Meteen naar de inhoud

Automatisch Facebook berichten herhalen

automatisch-facebook-berichten-herhalen

Een tijdje geleden wees ik je op de handige WordPress plugin Tweet Wheel, waarmee je heel eenvoudig je Twitter berichten kunt herhalen. En blijven herhalen. Ideaal, mits je dat een beetje afwisselt met andere content. Terecht vroeg iemand of zoiets ook voor Facebook bestond. En ja die zijn er. We pikken er eentje uit: 1-Click Facebook Reposter.

Facebook berichten reposten

Het klinkt ideaal. Want wellicht ga jij met je Facebook pagina om op dezelfde wijze als ik: ik plaats veel interessante links over WordPress en wissel die af met mijn eigen artikelen. Aangevuld met een incidenteel commercieel getint bericht. Maar het is allemaal eenmalig wat ik doe en met het huidige bereik op Facebook is dat eigenlijk zonde.

Je zou je berichten eigenlijk moeten herhalen. Één methode is om je bericht direct meerdere keren in te plannen op het moment dat je het schrijft. Of je gaat later terug in je tijdlijn om te bekijken wat je nog eens moet herhalen. Maar echt praktisch is dat allemaal niet.

1 Click Facebook Reposter

De WordPress plugin 1 Click Facebook Reposter helpt je om berichten die je eerder al geplaatst hebt opnieuw in te plannen. Eigenlijk is het wel vreemd dat dit een WordPress plugin is, want het heeft met WordPress eigenlijk helemaal niets te maken. De plugin leest gegevens van je Facebook pagina, toont deze, en schrijft ook weer gegevens terug naar Facebook.

Facebook berichten opnieuw inplannen

Deze plugin had net zo goed een standalone Windows of Mac applicatie kunnen zijn. Of een webservice… Of bestaat dat soms al. Het lijkt me dat je zoiets ook met Buffer zou moeten kunnen doen. Maar goed. Net zoals bij Tweet wheel is het toch een handig tooltje om weer een stukje van je Social Media proces te automatiseren. Een stukje, want bedenkt dat je een dergelijke tool als een hulpmiddel moet zien en niet als een vervanging voor al je activiteiten.

Wat de plugin nog beter zou maken is een soort scheduler, zoals we kennen van Tweet Wheel, waarmee er een soort wachtrij ontstaat waarmee je zelf kunt schuiven. De plugin kost $15 maar die heb je natuurlijk snel terug verdiend door de tijdwinst die je boekt. Download de plugin hier.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *