Meteen naar de inhoud

Een reeks blog berichten aan elkaar koppelen

Een reeks of serie blog artikelen koppelen

Ik heb momenteel enkele onderwerpen waar ik over schrijf op mijn blogs die met elkaar te maken hebben. Zo ben ik recent gestart met een serie om meer bezoekers naar je WordPress website te trekken. Dat moet ik trouwens wel weer gaan oppakken. Maar dat terzijde. Waar het nu om gaat is het volgende: hoe koppel je een reeks blog berichten aan elkaar?

Een serie met blogs maken

Zoals zo vaak: “there’s a plugin for that“. En nu dus ook

De plugin heet: Organize Series. Hoe simpel. De plugin werkt ook lekker eenvoudig. Vanaf nu daarom twee series berichten op dit blog:
1. WordPress plugin van de maand. De eerste die we kiezen is: Hybrid Connect, die we recent bespraken.
2. Meer bezoekers op je Website krijgen. Ook daarvan is het eerste deel enige tijd geleden verschenen.

Terug naar de plugin, hoe werkt deze?
Eerst een minpuntje: de plugin is nog niet getest/goed gekeurd voor WordPress 3.6. Maar goed, die is er nog niet zo lang, dus dat mag tijdelijk nog. Hou dat echter wel in de gaten. Gaat de plugin te ver achter lopen dan zou het niet langer de juiste keuze zijn.

Je doet om te beginnen enkele instellingen. De standaard instellingen werken, maar beter is het om ze even aan te passen, zodat ze passen bij het onderwerp op jouw blog. De plugin maakt namelijk een extra pagina aan, waarop alle series verzameld worden.

WordPress Reeks Blogberichten

Vervolgens kun je precies bepalen op welke wijze de reeks blog berichten wordt weergegeven op je website. Enige HTML kennis is hier echter wel voor noodzakelijk. Je kunt echter de codes eenvoudig herkennen aan het % teken.
WordPress Organize Series

WordPress reeks serie artikelenHet aanmaken van een nieuwe reeks blogberichten is vervolgens eenvoudig. Dit doe je in de rechter sidebar tijdens het schrijven van je bericht.

Vervolgens heb je verschillende mogelijkheden om de serie te tonen op je website. Zo kun je bijvoorbeeld een widget in je sidebar plaatsen met daarin een inhoudsopgave van de series die je op je website hebt opgenomen.

Doordat de series naar elkaar toe linken is dat niet alleen prettig voor je bezoekers, maar het zorgt ook voor een weer iets betere interne linkstructuur in je website.

Kortom, een handige plugin als je veel schrijft en je posts netjes bij elkaar wilt houden. Ik ga de plugin hier in ieder geval inzetten de komende tijd!

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *