Meteen naar de inhoud

WordPress gaat Https verplicht stellen

https verplicht in wordpress

In het afgelopen jaar heb je het ongetwijfeld al vaker gehoord: je website móet een SSL certificaat hebben. Zo’n SSL certificaat herken je aan het https protocol en het groene slotje. Het zorgt voor een veilige verbinding tussen jouw website en de bezoeker.

Vroeger werd het https protocol alleen gebruikt door grote bedrijven en instellingen zoals bijvoorbeeld banken. Maar dat is in de afgelopen jaren in rap tempo gewijzigd. Https is bereikbaar geworden voor iedereen. Daarnaast heeft Google aangegeven dat het een kleine ranking factor is geworden. Weliswaar een kleine, maar toch. Eigenlijk is dat al reden genoeg, maar er komen nu nog twee argumenten bij om ook jouw website te voorzien van een SSL certificaat:

  • Google heeft gemeld dat het websites zonder https in de Chrome browser gaat markeren als ‘onveilig’. De bezoeker krijgt dus te zien dat er een onveilige website bezocht wordt. Je kunt bedenken welk effect dat zal hebben. Google heeft genoemd dit te gaan doen wanneer er sprake is van het uitwisselen van (persoons)gegevens door middel van formulieren. Of in bijvoorbeeld een webshop.
  • WordPress zelf heeft zojuist aangekondigd dat volgend jaar sommige WordPress functies alleen nog beschikbaar zullen zijn wanneer je over https beschikt. De officiële aankondiging lees je hier. Geen paniek, want het geldt in eerste instantie voor bijvoorbeeld API koppelingen. En die gebruikt niet iedereen.

Maar toch. Alles bij elkaar is er eigenlijk geen reden meer om dit voor jouw website niet te regelen. Een SSL certificaat kost je de kop niet meer. Er bestaat zelfs al een gratis variant, door LetsEncrypt. Of je koopt een certificaat via je eigen provider. Dat lukt al voor minder dan 100 euro per jaar. Houd er wel rekening mee dat het nodig is wat aanpassingen te doen aan jouw WordPress installatie om het SSL certificaat goed te laten werken. Ik help je daar graag bij natuurlijk. Neem even contact op en je ontvangt verdere informatie.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *