Meteen naar de inhoud

Premium WordPress Theme Review: The7

wordpress premium theme review the7
[vc_row][vc_column][vc_column_text]In de afgelopen jaren zijn er hier regelmatig overzichten met nieuwe WordPress themes langs gekomen. Maar echt dieper erop in ging ik eigenlijk nooit. In deze nieuwe serie doe ik dat alsnog. We gaan kijken naar de beste premium WordPress themes die er op dit moment zijn. Ik laat je weten wat de plus- en minpunten zijn en waarom je voor een bepaald theme zou kunnen kiezen.

De beste Premium WordPress Themes

Hoe bepaal je dat nou, wat de beste themes zijn? Voor een deel wordt dat door de markt bepaald. Tenminste, wanneer je de populairste themes ook als de beste beschouwt. Hier zit natuurlijk een kern van waarheid in, hoewel er hele mooie pareltjes zijn die niemand kent. Toch zijn de WordPress themes die ik deze serie ga behandelen niet voor niets zo populair geworden. Ze doen natuurlijk wel íets goed. In deze serie beperk ik mij om te beginnen tot het behandelen van de meest gebruikte Premium WordPress Themes. Op een later moment kijken we wellicht ook nog naar de gratis themes in een vervolgserie.

Welke WordPress themes?

Dit is het eerste deel in deze serie en we trappen af met het theme The 7, een bestseller op marktplaats Themeforest. We kijken naar meer themes die daar verkocht worden, maar gebruiken ook andere aanbieders. De themes die op dit moment op de planning staan om te bespreken zijn:

  • The 7
  • Divi
  • X
  • Genesis
  • Jupiter
  • Avada

Mis je nog iets? Geef het even door in de reacties onderaan dit artikel.

Waar letten we op?

Op basis waarvan beoordeel ik deze WordPress themes? In ieder geval ga ik ze echt gebruiken of heb ze al gebruikt tijdens diverse projecten. Dat geeft een praktische kijk op het theme.

Is het theme eenvoudig in gebruik? Veel commerciële WordPress themes barsten uit hun voegen van de functionaliteit. Maar heb je dat allemaal wel nodig? En is het inrichten van je theme een beetje te doen?

Hoe zit het met de documentatie? Is er een duidelijke uitleg of laat de ontwikkelaar je aan je lot over? Hoe is de support geregeld?

Is het theme snel of een zwaar log geheel geworden? Kortom, ik kijk naar hetgeen waar het uiteindelijk om gaat: kun je met dit theme een goede WordPress website maken en is dat ook voor een beginner haalbaar?

Naast een beoordeling van het theme geven we je ook praktische tips. Hoe begin je met het theme en hoe maak je een website die lijkt op de demo’s?

The 7

the7 premium wordpress theme
Het The 7 WordPress theme is al geruime tijd op de markt. Het is net als de andere themes die we in deze serie bespreken een bestseller. Het theme wordt goed onderhouden door de makers. In hoeverre dat in de toekomst ook zo blijft moet je altijd afwachten, maar de signalen staan voorlopig op groen. Voor diegenen die Themeforest nog niet kennen: Themeforest is een marktplaats waarop veel verschillende ontwikkelaars actief zijn. Je koop dus in feite niet van Themeforest zelf. De ontwikkelaar is verantwoordelijk. Hoewel themes getoetst worden is er hierdoor toch veel kwaliteitsverschil.

Wanneer je het theme The 7 koopt ($59) ontvang je een groot zip bestand van maar liefst 200 Mb! En dat is wel erg veel voor een theme. Hoewel je gelukkig niet alles naar je webserver hoeft te uploaden, is ook het theme zelf behoorlijk omvangrijk (54Mb). Dit wordt veroorzaakt door onder andere het grote aantal plugins dat wordt meegeleverd. Fijn, al die functies, maar het maakt het theme wel zwaar. Laten we eens kijken wat je zoal geleverd krijgt aan extra’s:

  • Een wizard die je helpt om een aantal eerste keuzes te maken bij de inrichting van het theme
  • De beroemde Visual Composer premium plugin, om je pagina’s mee in te delen en op te maken. Aangevuld met extra add-ons voor nog meer mogelijkheden
  • Documentatie in online vorm
  • De Photoshop bron bestanden als je met het ontwerp aan de slag wilt
  • De Revolution Slider en Layerslider plugins. Het is mij altijd een raadsel waarom er twee van die dingen bij gestopt worden.
  • De Go Pricing plugin voor het maken van fraaie prijstabellen
  • De Convertplug plugin voor het maken van popups en andere inschrijfmogelijkheden

Al met al een heel pakket dus, wat verklaart waarom het een zwaar geheel vormt. Zeker wanneer je al die functies niet nodig hebt.
Heb je ze wél nodig dan heb je met de aankoop van dit theme natuurlijk wel een goede deal, want al die premium plugins vertegenwoordigen een waarde die hoger ligt dan de aankoopprijs van het theme. Overigens, je mag die plugins alleen gebruiken binnen het The 7 theme. Het is niet de bedoeling dat je het als alternatieve aankoopwijze voor die plugins gaat gebruiken. Dat is niet toegestaan.

 

Wat kun je maken met het The7 theme?

De makers claimen een ‘multi purpose’ theme gebouwd te hebben. Korton, een alles-in-een oplossing. Dat klopt ook we want je kunt er veel kanten mee op. De diverse demo’s laten zien dat je bijvoorbeeld kunt bouwen:

  • Een reguliere Business website
  • Landingspagina’s
  • Een Webshop met behulp van WooCommerce
  • Een website in meerdere talen met behulp van de WPML plugin
  • Een portfolio voor bijvoorbeeld een ontwerper of fotograaf
  • Een blog of nieuwewebsite

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het punt is echter dat je door al die verschillende mogelijkheden de draad wellicht kwijt dreigt te raken. De demo’s helpen je op weg, maar het is mijn ervaring dat vooral beginners moeite hebben met het in elkaar steken van een website op basis van een theme dat vrijwel alles kan.

 

Aan de slag met het The 7 Theme

Wanneer je het theme heb gekocht en het zip bestand hebt gedownload dan zie je daarin de volgende inhoud:

inhoud wordpress theme pakket the7

Je ziet mappen met de Demo Content en je ziet de handleiding in de map User Guide. Het is verstandig om daar eens mee te beginnen natuurlijk. Er is behoorlijk wat informatie beschikbaar en ik raad je aan dat eerst eens door te nemen.

Je ziet ook een nieuw zip bestand genamd dt-the7_v.3.8.0.zip. Dat is het theme zelf en die moet je uploaden naar WordPress. Vanwege de omvang van het bestand is het aan te raden het zip bestand eerst uit te pakken en het via FTP te uploaden naar je website. Hier vind je indien nodig een uitgebreidere toelichting op het installeren van Premium WordPress themes.[/vc_column_text][vc_message style=”square”]Let op: in het zip bestand dat je hebt ontvangen bevindt zich ook een voorbeeld child-theme. Indien je verwacht dat het nodig is om aanpassingen aan het theme te gaan doen dan is het beter om nu direct al het Child Theme te installeren. Installeer eerst het The 7 theme zelf, daarna het Child theme en activeer het child theme. Dat maakt je het meest flexibel bij wijzigingen en daarmee vereenvoudig je ook het update proces in de toekomst.[/vc_message][vc_column_text]Ik heb het theme en het child theme geïnstalleerd in een lege WordPress testomgeving. Zodra je het theme of het Child theme activeert krijg je de vraag om ook de bijbehorende premium plugins te installeren.

wordpress the7 plugins installeren

Ben je een beginner dan is het raadzaam alles te installeren en ook de plugin te installeren die je later nodig zult hebben voor het installeren van Demo Content. Maak ook hooguit een keuze uit één van de sliders. Het kan overigens zijn dat de sliders gebruikt worden in de demo content, dus let daar even op. Beiden zul je niet tegelijkertijd gebruiken,  maar het kan wel zijn dat er in de demo’s gebruik van gemaakt wordt. Heb je wat meer ervaring dan kun je hier natuurlijk zelf je keuzes maken en bepaalde plugins negeren.[/vc_column_text][vc_column_text]

Na de installatie van het The7 theme

Een probleem waar veel beginnende WordPress gebruikers mee kampen is het inrichten van de website ná installatie van WordPress en het theme. Want dan ziet het er toch net even anders uit dan je was voorgespiegeld. En dat gebeurt je bij het The7 theme ook:

na installatie wordpress theme

Dit komt in feite door WordPress zelf. Het is dus zelfs normaal. Direct na installatie van WordPress is het blog nog altijd de standaard homepage. En een uitgeklede blog pagina is dus hetgeen je wordt voorgeschoteld hier.

[/vc_column_text][vc_column_text]Ben je een wat gevorderde gebruiker dan zul je weten hoe je vanaf hier te werk moet gaan om je website op te bouwen. Beginners doen er echter goed aan om goed naar de demo’s van The7 te kijken en daar een eerste keuze te maken. Wijzigingen aanbrengen kan uiteraard, maar dan heb je in ieder geval een beter startpunt.

demo plugin the7 theme

Het The7 theme gebruikt een aparte plugin voor het importeren van de demo content. Bij veel andere themes wordt dat gedaan met de standaard WordPress import functie.

Zoek de demo bestanden op. Je hebt ze meegeleverd gekregen in het Zip bestand dat je hebt ontvangen bij aanschaf van het theme.

the7-wordpress-demo-importeren

Je kunt de demo’s vrij eenvoudig herkennen. De namen komen overeen met de namen zoals ze gebruikt worden op de demo website van The7.

Nadat je de demo content hebt geïmporteerd ben je er nog niet helemaal. Indien er in de demo gebruik gemaakt wordt van een ‘slider’ dan moet je die apart importeren via bijvoorbeeld Revolution Slider:

import-slider-revolution

Merk op dat foto’s lang niet altijd worden meegeleverd, omdat hier auteursrecht op rust. Wil je dezelfde foto’s gebruiken als in de demo dan kan het voorkomen dat je die foto’s apart moet aanschaffen. Bij het The 7 theme wordt daar ook voor gewaarschuwd.

Je bent nu klaar om het resultaat te bekijken, in onderstaand voorbeeld is dat de Digital Marketing agency demo.

the7-demo-wordpress-resultaat

Hoewel het er al vrij goed uit ziet zal je ook opvallen dat nog steeds het blog getoond wordt en dat inderdaad veel foto’s niet automatisch mee komen naar de demo. Die moet je zelf vervangen. En dat geldt ook voor zaken zoals contactinformatie, logo. etc. En natuurlijk de teksten.

Ga verder met je aanpassingen in de theme options in de WordPress backend:

the7-wordpress-theme-instellen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat maakten wij met The7

Naast het inladen van demo content als goede basis om te beginnen wil je uiteindelijk natuurlijk ook een resultaat zien. Wij maakten met behulp van het The7 theme bijvoorbeeld de website/webshop van stichting ‘de Bagagedrager’. Hierbij waren wel enkele extra plugins nodig, maar veel maatwerk zit er niet in. Waardoor en dergelijk resultaat ook goed te doen is wanneer je zelf geen programmeur bent.

wordpress voorbeeld[/vc_column_text][vc_column_text]

Sterke en zwakke punten

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][mpc_vc_icon_list icon_list=”%5B%7B%22icon%22%3A%22fa%20fa-fw%20fa-thumbs-up%22%2C%22text%22%3A%22Flexibel%20theme%20met%20veel%20mogelijkheden%22%7D%2C%7B%22icon%22%3A%22fa%20fa-fw%20fa-thumbs-up%22%2C%22text%22%3A%22Veel%20extra’s%2C%20veel%20waar%20voor%20je%20geld%22%7D%2C%7B%22icon%22%3A%22fa%20fa-fw%20fa-thumbs-up%22%2C%22text%22%3A%22Theme%20wordt%20goed%20en%20regelmatig%20onderhouden%22%7D%5D”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][mpc_vc_icon_list icon_list=”%5B%7B%22icon%22%3A%22fa%20fa-fw%20fa-thumbs-down%22%2C%22text%22%3A%22Met%20alle%20plugins%20erbij%20een%20zwaar%2C%20groot%20theme%22%7D%2C%7B%22icon%22%3A%22fa%20fa-fw%20fa-thumbs-down%22%2C%22text%22%3A%22Soms%20zoeken%20naar%20de%20wijze%20van%20gebruik%2Finrichting.%20%22%7D%2C%7B%22icon%22%3A%22fa%20fa-fw%20fa-thumbs-down%22%2C%22text%22%3A%22Documentatie%20is%20niet%20altijd%20helemaal%20compleet%22%7D%5D”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Conclusie

Het The7 theme is inderdaad een veelzijdig premium WordPress theme. Beginners kunnen nog wel eens verzuipen in het aantal mogelijkheden en doen er goed aan om eens te starten met wat demo content en dat goed te bekijken. Het theme is wel wat aan de zware kant, wat de snelheid niet ten goede komt natuurlijk.

Met het The7 theme kun je veel kanten op en wanneer je het maar koppelt aan een goede hosting dan heb je hiermee een prima basis staan. Als kanttekening nog: het theme is net als de andere themes die in deze serie besproken worden erg populair. Dat heeft voordelen, maar betekent ook dat je op moet passen dat je website niet te veel op anderen gaat lijken. Er zijn voldoende mogelijkheden om dat te voorkomen, maar het vereist wel extra aandacht daarvoor.

Binnenkort in de volgende aflevering het Divi theme van ElegantThemes.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]Eindcijfer:[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1468591025207{margin-top: 40px !important;}”]

8
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

6 reacties op “Premium WordPress Theme Review: The7”

  1. Hallo Robbert,
    Ik heb je artikel met grote interesse gelezen en ben erg benieuwd naar je uitleg en bevindingen over de volgende thema’s die je wil gaan behandelen.
    Ik sta te popelen om mijn huidige website volledig te gaan vervangen door een WPwebsite maar heb geen idee welk theme ik daarvoor het beste zou kunnen gaan gebruiken. Momenteel zie ik van alles voorbij komen over DIVI vanwege de nieuwe release 3.0. Maar is DIVI nu echt zo geweldig als ze ons willen doen geloven?
    Ik ben er erg benieuwd naar.
    met vriendelijke groet,
    Annouk Fennis

  2. ik werk al met the7 theme, maar ik krijg een e-mailbericht voor een update. Is dat echt nodig?
    Moet ik de oude versie eerst wegdoen en dan de nieuwe versie uploaden of schrijft deze meteen over?
    Blijft mijn website wel hetzelfde of verandert het en moet ik alles opnieuw instellen?
    vriendelijke groet, An

  3. Updates van themes verschijnen, net als bij plugins, niet voor niets. Ze lossen fouten op en mogelijk ook beveiligingsproblemen. Dus ja, de updates installeren is zinvol. Maar doe dat met de nodige veiligheidsmaatregelen:
    – zorg voor een volledige backup (bestanden + database)
    – heb je aanpassingen aan je theme gedaan, zorg er dan voor dat die in een child theme zitten.
    – soms biedt het theme de mogelijkheid om ook de instellingen van het theme te exporteren. Bij the7 kan dat, dus doe dat ook vooral voordat je gaat updaten.
    – Updaten kan via WordPress als je het theme geregistreerd hebt. Persoonlijk doe ik dit altijd via FTP, maar dat is dus niet noodzakelijk.

    Als laatste: met theme updates kun je iets minder strikt omgaan vergeleken met die van WordPress en Plugins. Zelf doe ik niet vaker dan 1 a 2 keer per jaar een theme update.
    Succes! Robbert

  4. Hallo Ilse
    Formeel mag je een licentie maar op 1 website gebruiken. Registreren van een website lukt je dan ook maar eenmalig. Nu kun je daar omheen als je dat wilt (bijvoorbeeld t.b.v. een testomgeving), maar heel handig is dat niet. Door het ontbreken van de registratie kun je namelijk niet automatisch updaten. Dat betekent dat je het theme en de bijbehorende plugins dan handmatig moet updaten.
    Zelf vind ik dat theme bouwers minstens zouden moeten voorzien in een productie/live en een testomgeving om dit probleem te voorkomen, maar dat zie je eigenlijk nergens goed geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *