Meteen naar de inhoud

WordPress 3.3 is beschikbaar

Wat is er nieuw in WordPress 3.3?Tja, ik ben een beetje laat. Ik was even een paar dagen naar Madrid (voor werk – geen vakantie) en net op dat moment verschijnt de nieuwe versie van WordPress. WordPress 3.3. alweer. Verandert er veel? Dat kunnen jullie lezen in het artikel dat ik in oktober al schreef over WordPress 3.3.

 

Upgraden?

Moet je nu je website direct upgraden naar de nieuwe versie? In dit geval is dat niet noodzakelijk, maar blijf wel de berichtgeving goed in de gaten houden. Persoonlijk kies ik ervoor om de upgrade wel direct uit te voeren. Vooral omdat de instelling %postname% bij de permalinks nu standaard is geworden en niet langer zorgt voor een slechtere performance van je website is upgraden zeker zinvol.

Wellicht ten overvloede: hoewel het update proces meestal goed verloopt is het zinvol dat eerst even te testen in een testomgeving.Vooral als je veel plugins gebruikt is zo’n test zeer zinvol. Heb je geen testomgeving zorg dan op z’n minst voor een gehele backup van je website inclusief de database. Zodat je altijd snel terug kunt naar een vorige versie in het geval dat het toch mis mocht gaan.

Naschrift dd 16-12-2012:

WordPress 3.3 schijnt minder goed te presteren dan voorgaande versies. Zie ook dit artikel over de snelheid van WordPress 3.3, met dank aan Rene Pot (@Wraldpyk)

Problemen met upgraden? Vaak wordt dat veroorzaakt door plugins. Er is een zogenaamd ‘WordPress 3.3 master list topic‘ samengesteld op de WordPress forums waar je terecht kunt in het geval van problemen die je zelf niet op kunt lossen.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *