Meteen naar de inhoud

Zelf een Webshop Maken? Gebruik WordPress!

Zelf een Webshop maken? Het kan  met WordPress. Natuurlijk zijn er veel oplossingen op de markt waarmee je je eigen webwinkel kunt maken. Dus waarom zou je dat met WordPress doen? WordPress is toch primair om te bloggen?

Dat laatste is een misvatting. Natuurlijk is WordPress ooit gestart als blog-platform. Maar in de laatste jaren is het uit gegroeid tot een volwaardige oplossing om websites mee te maken en te onderhouden.

Tel daarbij op dat WordPress websites heel goed te optimaliseren zijn voor de zoekmachines en je weet dat je een winnend concept in handen hebt.  Of je nu wel of niet blog, WordPress is een ijzersterk platform. En natuurlijk kun je ervoor kiezen om daarnaast een webwinkel op te zetten met gespecialiseerde software, zoals bijvoorbeeld Magento. Maar dat is niet voor iedereen weg gelegd en zeker niet wanneer je een beperkt budget hebt.

Kan ik zelf een WordPress webshop maken?

Om zelf een webshop te kunnen maken met WordPress is natuurlijk de nodige kennis vereist. Maar hou vooral ook rekening met een flinke tijdsinvestering als je alles zelf op wilt zetten. De hoeveelheid benodigde tijd is afhankelijk van je huidige kennisniveau.

Wat is de beste webshop plugin voor WordPress?

Op dit moment is WooCommerce veruit de meest gebruikte plugin om binnen WordPress een webwinkel toe te voegen. Dat is niet zonder reden, want er is met WooCommerce veel mogelijk en de plugin is volledig gratis te gebruiken. Combineer dat met een iDeal koppeling en je hebt voor alleen een tijdsinvestering al een volwaardige webshop draaien!

Er zijn overigens ook alternatieven voor WooCommerce beschikbaar. Soms wil je wel iets verkopen in je website, maar is een volledige webshop te veel van het goede. In dit artikel lees je meer over alternatieven voor WooCommerce

Waarom niet Magento, of Shopify?

Als het om webwinkels gaat is er heel veel mogelijk. Magento en Shopify zijn enkele mogelijkheden, maar er zijn er tientallen. Van gratis software tot pakketten van honderduizenden euro’s. Wij bespreken graag met je welke oplossing het beste past bij jouw bedrijf, je ambitie en je doelstellingen. Soms is WordPress prima geschikt, maar niet altijd. Neem vrijblijvend contact met ons op om je plannen te bespreken.

Kan ik ook een Webshop laten maken?

Natuurlijk! Wij zijn expert op het vlak van WordPress, WooCommerce & e-commerce en bij uitstek in staat om je met je vraagstuk te helpen. Daarbij kijken we ook serieus naar je doelstellingen. Wellicht is WordPress voor jou de juiste keuze, maar misschien ook niet. Daar zijn we helder over.

Ons WordPress Webshop e-book biedt een schat aan informatie en helpt je snel op weg. Wil je je webshop helemaal zelf opzetten dan is dit het ideale startpunt. Inclusief stap-voor-stap instructie voor het werken met iDeal!

Zelf Webshop Maken

Ons WordPress Webshop e-book biedt een schat aan informatie en helpt je snel op weg. Wil je je webshop helemaal zelf opzetten dan is dit het ideale startpunt. Met behulp van de WooCommerce plugin bouw je snel je eigen webshop. Inclusief stap-voor-stap instructie voor het werken met iDeal!