggen en het is in mijn optiek belangrijk om echt een niche te kiezen.

  In ieder geval veel succes!

  Met vriendelijke groet,
  Vito Glasbergen

 6. Optie 2 is de beste optie! Wel goed splitsen in WP & Joomla.

  Toch een vraag hoe het zit. Hoor je van WordPress als je een domeinnaam met hun naam erin hebt? Ik weet dat het niet mag, maar als je nu niets hoort?

  Jaren terug ooit eens voor een klant wordpresstheme . nl geregistreerd en er affiliate opgezet, en dit draait nog steeds. Zeker omdat het commercieel is vraag ik mijn of hoe lang dit nog gaat duren.

 7. Zolang je niets hoort kun je natuurlijk doorgaan, maar het schijnt dat men dit ‘harder’ gaat aanpakken. Ik heb in ieder geval (informeel) het verzoek gekregen de domeinnaam aan te passen. Formeel heb ik ook nog niets vernomen.

 8. Allereerst, het spijt me voor de late reactie.

  WordPress en Joomla zijn 2 aparte programma’s, je moet deze echt zien te scheiden, anders zullen gebruikers verward raken tussen WordPress en Joomla, en dat terwijl je juist duidelijkheid wilt geven over (een van) deze systemen.

  Het lijst inderdaad prettig, wit met grijs is een goede combinatie. Toch verwacht ik van iemand die veel met een programma kan, ook veel met zijn eigen site doet. Vergelijk het maar met Woothemes. Als zij een layout zoals jij hebt activeren, zullen veel mensen denken waarom ze dit doen. Veel mooie producten aanbieden, maar je eigen site links laten liggen.

  En, wanneer ga jij over naar het nieuwe domein? Ik ben inmiddels overgestapt. Ik had eerst wordpresshulp.net, toen ben ik naar wphulp.net overgegaan (deze had ik al in mijn bezit), maar toen kon ik WPHulp.nl gratis overnemen van de vorige eigenaar. Bij mij is het dus eigenlijk alleen beter gegaan na die regel ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *