Meteen naar de inhoud

Verbeter WordPress snelheid met Smush.it

WordPress afbeeldingen comprimeren

Er zijn vele manieren om de snelheid van je WordPress website te verbeteren. Daar heb ik al eens eerder over geschreven. Er is dan ook niet één beste oplossing. Je moet ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk van de beschikbare technieken toepast. Het verkleinen van afbeeldingen wordt daarbij vaak vergeten.

Het laden van afbeeldingen neemt altijd relatief veel tijd in beslag. Om de snelheid van je website te verhogen is het dus zaak daar slim mee om te gaan en je afbeeldingen qua bestandsgrootte zo klein mogelijk te houden. Dat kun je met de hand doen via je beeldbewerkingsprogramma, maar de online tool Smush.it biedt ook een heel goed alternatief.

En voor Smush.it bestaat ook een WordPress plugin, waarmee alle overbodige ballast al uit je afbeeldingen wordt geknepen op het moment dat je ze naar WordPress upload. 10 Tot 20 procent winst is al heel gebruikelijk en als je afbeeldingen echt niet geoptimaliseerd zijn dan is het verschil nog veel groter.

wordpress-smushit-plugin

Smush.it is een dienst van Yahoo. De plugin wordt tegenwoordig echter ondersteund door WPMUDev, een premium plugin ontwikkelaar met een ietwat twijfelachtige reputatie. De Smushit plugin is vooralsnog gewoon gratis te gebruiken en je kunt hem hier downloaden op de WordPress plugin repository.

Met de optie Bulk Smush.it kun je ook al je bestaande afbeeldingen alsnog optimaliseren. Bij enkele voorbeeldafbeeldingen werd toch al snel een winst van 10% behaald.

wordpress-smushit-voorbeeld

Eenmaal geïnstalleerd worden nieuwe afbeeldingen automatisch gecomprimeerd.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Series Navigation<< Afbeelding toevoegen in je WordPress RSS feedDe WordPress Editor in een Widget gebruiken? >>

4 reacties op “Verbeter WordPress snelheid met Smush.it”

 1. Ha robbert, je schrijft dat wpmudev een ontwikkelaar is met een twijfelactige reputatie. Kun je uitleggen waarom? Ik had de indruk dat het juist een van de toonaangevende ontwikelaars is.

 2. Wat nog wel eens gezegd werd – en ik zeg zou kunnen – dat WPMU in het verleden code van andere ontwikkelaars op pikte, er wat aanpassingen aan deed en voila, weer een nieuwe premium plugin voor het productenprogramma. Maar nogmaals, ik heb het van horen zeggen en heb het zelf nooit ervaren.

 3. Hoi Robbert,

  Bedankt voor deze tip. Ondertussen heb ik met deze en andere de frontend mooi snel ( 2 a 3 sec. ), maar het dashboard met name het laden van de hele producten lijst in Woocommerce gaat ontzettend traag ( een 18 sec. ), terwijl dus de shop zelf binnen 2,3 seconden de pagina’s laadt. http://www.annadee.nl/

  Enig idee hoe dit kan, het heeft duidelijk te maken met het aantal producten want identiek dezelfde shop in kopie en daar zo goed als alle 900 producten uithalen laadt netjes binnen een 2 tal seconden. Maar ik heb smush it dus al laten werken, alle overbodige plugins weg, enige suggesties hoe ik dat dashboard weer sneller krijg zonder uiteraard de brood noodzakelijke producten er uit te moeten gooien?

  Alvast dank,
  Annie

 4. Hallo Annie
  Dit is een vrij specifieke vraag. Wil je meer hulp hierbij bel mij dan maar even op 06-46596095.
  groeten, Robbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *