Meteen naar de inhoud

WP e-commerce 3.8.1 beschikbaar

Het is niet heel erg ingewikkeld om met behulp van WordPress je eigen webwinkel te bouwen. In een eerder artikel kon je al meer lezen over de mogelijkheden van WordPress e-commerce. Zojuist is versie 3.8.1 verschenen. Hoewel het prima mogelijk is om met de vorige versie van deze plugin een webshop te starten, zaten er toch nog wel wat (technische) haken en ogen aan de wijze waarop deze plugin is opgebouwd. Om die reden hebben de ontwikkelaars besloten om de structuur voor de nieuwe versie drastisch te herzien. De sprong van versie 3.7 naar 3.8 lijkt een kleine, maar moet er voor zorgen dat het platform technisch gezien beter in elkaar steekt. De plugin is voor een groot gedeelte opnieuw opgebouwd.

Upgraden?
Moet je nu direct upgraden wanneer je wp e-commerce al gebruikt? Moet je direct de nieuwe versie inzetten als je een nieuwe webshop gaat starten? Ik denk het niet. Ook nu hebben de ontwikkelaars wat moeite met het oplossen van fouten in de software. Vermoedelijk zal versie 3.8.2 al weer snel volgen, waarmee een stabielere situatie zal ontstaan. Begin je nu aan een nieuwe shop en heb je nog de nodige tijd voordat je webwinkel live moet gaan? In dat geval adviseer ik je te starten met de nieuwe versie.

GoldCart 2.9
Ook van de bijbehorende, betaalde uitbreiding ‘GoldCart‘ is een nieuwe versie veschenen. Deze is compatible met versie 3.8.1 van de wp e-commerce plugin. De GoldCart uitbreiding is vrijwel onmisbaar voor de wat serieuzere webwinkel. Je verkrijgt hiermee bijvoorbeeld de ‘grid weergave’ voor je producten en het wordt mogelijk om meerdere afbeeldingen per product te gebruiken. Wat mij betreft allebei onmisbare functies. Deze uitbreiding kost overigens 40 dollar.

Kortom, goed om deze positieve ontwikkelingen te volgen, maar even de kat uit de boom kijken voordat je een migratietraject start. En als je daar toch aan wilt beginnen: gebruik dan altijd een testomgeving. Diegenen die enige ervaring hebben met het runnen van een webwinkel weten dat inmiddels maar al te goed.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

2 reacties op “WP e-commerce 3.8.1 beschikbaar”

 1. keek even naar je reclamebanner
  http://www.animaretrendstyle.nl/

  zie dat jou thickbox niet werkt, had ik ook aan de hand met meerdere shops

  verhelp het nu meestal met shutter reloaded of auto thickbox plus en vink daar aan om de thickbox van WP zelf te gebruiken, geeft een betere meerwaarde, geloof me

  tuurlijk kan je de css van thickbox herschrijven en zelf css 3 gebruiken enkel IE laad niet alles in bv rounded corners

 2. Hallo Marco
  Dat klopt inderdaad. We staan net op het punt om de site te moderniseren en ook dit probleem direct aan te pakken. Maar dank voor je tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *