Meteen naar de inhoud

WordPress haalt de ‘enter’ html code weg

Heel vervelend in sommige gevallen: De WordPress Wysiwyg editor (Tiny MCE) haalt de extra regels die je toevoegt tijdens het schrijven van je blog gewoon weer weg! Wat er in feite gebeurt is dat de “<br> en <p>” codes eruit gehaald worden bij het opslaan van je artikel. Maar in sommige gevallen heb je die extra regels gewoon nodig om je artikel er goed uit te laten zien! Oplossing?

Ik was hier zelf ook al een aantal malen tegenaan gelopen. Maar voor een klant van me, een goede social media consultant, moest ik dit fenomeen toch echt zien op te lossen. En wederom doet Google wonderen natuurlijk. Gebleken is dat het probleem wordt veroorzaakt door de versie van de Tiny MCE editor, maar dat er een meer uitgebreide versie bestaat waarmee je dit ongewenste gedrag kunt uitschakelen: Tiny MCE Advanced.

Je kunt de plugin eenvoudig installeren door in je WordPress admin panel bij Plugins te kiezen voor toevoegen en dan te zoeken op ‘tinymce’. Eenmaal geactiveerd vind je de plugin terug in het menu ‘Instellingen’. Ik blijf het vervelend vinden dat dit niet voor alle plugins hetzelfde is, maar goed, daar gaat het nu niet om. Scroll naar beneden, zet een vinkje in de advanced settings sectie en voila! WordPress zal je codes nu niet meer weg halen.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

23 reacties op “WordPress haalt de ‘enter’ html code weg”

 1. Bedankt Robert, eindelijk een oplossing voor dit erg vervelende probleem, ik liep er namelijk continue tegen aan.

  Mvg,
  Michel

 2. Hi Robert,

  TinyMCE Advanced is inderdaad een mooie oplossing! Wat ik echter steeds tegenkwam was het probleem dat hij nu zomaar enters ging toevoegen als je op ‘update’ klikt in een post. Heb jij dit ook?

 3. Nee, maar ik gebruik deze techniek zelf ook niet. Ik heb het zelf nog niet echt nodig gehad. Heb het wel toegepast bij een klant dus zal eens beoordelen of het daar ook mis gaat.

 4. Leuk hoor Ramon, maar als je wilt linken – neem dan even contact op.
  Inhoudelijk is dit zeker een oplossing natuurlijk, maar het lost volgens mij slechts één van de twee problemen op en is dus geen oplossing voor ‘alles’.

 5. Tip voor je site Anny: kijk naar je permalinks. Door dat beter in te stellen ga je meer bezoekers via de zoekmachines bereiken.

 6. Hoi Jolien, ik ben helaas niet helderziend en kan ook geen toverspreuk uitspreken. Hoewel… 😉
  Maar net als bij een probleem met je waterleiding kun je ook voor je website een loodgieter inhuren.

 7. Mmm bij mij lijkt het ook niet te werken. Heeft er iemand advies? Ik heb ook het idee dat sinds bepaalde updates alles in de war is op mijn site.

 8. Hallo Ina, wat werkt er niet? En ‘sinds bepaalde updates is er van alles in de war’? Als je hulp wilt van mij of mede-lezers dan zul je zo precies mogelijk moet zijn in je reactie of vraag. Anders is het gissen naar wat er aan de hand is bij je.

 9. Beste Robert,
  Ik heb momenteel nog een gratis versie en ik loop tegen hetzelfde probleem aan! Ligt het aan mijn versie? Ik kan nl in de adm panel geen optie voor plugins vinden. Kan dit kloppen? Daarnaast als ik een andere achtergrond wil opslaan en kleuren wil bewerken in costumize, dan is hij ontzettend lang bezig met opslaan en slaat vervolgens de gegevens niet op zoals ik ze heb ingesteld.

 10. Hallo Norah, op WordPress.com kun je zelf geen plugins installerenen kun je dit dus ook niet oplossen. Vwb het overige probleem: ik weet niet welke browser je precies gebruikt, maar probeer het eens met Firefox of Chrome. Mocht je nu met Internet Explorer werken dan zou dat het probleem kunnen veroorzaken. Succes!

 11. Ik heb het zojuist geprobeerd met zowel firefox als chrome op verschillende pc’s, maar ook dat werkt niet helaas! Ik denk ook niet dat het handig is om te werken met de gratis versie en kan beter maar meteen overstappen naar .org. Maar bedankt voor je snelle reactie!

 12. Ik heb de plugin geinstalleerd, en alles gedaan volgens de beschrijving.
  Ik heb een wordpress theme gekocht en om teksten te schrijven gebruik ik een column.
  Helaas werkt het daarop niet. Heeft iemand een tip. Op mijn website zie je column met titel dikgedrukt en en gewone tekst in licht grijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *