Meteen naar de inhoud

Nieuw Nederlands boek Html en CSS in de shop!

Nederlands boek over Html en CSS

Ik had ze al een tijdje geleden besteld, maar was toch blij verrast toen ze gisteren binnen kwamen. Het nieuwe boek Html en CSS – websites ontwerpen en bouwen van Jon Duckett ziet er echt fantastisch uit! Het is een Nederlandse vertaling van de internationale uitgave die al een tijdje op de markt is.
Het boek telt maar liefst 500 pagina’s en is volledig in kleur uitgevoerd! Dat moet ik bij mijn eigen boeken toch ook eens voor elkaar krijgen 😉 Er waren altijd al de nodige Nederlanstalige HTML en CSS boeken op de markt, maar die beperkten zich toch meestal tot de basis. Het boek van Jon Duckett brengt daar eindelijk verandering in. En niet alleen is het een zeer uitgebreid boek, het is ook nog eens prachtig uitgevoerd met veel aandacht voor vormgeving en kleurgebruik.

Nederlands boek over Html en CSS

Html5 en CSS3

Natuurlijk gaat dit boek uitgebreid in op Html5 en CSS3, wat zo langzamerhand wel een echte standaard is geworden. Maar dat doet hij zonder daar specifiek de nadruk op te leggen. Jon Duckett leert je het hele idee achter html en CSS, zonder een hype te maken van de nieuwste technieken. Want laten we wel wezen, als webdesigner moet je over een breed scala aan vaardigheden beschikken. De nieuwste technieken zijn fijn, maar je kunt er niet omheen om ook rekening te blijven houden met oudere browsers.

Responsive webdesign

Is er dan helemaal geen kritiek op dit boek? Jawel, want hoewel de schrijver in gaat op het maken van flexibele lay-outs met bijvoorbeeld het 960.gs css framework, blijft dit aspect toch wel wat onder belicht. Maar goed, misschien komt dat wel omdat ‘responsive webdesign’ momenteel een hype is en Jon Duckett er niet ten onrechte voor heeft gekozen om een stanaard Html en CSS naslagwerk te schrijven dat jou gedurende een langere periode moet kunnen ondersteunen. En daarin is absoluut plaats voor nieuwe technieken, maar moeten ook die niet gehyped worden.

Ik zet hem alvast in m’n boekenkast erbij.
Het boek Html en CSS, websites ontwerpen en bouwen is vanaf nu op voorraad en te koop in onze shop voor eur 39,95.

[box color=”green”]Meer weten over Webdesign of WordPress? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je mailbox, aangevuld met leuke extra’s over WordPress, online marketing en webdesign![/box]

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

2 reacties op “Nieuw Nederlands boek Html en CSS in de shop!”

  1. Goede vraag Kees. Het boek is juist geschikt voor beginners! Maar gaat ook wel een stapje verder dan dat alleen. Het neemt je mee vanaf de basis en wat verder de diepte in. CSS Experts zullen er weinig nieuws uit halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *