Meteen naar de inhoud

De Beste WordPress themes voor Restaurant en Café

WordPress Themes voor Restaurants

Als eigenaar van een restaurant of café is je website tegenwoordig erg belangrijk. Niet alleen moet de informatie die bezoekers willen vinden eenvoudig te bereiken zijn. Het is ook bij uitstek een doelgroep waarbij mobiel gebruik van de website bovenaan de prioriteitenlijst hoort te staan. Kortom: wat zijn de beste WordPress themes voor een restaurant of café van dit moment? 

In onderstaande smakelijke selectie vind je zowel gratis als premium (commerciële) themes. Het is niet altijd gezegd dat een theme waarvoor je betaalt ook beter van kwaliteit is. De commerciële themes bieden in de meeste gevallen wel meer opties om het theme aan te passen aan je wensen, zonder dat je code wijzigingen hoeft te doen.

Waar letten we op bij het kiezen van een theme?

Bij het selecteren van een WordPress theme voor je Restaurant of Café doe je er goed aan om op de volgende zaken te letten:

  • Is het theme Responsive? Dat wil zeggen, ziet het er ook goed uit op mobiele toestellen?
  • Kun je zelf eenvoudig kleuren en/of lettertypes wijzigen?
  • Beleving is belangrijk. Ziet het er goed uit? Bedenk hierbij wel dat je uiteindelijk je eigen fotomateriaal in moet kunnen passen. Aarzel niet om hier extra budget voor te reserveren. Een heel goed theme met slechte fotografie levert hooguit een hele matige website op
  • Kun je de indeling van de website wijzigen?
  • Is het theme geschikt voor de meest recente WordPress versie?
  • Wat zeggen andere gebruikers? Hoe is de ondersteuning verzorgd? Dat lijkt een kleinigheid, maar het is belangrijk voor jou dat de Theme ontwikkelaar ook toekomstige WordPress versies blijft ondersteunen.
  • Is er voldoende plaats voor je logo of heb je de mogelijkheid de hoogte/indeling van je header te wijzigen, zodat het alsnog past?
  • Hoe ziet de mobiele variant eruit? Mobiel is voor restaurants en café’s echt super belangrijk!

Italian Restaurant theme

WordPress Theme Italiaans Restaurant
Dit WordPress theme voor een Italiaans restaurant ziet er goed uit. Natuurlijk is het ook te benutten voor andere restaurants. De basis-versie is gratis verkrijgbaar via WordPress.org. Jammer dat die standaard demo’s er op WordPress.org altijd zo slecht uit zien. Gelukkig is er een link naar de website van het theme, waar je het wel in volle glorie kunt beoordelen. De commerciële versie kost ca 20 euro en heb je al snel nodig, omdat je dan een logo-upload functie ter beschikking hebt. Beetje vreemd dat een essentiële functie niet in de gratis versie zit.
Download gratis versie
Download Premium versie

Bar & Grill theme

WordPress Theme voor café of bar
Het Bar & Grill WordPress theme biedt een complete set, geschikt voor veel gelegenheden. Een website gebaseerd op dit theme springt eruit en is heerlijk prettig leesbaar. Natuurlijk is ook dit theme Responsive, kun je eenvoudig kleuren wijzigen en is er een speciale functie om je menu te presenteren. Tot slot krijg je ook nog bronbestanden (Photoshop) meegeleverd waarmee je je menukaart in precies dezelfde stijl kunt opmaken. Je moet dan wel over Photoshop beschikken, of dat laten doen door iemand die je ermee kan helpen. Al met al een heel fijn theme. Gezien het aanbod zal het duidelijk zijn dat dit een premium theme is. Maar met een prijskaartje van zo’n 30 euro kan je niet veel gebeuren.
Download Bar & Grill Theme

Bella Motel

WordPress Restaurant theme Bella Motel
Het Bella Motel WordPress theme is ook een premium theme. Het wordt geleverd met nog meer functies als het vorige theme. Zo is er bijboorbeeld een reserveringsmodule beschikbaar, zodat bezoekers van je website rechtstreeks een tafel kunnen reserveren. Het theme biedt ook Woocommerce integratie, waardoor het ook geschikt is voor online verkoop. Natuurlijk is het theme responsive en het is ook geschikt voor WPML, voor het maken van een website in meerdere talen.
Download Bella Motel Theme

Greek Restaurant

greek-restaurant-gratis-wp-theme
Greek Restaurant is een gratis theme dat er ook in een commerciële versie is. Ook in dit geval kun je bij de gratis versie je eigen logo niet uploaden. Hint: hier is natuurlijk maar een hele kleine code aanpassing voor nodig, om alsnog je eigen logo te kunnen benutten. Want wat heb je anders aan zo’n gratis theme? De betaalde versie bevat ook hier een x-aantal extra functies.
Download Greek Restaurant

Delimondo

WordPress Theme Visrestaurant
Het premium theme Delimondo is interessant omdat het geleverd wordt met 5 voorgedefinieerde stijlen. En je kunt er meer mee doen dan dat alleen, maar de vijf stijlen geven wel goed de mogelijkheden weer. Geschikt dus voor een Pizzeria, Vlees- en Visrestaurant en zelfs voor een bakkerij. Een mooi theme in een leuke stijl!
Download Delimondo

Garnish

Restaurant theme for WordPress
Voor het Garnish theme geldt iets vergelijkbaars. Ook dit is een premium theme met meerdere opties qua styling. Het theme wordt geleverd inclusief de Visual Composer plugin, wat het makkelijk maakt om je pagina’s in te delen. Het theme is wat duurder, omdat het ook ondersteuning biedt voor Woocommerce, voor directe online verkoop. Heb je dat niet nodig dan kun je de overige functies van het theme natuurlijk gewoon benutten.
Download Garnish

Ja natuurlijk, de premium themes kosten je enkele tientjes. Maar de gratis themes zijn lang niet altijd helemaal gratis. Vaak moet je toch weer uitwijken naar de betaalde versie met extra functies. Dan maar direct goed doen en een premium theme aanschaffen zou ik zeggen. Dat voorkomt frustratie achteraf.

Is de website van jouw restaurant of café met WordPress gemaakt? En is daarbij een standaard theme gebruikt of heb je een ontwerp op maat laten maken? Wij horen het graag van je!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *