Meteen naar de inhoud

Wat is er nieuw in WordPress 3.7?

Wat is er nieuw in WordPress 3.7?

Versie 3.6 is er eigenlijk nog maar kort. Toch gaan de ontwikkelingen door. Versie 3.7 van WordPress zal al snel gaan verschijnen en op dit moment zien we dat de eerste beta versie beschikbaar is. Meestal betekent dat, dat er functioneel daarna niet veel meer wijzigt.

Nieuw in WordPress 3.7

Als versies elkaar vrij snel opvolgen dan zie je vaak dat het aantal wijzigingen beperkt blijft. Dat is ook nu het geval. Maar dat zorgt er ook voor dat de update vermoedelijk niet al te zwaar wordt. Wat is er wel nieuw en noemenswaardig?

  • Automatische updates. Vanaf de eerste beta versie van WordPress 3.7 kun je WordPress automatisch laten bijwerken. Ideaal voor kleine (veiligheids) patches, maar voor grotere updates zou ik dat persoonlijk niet willen. Nu heb ik ook begrepen dat een grotere versie-update, zoals 3.7 naar 3.8, niet automatisch doorgevoerd zal worden.
  • De password checker (tbv zwak of sterk wachtwoord) is verbeterd. Natuurlijk is het belangrijk om een goed wachtwoord te kiezen. De nieuwe functie helpt je daarbij beter dan voorheen
  • De WordPress zoekfunctie was altijd op z’n zachtst gezegd een matig onderdeel. Resultaten werden namelijk altijd op volgorde van datum getoond. En niet op volgorde van relevantie. Juist dat punt is nu aangepakt. De meest relevante resultaten staan nu dus bovenaan. Nog niet perfect, maar al veel beter!
  • Voor ontwikkelaars is er een wijziging in de WP_query beschikbaar, waarmee het mogelijk wordt om berichten op basis van datum te selecteren. Lijkt erg simpel, maar het was altijd nogal een gedoe om dat te doen.

Tja, en dat is het eigenlijk wel zo’n beetje voor deze release. Wij vragen ons af waarom er niet iets meer tijd wordt genomen voor een versie met meer aansprekende wijzigingen. Een versie waarin zo weinig aanpassingen zijn gedaan loopt het risico dat gebruikers de update gaan negeren. En dat zou niet goed zijn voor de veiligheid van WordPress. Wellicht komt er nog iets bij, maar de verwachting is dat dat niet zal gebeuren. De nieuwe WordPress versie wordt nog in oktober verwacht.

Wellicht ten overvloede: testen kan nu al. Maar gebruik de beta versie niet in een live website!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *