Meteen naar de inhoud

WordPress 3.2 is beschikbaar!

WordPress versie 3.2 is vrij gegevenSinds gisteren is WordPress versie 3.2 vrij gegeven. Nadat we al enkele beta versies hadden mogen bekijken is het nu dan tijd voor de definitieve versie. Al in een eerder artikel konden jullie meer lezen over de nieuwe functies in WordPress 3.2. In de afgelopen maand is daar weinig meer aan veranderd. In hoofdlijnen kun je rekenen op de volgende wijzigingen:

  • Een nieuw standaard theme: twenty eleven. WordPress zal elk jaar het standaard theme gaan vervangen. De oude twenty ten blijft natuurlijk wel gewoon beschikbaar. Het nieuwe standaard theme is overigens gebaseerd op Html5. Het zou kunnen zijn dat het op oudere browsers daarom niet goed werkt. Ik heb hier nog niet naar gekeken, maar verwacht eigenlijk dat men dit wel heeft opgevangen.
  • Geen support meer voor verouderde technieken als IE6 en Php4! Ook waarschuwt WordPress in het Dashboard wanneer je nog gebruik maakt van een wat oudere browser.

WordPress 3.2 waarschuwt voor verouderde browsers

  • Het dashboard is in WordPress 3.2 onder handen genomen.Het ziet er allemaal net even wat anders uit nu. Gelukkig staan de meeste items wel op dezelfde plaats. Maar ik zie toch een derde editie van mijn WordPress boek aankomen in het najaar hierdoor :).
  • Nieuw is ook de zogenaamde ‘zen mode’ om ervoor te zorgen dat je niet meer afgeleid wordt tijdens het schrijven van je artikel. Hieronder zie je het menu nog terug komen, maar zelfs dat verdwijnt automatisch als je hem niet nodig hebt.

WordPress 3.2 schrijven zonder afleiding

  • In de sectie waar je de reacties op je blog beheert is ook een nieuwe functie toegevoegd: ‘goedkeuren en beantwoorden’. (Door op beantwoorden te klikken wordt je betreffende reactie namelijk direct goed gekeurd). Hiermee kun je twee stappen in één keer uitvoeren die voorheen apart gedaan moesten worden.
  • WordPress 3.2 claimt zelf sneller te zijn dan haar voorgang en ook de update procedure zou vanaf nu sneller moeten verlopen.

Er is overigens nog veel meer gesleuteld aan WordPress 3.2. Vooral voor theme bouwers is er weer het nodige verbeterd om het maken van een theme nog beter te ondersteunen. De volledige Engelstalige lijst met alle wijzigingen vind je hier.

Nog één ding voordat we afsluiten: kun je al veilig upgraden? Ja. Maar wees wel voorzichtig. Zorg ervoor dat je een backup van zowel je database als je hele WordPress omgeving maakt voordat je een upgrade uitvoert én dat je weet hoe je het moet herstellen indien noodzakelijk. Nog beter is de update eerst in een lokale testomgeving te testen. Succes!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

3 reacties op “WordPress 3.2 is beschikbaar!”

  1. Heb ik net de 2e editie van het boek aangeschaft, lees ik dat in het najaar er alweer een 3e editie aankomt. Zo blijf ik achter de feiten aanlopen-:)

  2. Hoi Roelof,
    Het valt mee. De 3e editie wordt nog wat uitgesteld. Ik ben er momenteel nog niet mee bezig, de uitgever heeft nog wel wat exemplaren voorradig. Dus dat zal wel volgend jaar worden vermoed ik. Ik zie dat je je hebt ingeschreven voor de gratis nieuwsbrief en daarmee verzeker je je ervan dat je ook op de hoogte blijft van nieuwe mogelijkheden. Je hoeft dan straks niet direct naar de winkel te rennen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *