Meteen naar de inhoud

Tip: WordPress 3.0 menu’s

WordPress 3.0 is zojuist vrij gegeven! Een Nederlandse versie zal snel gaan volgen. Wil je nu al aan de slag met de nieuwe versie? Dan zijn vooral de uitgebreide mogelijkheden van de nieuwe menu functionaliteit interessant. Maar die moet wel benut worden door het theme dat je gebruikt. Vaak zal dat (nog) niet het geval zijn, zo vlak na de release van de nieuwe versie. Maar zelf activeren is gelukkig niet erg ingewikkeld!


Zoek het bestand functions.php op in de map waarin je theme zich bevindt (in wp-content/themes/theme-naam). Open het bestand met je favoriete editor en voeg deze code toe:
add_theme_support( 'nav-menus' );
In je theme file waar het menu aangeroepen wordt (meestal in dat in de header.php) gebruik je de volgende code:
'menu_order', 'container_class' => 'menu-header' ) ); ?>
Merk op dat je theme hoogstwaarschijnlijk al wat code bevat om je huidige menu te genereren op basis van bijvoorbeeld categorieën en/of pagina’s. Zoek die code op en pas die aan met het hierboven genoemde stukje code.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

2 reacties op “Tip: WordPress 3.0 menu’s”

 1. Hoi ik heb een thema en wil de codes gaan toevoegen.
  Beide bestanden die je vermeld heb ik. alleen weet ik niet WAAR in het bestand ik de codes moet plakken.

  (Vooral in de header staat erg veel code).
  Zou je dit nog even uit kunnen leggen?
  Dank!

 2. Wanneer je helemaal nog geen ervaring hebt met het coderen van html, css en php dan kan dit inderdaad nogal lastig zijn. Het is dan beter om je eerst eens in die onderwerpen te gaan verdiepen. Of laat de aanpassingen doen door iemand die er al net iets meer vanaf weet.
  Het is immers ook maar de vraag of je theme bijvoorbeeld dropdown menu’s ondersteunt. Kun je nu meerdere niveau’s gebruiken? Zo nee, dan voorziet de css code daar waarschijnlijk niet in en zul je ook met de nieuwe menu functie beperkt blijven tot één niveau. Of je moet ook je css code gaan uitbreiden. Zonder naar de code te kijken van je theme is het vrijwel onmogelijk om exact de juiste plaats aan te wijzen waar je moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *