Meteen naar de inhoud

Nieuwe WordPress themes voor 2012

Het is bijna al een vast onderdeel van deze website. Af en toe geef ik je een overzicht van nieuwe WordPress themes. In deze collectie nieuwe themes voor 2012 in zowel gratis als commerciële varianten. Bekijk snel welke leuke nieuwe themes er op de markt zijn gebracht!

Photum

WordPress fotografie theme

Photum verscheen eind vorig jaar maar mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. Dit moderne Html5 theme biedt een ideale start voor fotografen die op een eenvoudige wijze hun portfolio willen tonen. En ook nog eens een gratis theme!

Grid Portfolio

Free portfolio wordpress theme

Nog een gratis theme, met een minimalistische uitstraling: Grid Portfolio. Ook nu bedoeld om je portfolio online te zetten. Deze is echter niet specifiek bedoeld voor fotografie en voor veel meer doeleinden geschikt.

Rockstar

Rockstar website voor een band

De markt voor WordPress themes begint zo langzamerhand behoorlijk verzadigd te raken. Nieuwe aanbieders hebben het moeilijk. Daarom zie je steeds meer themes ontstaan die een bepaalde niche bedienen en geen ‘alles in 1 oplossing’ proberen te zijn. Rockstar is zo’n theme, dat bij uitstek geschikt is voor een website voor een band, zanger of zangeres. Rockstar is een commercieel theme en kost 35 dollar.

Oxygen

Gratis magazine wordpress theme oxygen

Oxygen is een gratis Magazine theme, voorzien van een zogenaamde ‘responsive layout’. Dat betekent dat je website er met het Oxygen theme ook goed uit ziet op een tablet of mobiele telefoon.

Magnet

Magnet responsive wordpress theme

Magnet is ook een responsive en modern theme dat zich aanpast aan de resolutie van je scherm. Het theme is enorm flexibel als het gaat om het instellen van kleuren en wordt inclusief de nodige widgets geleverd. Dit commerciële theme kost 35 dollar.

Famiret

Famiret gratis wordpress template

Famiret is een kleurrijk gratis theme met de nodige opties. Er zijn nog veel meer gratis themes van deze site te downloaden, maar besef dat ze allemaal voorzien zijn van link-spam in de footer. Dat is op zich al een goede reden om dat soort themes links te laten liggen en liever een paar tientjes uit te geven voor een goed commercieel theme.

Whitelight

Whitelight woothemes wordpress theme

Vrijwel iedereen kent de ontwikkelaars van Woothemes. Met hun woocommerce plugin gooien ze momenteel hoge ogen als het gaat om e-commerce binnen WordPress. Meer over Woocommerce in een volgend artikel overigens. Het Whitelight theme is geschikt voor gebruik met Woocommerce, maar kan ook zonder functioneren. Prima geschikt wanneer je nu een website wilt starten, maar in je achterhoofd hebt om daar op een later moment een kleine webwinkel aan te koppelen. Te koop vanaf 70 dollar voor 2 themes.

Sentence

Sentence premium wordpress theme

Dit splinternieuwe Sentence theme komt ook weer van het Themeforest platform en is ook weer enorm flexibel qua kleurgebruik en indeling. Door haar vormgeving is het theme net even wat anders dan we meestal zien.

Pronto

Het Pronto theme ziet er in bovenstaande afbeelding wellicht erg eenvoudig uit, maar dat komt puur door het ontbreken van afbeeldingen in de demo. Geschikt als portfolio of blog en gratis te gebruiken.

Noxon

Noxon betaald wordpress theme

We sluiten af met een commercieel theme, te vinden bij Mojo themes. Hier hebben de themes een vergelijkbare prijs als bij Themeforest. Onze keuze valt op het nieuwe Noxon theme, dat ook weer een responsive theme is dat goed schaalt op bijvoorbeeld een ipad of mobiele telefoon.

Welke nieuwe themes missen we hier? Heb jij een goed gratis of commercieel theme gevonden dat thuis hoort in deze selectie? Laat het even weten en wie weet nemen we jouw theme op in de volgde theme showcase.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *