Meteen naar de inhoud

Wat mogen we verwachten in WordPress 3.5?

WordPress 3.4. is amper een paar maanden op de markt of er wordt al weer gewerkt aan de volgende versie. WordPress 3.5 mogen we dit jaar nog verwachten en staat gepland voor rond december. Maar zoals altijd vinden we vooral de verbeteringen en nieuwe functies interessant. Wat mogen we verwachten van WordPress 3.5?
De officiële release is nog wel even weg en de definitieve lijst met wijzigingen is dan ook nog niet vast gesteld. Toch is er al wel het een en ander bekend. De volgende zaken zullen hoogstwaarschijnlijk in WordPress 3.5. worden opgenomen:

  • Het nieuwe twenty twelve theme
  • Een verbeterde foto gallerij
  • Verbeteringen bij het werken met afbeeldingen
  • Verbeteringen in de theme customizer
  • Support voor het Retina scherm van Apple

WordPress beloofde in 2010 met de komst van het Twenty Ten theme om elk jaar voor een nieuw standaard theme te zorgen. Tot nu toe is dat gelukt, maar dat zou in dit geval betekenen dat het Twenty Twelve theme pas in december uitkomt. Omdat het theme in feite al klaar is heeft men aangekondigd om hem al op korte termijn ter beschikking te stellen via wordpress.org.

Verder heeft men het plan opgevat om de ‘links’ functie te verplaatsen naar een plugin, wat op zich niet onlogisch is. Echter dit is een technisch wat ingewikkelde stap omdat men moet voorkomen dat bestaande websites problemen krijgen met de migratie. Het is dus even afwachten of men dit plan ook doorzet.

Verder zal de focus liggen op het verbeteren van de functies in de theme customizer, die in WordPress 3.4 zijn geïntroduceerd. Ook volgen er weer een aantal technische verbeteringen. Het duurt nog eventjes, maar we kijken nu al uit naar de eerste beta versie.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *