Meteen naar de inhoud

WordPress Tabs Plugin – Breng meer structuur op je pagina

WordPress Tab Plugins

Soms heb je te maken met erg veel content op je pagina’s en moeten je bezoekers een heel eind scrollen om alle informatie tot zich te nemen. En hoewel we steeds meer wennen aan dat scrollen (denk aan je Tablet of Smartphone!) zijn er situaties waarin je dat niet wilt. Een Tab plugin stelt je dan in staat om structuur aan te brengen in je content en je bezoeker direct naar de gewenste informatie te leiden.

WordPress Tab plugins

De mogelijkheid tot het gebruik van Tabs zie je met enige regelmaat ook terug in commerciële themes, maar voor iedereen die die functie niet heeft zijn er een aantal plugins beschikbaar om dat gemis op te lossen. Heb je zelf kennis van code (php, html en css en eventueel jquery) dan is het ook niet al te moeilijk om zoiets zelf te maken.

WordPress Tabs in premium theme
WordPress Tabs functie, hier in demo in het Diaryland theme

Maar de meeste gebruikers geven de voorkeur aan inzet van een plugin. En dus zetten we voor je op een rijtje welke WordPress Tab plugins er in omloop zijn.

WordPress Post Tabs

Deze plugin voor het maken van Tabs doet precies wat het belooft, niets meer en niets minder. Eenvoudig voeg je je tabs toe aan je bericht of pagina door middel van shortcodes. De plugin is al wat ouder, maar ik heb hem recent nog ergens toegepast en hij functioneert ook nog onder WordPress 3.5.

Rotating tabs widget

WordPress Tabs widget
De naam zegt het al, deze plugin geeft er een wat andere invulling aan. Het is een tab widget, waarmee je (automatisch roterende) tabs in je sidebar kunt opnemen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de meest recente artikelen afwisselen met de laatste reacties en je twitter feed! Een ruimtebesparende en fraaie widget, maar je moet er wel een paar euros voor over hebben.

WP UI Tabs, accordions and sliders

Bekijk de WordPress pagina van deze Tabs plugin even goed, want op het moment van schrijven werkt de plugin nog niet met WordPress 3.5. Afwachten op de update dus, ongetwijfeld wordt dit probleem veroorzaakt door een verschil in gebruikte jQuery versies. Op zich is dit wel een interessante (en gratis) plugin, waarmee je niet alleen tabs, maar ook een aantal andere effecten aan je pagina’s en berichten toe kunt voegen. Door de toevoeging aan de editor binnen WordPress zijn je tabs wel heel erg simpel te gebruiken. De plugin kent bovendien veel instellingen en meegeleverde stijlen.

TheThe Tabs and accordions

Nóg een tabs plugin die al wat ouder is en waarbij werking binnen de nieuwste Wp-versie nog bewezen moet worden. Wel ook nu weer een gratis variant met de nodige mogelijkheden.

Tabbed Content Shortcode

De Tabbed Content Shortcode plugin werkt wel al binnen WordPress 3.5, maar is niet gratis. Ook nu voeg je met een eenvoudige shortcode de tabs aan je pagina of bericht toe.

Tabber Tabs Widget

Een eenvoudige WordPress widget om tabs aan je sidebar toe te voegen. Vergelijkbaar met de commerciële versie hierboven, maar dan veel eenvoudiger van opzet.

Alles bij elkaar is dit al een aardige collectie plugins om je keuze uit te maken. Maar er zijn er ongetwijfeld nog meer op de markt. Gebruik je een andere goede variant voor het maken van tabs in WordPress? Laat het dan even weten!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *