Meteen naar de inhoud

WordPress Nl – Alle informatie bij elkaar

[column] [twocol_one] WordPress kent al vanaf het ontstaan ervan een grote en groeiende schare fans. En niet zonder reden. Deze pagina genaamd WordPress NL heeft als doel om je snel wegwijs te maken in de wereld die WordPress heet. Alle voor NL WordPress gebruikers belangrijke info staat bij elkaar. Je kunt direct aan de slag!

WordPress NL Downloaden

Je weet dat er twee versies van WordPress zijn? Je kunt een versie gebruiken die door WordPress wordt gehost. Maak een gratis WordPress account aan en je kunt direct aan de slag. De online versie werkt prachtig, maar heeft wel beperkingen. Wil je zelf de volledige controle over je WordPress omgeving? Dan download je WordPress zelf en plaats WordPress bij een provider. Met de link hierboven download je directe de Nederlandse WordPress versie!

[box color=”blue”]De online versie van WordPress draait op WordPress.com. Leuk weetje: WordPress.com draait zelf op, inderdaad, WordPress! Voor de versie die je zelf host bij een provider vind je alle informatie bij WordPress.org.[/box]

Twijfel je nog tussen beide methoden? Lees dan ook eens dit artikel: Waarom niet gewoon WordPress.com gebruiken?

WordPress themes vinden

Gebruik je WordPress dan wordt het uiterlijk van je website bepaald door je ‘theme’. Er wordt standaard een theme meegeleverd. Werk je op WordPress.com dan kun je direct andere gratis en commerciële themes inschakelen. Werk je met de zelf gehoste versie dan is het aanbod echter pas echt overweldigend. Enkele goede websites om themes te vinden:

Er zijn nog véél  meer sites waar je thems kunt downloaden, zowel gratis als commercieel. Pas wel een beetje op met gratis themes die niet van de WordPress site af komen. Soms bevatten dat soort themes linkjes onderin de footer naar dubieuze websites, zoals online casino’s.

[/twocol_one] [twocol_one_last]

Plugins

Één van de sterke punten van WordPress is de eenvoudige uitbreidbaarheid van het systeem. Dat doe je door middel van plugins. Je voegt daarmee eenvoudig functies aan je website toe die standaard niet in WordPress aanwezig zijn. Er zijn duizenden plugins beschikbaar en vaak zijn ze nog gratis ook. Meer informatie via WordPress.org Werk je met WordPress.com dan heb je voor wat betreft het gebruik van plugins echt pech gehad. Er zijn diverse plugins standaard aanwezig op WordPress.com, maar zelf uitbreiden is niet mogelijk.

Meer informatie over plugins:

Blog of Website?

Het is één van de meest gestelde vragen over WordPress en dat is niet onlogisch. WordPress is van oorsprong echt een blog-platform en pas de laatste paar jaar uitgegroeid tot een volwaardige weboplossing. Het is dus niet noodzakelijk om altijd een blog te maken met WordPress, hoewel dat wel één van de sterke punten blijft van het systeem

Meer informatie:

WordPress boeken

Er is op deze website erg veel informatie te vinden over WordPress. Maar wil je alles weten dan is er het boek ‘Kickstart WordPress‘ en het boek ‘WordPress themes maken‘ Beide boeken kun je, evenals andere interessante titels over webdesign en social media, direct bestellen in onze webshop.

[/twocol_one_last] [/column]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *