Meteen naar de inhoud

De beste WordPress plugins voor Facebook

Facebook plugins voor WordPressIn de tijd dat ik dit WordPress blog begon schreef ik al eens een artikel over Twitter plugins voor WordPress. Het is nu nog steeds één van de best bezochte pagina’s op mijn website. Dus hoog tijd om zoiets ook voor Facebook te doen! In dit artikel bekijken we welke plugins er op de markt zijn om Facebook in je WordPress site te integreren.


 
In een eerder artikel schreef ik al over de wijze waarop je je WordPress artikelen automatisch kunt tonen op Facebook. Nu kijken we naar de andere zijde en nemen we informatie uit Facebook op in WordPress. Door gebruik te maken van plugins. Strikt genomen is dat vaak helemaal niet nodig, maar in de praktijk zien we dat WordPress-gebruikers toch graag gebruik maken van plugins. Omdat dat zo lekker eenvoudig is. Wat is er zoal verkrijgbaar?

JSL3 Facebook wall feed

JSL3 Facebook widget

Met deze widget kun je eenvoudig je facebook wall (het prikbord) opnemen in je website. Dat kan in een widget positie of door gebruik van een shortcode ook op een pagina of in een artikel. De faq-sectie en de screenshots helpen je om de plugin in gebruik te nemen.

Facebook like for tags
Om maar direct met de deur in huis te vallen: officieel is deze plugin verouderd. Ik gebruik hem echter zelf hier en deze functioneert nog prima. Het voordeel is dat een bezoeker je ‘tag’ liked en niet het artikel zelf. Voorbeeld: stel ik schrijf een artikel op mijn blog en geef dat de tags ‘Facebook’ en ‘Social media’ mee. Zou zo maar kunnen gebeuren 😉 De volgende keer dat ik deze tags gebruik in een nieuw artikel dan zullen de bezoekers die geliked hebben het nieuwe artikel te zien krijgen. Een soort ‘like plugin met extra’s’ dus. Liever een gewoon exemplaar? Gebruik dan bijvoorbeeld de WordPress Facebook like plugin, waarmee je artikel geliked én gedeeld kan worden.

Cardoza’s Facebook like box

Facebook like box voor WordPress

Voor het opnemen van een Like Box op je website heb je ook geen plugin nodig, maar makkelijk is het natuurlijk weer wel. Deze plugin is recent onderhouden en eenvoudig in te stellen.

Simple Facebook Connect

Facebook connect plugin

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden biedt deze plugin uitgebreide functionaliteit. Bijna een ‘all in one’ oplossing voor alles wat je met Facebook zou willem doen en bovendien al geschikt voor WordPress 3.3. Je kunt foto’s uit Facebook overnemen in je website, een like button toevoegen en je WordPress reacties integreren. Deze plugin is het testen zeker waard!

Bovenstaande plugin heeft ook functies in zich waarmee de integratie de andere kant op werkt. Van WordPress naar Facebook dus. En er zijn meer plugins die dat voor je doen:

Add link to Facebook
Deze plugin plaatst je artikelen en/of pagina’s automatisch op je Facebook wall, Fanpage of groep. Daarnaast brengt ook deze plugin de nodige buttons met zich mee en is er al een Nederlandse vertaling beschikbaar.

SEO Facebook comments
De maker van deze plugin claimt dat de vindbaarheid van je website verbetert door reacties die door lezers op Facebook geplaatst zijn terug te schrijven naar je WordPress database. Ik kan me voorstellen dat dat invloed heeft, mits er natuurlijk voldoende gereageerd wordt op je artikelen via Facebook. Ik heb het zelf nog niet getest, maar het concept is interessant genoeg om dat eens te gaan doen.

Facebook Tab Manager
Heb je een fanpage op Facebook dan is het interessant om hier landingspages (tabs) voor aan te maken, zodat nieuwe bezoekers direct worden verleid om je pagina te liken. Deze plugin helpt je om die landingspagina’s eenvoudig aan te maken binnen WordPress!

Facebook tab manager voor WordPress
De plugin kan ook ingezet worden om andere content van je WordPress site naar Facebook te sturen. Het zou zelfs moeten kunnen om de output van shortcodes of plugins op deze manier te integreren op Facebook!

Hiermee beëindigen we dit (incomplete) overzicht. Er zijn nog veel meer Facebook plugins in omloop, maar kijk altijd goed of ze nog recent zijn onderhouden. En bovenal: bedenk of je de plugin echt nodig hebt en of het iets toevoegt voor je bezoekers. Gebruik jij een andere goede Facebook plugin? Laat het dan hieronder weten en geef ook vooral aan waarom je keuze juist op die plugin valt.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

9 reacties op “De beste WordPress plugins voor Facebook”

  1. Op mijn site maak ik gebruik van de Simple Facebook Connect plugin voor het publiceren op de bijbehorende facebook pagina en de like box.
    Nu ondervind ik een probleem met de like box dat daar mensen dubbel in staan. Ik heb ook Cardoza’s facebook like box geprobeerd maar dat geeft hetzelfde resultaat.
    Nu heb ik dus het vermoeden dat het niet aan de plugin maar aan facebook ligt, heb jij een suggestie hoe dit op te lossen is?

  2. Dit wordt veroorzaakt doordat je bent ingelogd binnen Facebook. De dubbele afbeeldingen zijn van degenen die jij als vriend hebt toegevoegd. Facebook laat eerst de likes zien en laat daarnaast de likes van jouw vrienden zien. Wanneer je uitlogt bij Facebook dan zal je dit niet hebben. Dit is ook al als bug gemeld bij Facebook.

  3. Heeft dit niet te maken met gewoon te weinig vrienden? Ik heb dit probleem ook maar dat antwoord kreeg ik. Ik had namelijk maar 6 vrienden. Als ik incognito de pagina bekijk heb ik het ook namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *