Meteen naar de inhoud

WordPress Upload probleem in je Mediabibliotheek?

wordpress upload probleem

Een korte tip deze keer, over een WordPress upload probleem in de mediabibliotheek, nadat ik aantal malen dezelfde vraag kreeg van diverse lezers. Hieronder verkort de vraag:

Beste Robbert, wij zijn een koor en hebben een WP website. Onze koorleden studeren de stukken in met het programma Musescore. De bestanden vanwaar wij oefenen zouden wij op een beveiligde (wachtwoord-) pagina willen zetten zodat de koorleden ze kunnen gebruiken. De files hebben de extensie .mscz en laten zich op dit moment niet uploaden in de mediabibliotheek.

Inderdaad, dat klopt. En dit geldt dat natuurlijk niet alleen voor de genoemde Musescore bestanden. In WordPress kun je standaard bijvoorbeeld de volgende bestandstypes voor afbeeldingen uploaden naar de mediabibliotheek:

 • .jpg / .jpeg
 • .png
 • .ico
 • .gif
 • .svg

Er zijn echter wel meer mogelijkheden dan dat alleen. Documenten zoals Word (.doc/.docx), Excel (.xls/.xlsz), Photoshop (.psd) worden allemaal gewoon geaccepteerd. Voor een volledig overzicht van alle formaten kijk je hier: WordPress File uploads

Wordt jouw bestandstype niet genoemd, dan kun je hem dus niet toevoegen met de WordPress media uploader. Bestanden zoals bijvoorbeeld .dwg (Cad), .rar (Een veel gebruikte Zip variant) kun je dus niet zo maar aan WordPress toevoegen.

Gelukkig is daar wel wat aan te doen, maar het vereist wel een kleine aanpassing aan de code van je theme. De aanpassing hieronder doe je in de functions.php van je theme. Met behulp van je FTP tool vind je die in de map wp-content/themes/jouw_theme_naam

WordPress theme wijzigen functions.php

LET OP! Zorg voor een backup voordat je aanpassingen doet in je theme zodat je eenvoudig terug kunt mocht je een fout maken in de code.

function my_myme_types($mime_types){
  $mime_types['mscz'] = 'musescore'; //Adding musescore extension
  return $mime_types;
}
add_filter('upload_mimes', 'my_myme_types', 1, 1);

Merk op dat in regel 2 hier wordt bepaald wat er toegevoegd moet worden. Hier kun je dus zelf ook een andere bestandsextensie invullen.

Deze code plaats je onderaan de bestaande functions.php. Let op dat je na de laatste regel geen extra spaties en/of lege regels toevoegt want dat zou foutmeldingen kunnen veroorzaken!

Beschrijft dit artikel jouw probleem niet en kun je helemaal géén bestanden uploaden met de media manager? Lees dan dit artikel.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

2 reacties op “WordPress Upload probleem in je Mediabibliotheek?”

 1. Ik ben een nieuwe site aan het maken en wil .mus bestanden (Finale notepad) in de media bibliotheek zetten echter wordt geweigerd “vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan”. Heb bovenstaande code toegevoegd onderaan functions.php echter geen effect. Hoe zou ik dit alsnog kunnen regelen.

  alvast bedankt
  mvrgr,

 2. Het voorbeeld toont de code voor Musescore bestanden. Ik neem dus aan dat je de code wel hebt aangepast om jouw .mus bestanden te kunnen accepteren?
  gr Robbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *