Meteen naar de inhoud

WordPress 3.7 automatische updates uitschakelen

Automatische updates WordPress uitschakelen

WordPress 3.7 komt voor het eerst met een mechanisme om updates automatisch uit te voeren. Prachtig, maar niet voor iedereen geschikt. Ik waarschuw al jaren voor het maken van goede backups voordat je een update uitvoert. Heb je dat proces geautomatiseerd zodat er dagelijks een backup gemaakt wordt? Dan kun je het er wellicht wel op wagen, hoewel het ook dan vervelend zou  zijn wanneer een update een probleem veroorzaakt.

Ik ben persoonlijk dus meer van het betere handwerk. Maar goed, voor veel gebruikers die een standaard WordPress omgeving gebruiken zijn de automatische updates natuurlijk wel een uitkomst. Dat zorgt er in ieder geval voor dat versies op tijd bijgewerkt worden.

WordPress automatische updates uitschakelen

Hou jij toch ook de zaak liever zelf onder controle? Dan volgt hieronder een korte tip over de wijze waarop je de automatische WordPress updates kunt uitschakelen.

In feite is het erg eenvoudig. De update functie heeft een instelling gekregen in je wp-config.php, die zich bevindt in de root van je WordPress installatie. Met behulp van deze instelling kun je het gedrag van de functie beinvloeden.

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', 'minor' );
Dit is de standaard instelling. Alle kleine releases (dus van 3.7.0 naar 3.7.1 bijvoorbeeld) worden automatisch geïnstalleerd.
Hoewel dit de standaard instelling is, zie je deze regel niet automatisch terug in je wp-config.php. Dat betekent dat, wanneer je iets anders wilt dan de standaard, je daadwerkelijk een regel moet toevoegen.

Wil je echter de geautomatiseerde updates helemaal uitschakelen, voeg dan de volgende regel toe onderin je wp-config.php:
define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

Standaard zal WordPress grotere updates (van 3.7 naar 3.8) niet automatisch uitvoeren. Heb je een test website waarbij je je wel wat risico kunt permitteren? Dan kun je ook die updates inschakelen op de volgende manier:
define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', true );

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

1 reactie op “WordPress 3.7 automatische updates uitschakelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *