Meteen naar de inhoud

10 Nieuwe Gratis WordPress Themes

nieuwe gratis wordpress themes
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Gratis WordPress themes zijn er in overvloed. Zo veel zelfs dat kiezen moeilijk wordt. Wij maakten een selectie van 10 Nieuwe Gratis WordPess Themes, waarbij we vooral goed keken naar de mobiele weergave. We noemen dit ook wel een Responsive Theme, waarbij de weergave zich automatisch aanpast aan de schermresolutie waarmee er naar de website wordt gekeken.

Waar vind je goede WordPress Themes?

Als beginner moet je weten dat 100% gratis niet altijd bestaat. Soms wel, maar vaak is er sprake van:

  1. Een gratis theme waarvan ook een uitgebreidere, commerciële versie bestaat. Kijk goed naar de verschillen in functionaliteit en bepaal of de gratis versie wel voldoet. Overigens, er is niets mis met het betalen voor een theme, maar daar gaat dit artikel niet over
  2. Links in bijvoorbeeld de footer van het theme die je niet zo maar kunt verwijderen. Vaak onschuldig linkend naar de makers zelf, maar soms met links naar gok- of zelfs porno-websites en dat wil je natuurlijk niet. Wees hier vooral scherp op als je ergens een gratis theme vindt buiten de officiële WordPress.org website om

Zoals al aangestipt, goede, betrouwbare gratis WordPress themes vind je op WordPress.org. Sinds enige tijd worden via WordPress.org ook commerciële themes aangeboden. En bij die themes kan er wel sprake zijn van punt 1, maar niet van punt 2. En dat is prima. Elders kun je overigens ook echt goede gratis themes vinden, maar dan moet je wel een beetje opletten wat je precies geleverd krijgt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_message color=”alert-info” style=”rounded”]Tip! Op de WordPress.org website zit een (groene) Preview knop waarmee je kunt zien hoe het theme eruit zal zien. Het probleem met deze functie is dat er een basis weergave van enkele posts, menu-items en een sidebar is. En dat ziet er op kleur- en lettertype gebruik na dus steeds hetzelfde uit. Dat is niet wat je wilt zien als je een theme wilt bekijken. Vaak is er echter wel een link (genaamd Theme Homepage) te vinden naar de website van de ontwikkelaar. En daar is dan meestal wel een betere demo omgeving te zien.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Snel naar onze selectie, waarbij we er natuurlijk op gelet hebben dat punt 2 niet voor komt of je in ieder geval niet mee werkt aan het promoten van dubieuze websites.

Dazzling

Dazzling Free WordPress theme
Dazzling is een fraai flexibel theme dat je qua kleurgebruik zelf kunt inrichten. Het theme is gebaseerd op het populaire Bootstrap 3 Framework en natuurlijk Responsive voor een goede mobiele ervaring.
Download

Customizr

customizr WordPress Theme
Customizr is een gratis WordPress Theme bedoeld om, zoals de naam al aangeeft, het je makkelijk te maken aanpassingen te doen. Dat geldt zowel voor lay-out als kleir. Het theme heeft bovendien ondersteuning voor Woocommerce en BBPress aan boord.
Download

Pure

pinterest wordpress theme
Pure is een responsive WordPress Theme in Pinterest stijl en daarmee wat anders vorm gegeven dan wat we doorgaans zien. Om het theme te downloaden moet je je inschrijven op de gratis newsletter van Webdesignerdepot, maar dat is een bewezen, veilige resource.
Download

Arcade Basic

Arcade Basic Gratis WordPress template
Dit fraaie minimalistische theme is gratis in de Basic Versie. Er is ook een commerciële versie beschikbaar met meer functies. In de gratis versie kun je de kleuren en lettertypes niet eenvoudig wijzigen.
Download

Finch

gratis wordpress template finch
Het gratis WordPress template Finch is een lichtgewicht theme gebaseerd op HTML5. Niet te veel ballast dus en lekker snel. Er zijn niet veel mogelijkheden tot aanpassing zonder de code te wijzigen. Het theme is bij uitstek geschikt voor een blog en goed leesbaar.
Download[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_message color=”alert-info” style=”rounded”]Tip! Twijfel je of een door jou gekozen theme wel responsive is? Vooral de iets oudere gratis themes zijn dat lang niet altijd. Verklein je browser venster om te bekijken of de website netjes schaalt of bekijk de demo site met je mobiele telefoon.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

aReview

gratis review theme
Dit theme heeft een ingebouwd mechanisme voor reviews en is daarmee bijvoorbeeld handig wanneer je een affiliate website wilt opzetten. In de demo omgeving reageerde de site wat traag.
Download

Editor

Editor mobile theme
Eens wat anders. Dat is Editor zeker met het menu aan de linkerzijde in plaats van standaard bovenin. ‘Mobile first’ is het motto van dit theme en vooral de goede leesbaarheid valt op.
Download

Sketch

creatief wp theme
Een lekker licht theme voor creatieve toepassingen. Sketch leunt zwaar op het beeldmateriaal, dus hou daar rekening mee als je het theme wilt inzetten.
Download

Semicolon

Gratis WordPress magazine theme
Magazine themes zijn altijd erg populair. En het semicolon theme bewijst dat een Magazine theme niet altijd druk hoeft te zijn. Een fraai responsive resultaat bovendien.
Download

Esteem

We besluiten het overzicht met Esteem, een algemeen toepasbaar theme. Een net, strak uiterlijk zorgt voor veel mogelijke toepassingen, waaronder een business website. De achtergrond die je ziet in het voorbeeld hierboven is uiteraard eenvoudig te wijzigen. Dat geldt ook voor de hoofdkleur.
Download

Conclusie:
Gratis themes worden steeds beter. Er is voor elk wat wils en het is lang niet altijd noodzakelijk om een commercieel theme te kopen. Bedenk echter wel dat gratis themes niet altijd langdurig onderhouden worden. Iets om rekening mee te houden wanneer je een website gaat maken voor je bedrijf.

Gebruik jij een gratis WordPress theme? En zo ja, welke en waarom?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

2 reacties op “10 Nieuwe Gratis WordPress Themes”

  1. Voor mijn webshop in hamamdoeken HappyTowels.nl gebruik ik het gratis theme Virtue. Dit theme werkt gemakkelijker en laadt sneller dan de betaalde themes die ik hiervoor had. Ik ben er erg tevreden over. Er is ook een Premium versie van, maar die biedt mij niets extra’s.

  2. Vooral Dazzling is een goed alternatief als gratis theme. Het bevat vele functies die je ook tegenkomt bij premium wordpress themes. Hierbij moet je denken aan functies zoals Woocommerce. Ook een slider is iets wat er standaard bij in is gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *